Pri nabíhání se PC sekne na zprávě "Checking NVRAM"

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
SaLIk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Pri nabíhání se PC sekne na zprávě "Checking NVRAM"

Příspěvek od SaLIk »

Ahoj mam tenhle problem: po spusteni PC se mi zobrazi jen logo "energy" a potom napis "Checking NVRAM...." potom se cely pocal sekne :/..ani se nemuzu dostat do biosu

Co jsem zatim zjsitil:
1 - prohledal jsem net a zjistil, ze chyba by mohla byt ve spatne baterce, co zalohuje BIOS, koupil jsem novou, ale problem porad pretrvava
2 - vytahl jsem RAMky, grafiku, kable a znova zapojil -> problem porad pretrvava

3 - je tu nekolik dalsich podivnosti-> pocal mi bez problemu fungoval temer 4 roky a najednou po zapnuti napis "Checking NVRAM" a hotovka. Pri hledani chyby jsem vytahl AGP grafiku a pouzil PCI. Kdyz jsem to udelal, pocal se rozjel(dokonce nabehly i WINDOWSY) - kdyz se potom pocal takto rozjel, vypnul jsem ho, prohodil znova grafiky a po spusteni se rozjel i s AGP grafikou. Slava rekl jsem si aaaale...Tohle se ovsem povedlo jen 3x. Potom nastalo obdobi asi 15pokusu se starou grafikou, kdy se pocal pri nabihani do windowsu seknul..jednou se dokonce i s PCI grafikou objevil napis "Checking NVRAM".

Zkousel jsem vsechny mozne kejkle jako reset biosu, v biosu jsem aktivoval "Clear NVRAM", prohazoval RAMky, uplne rozebral bednu...nakonec jsem zkusil i rusky zpusob :wink:.

Takze ted je situace takova, za AGP grafika lezi na stole, a jedu na PCI(jsem si ale jisty ze po restartu uz se ta krabica znova nerozjede :( ). Uvítám jakékoliv rady. Diky diky diky

Nakonec jste popis sestavy:
- Athlon XP 1800+
- 256MB DDR266 (Transcendent)
- deska MS-6380E, KT3 Ultra2 Series
- GeForce3 Ti 200 64MB(puvodni)..ted -> S3 Virge PCI :)
- Sound Blaster 128PCI
- modem :)
MSI KT3 Ultra2, AMD Athlon XP1800+, 256MB RAM, Geeforce3 Ti200, WD 80GB
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

imho umirajici zdroj nebo chcipajici kondenzatory... nebo oboje..
SaLIk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SaLIk »

ICE píše:imho umirajici zdroj nebo chcipajici kondenzatory... nebo oboje..
kondiky ve zdroji nebo na desce??
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

na desce.ja bych zkusil pujcit si od nekoho jinou desku..popripade nejsou ty kondiky na desce nejak nafoukle? :?
SaLIk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SaLIk »

desku sem obhlizel..ale kondiky vypadaj normalne..no zkusim tu AGP grafiku u kamosa v pocalu a jesti bude fungovat tak je chyba na desce
SaLIk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Zazrak

Příspěvek od SaLIk »

hlasim se s informaci jak to (prozatim) dopadlo..protoze se ted ucim na zkousky, nemel sem cas zabyvat se resnim problemus PC (na koleji mam svoje PC a doma skoro nejsem - domaci pocal nefungoval)..musel jsem ale nutne na net tak jsem to riskl a pocal zapnul..a ejhle..rozjel se...prehodil jsem grafiku na puvodni (GF3 Ti200) a ejhle ..ono to funguje..ted uz je to asi 4te spusteni PC bez problemu, takze to vypada ze vse zas funguje..mezi tim (asi 2 tydny) bylo PC vypnute(i z elektriky) a nic jsem s nim neprovadel..jedinym vysvetlenim je ze asi nova baterka drzici data v biosu potrebovala "nejaky cas" na "zabehnuti"...pokud by nekoho napadl jiny duvod cim to tak se vyjadrete..mejte se .. cus SaLIk
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“