BENQ 19 FP 91GP (91 E) nebo BELINEA 101920
Moderátor: maXXmilian
- jariquick
- Začátečník

-
BENQ 19 FP 91GP (91 E) nebo BELINEA 101920
Prosím znalé v tomto oboru o nějaký ten názor. Dlouhou dobu se rozhoduji pro koupi 19" LCD. Čím víc o tom čtu, tím větší chaos ( s nadsázkou). Nevím, jestli ještě chvíli počkat, nebo už se rozhodnout, ale oči, zdá se, už nepočkají. Rád bych se vešel do 10 000. Vím, že v této cenové kategorii super výrobek nezískám, ale nic jiného nezbývá (rodina nepustí). Tedy - vybral jsem si pro dilema tyto monitory: BENQ 19 FP 91GP cena: 8 480,- Kč (pak je ještě 91E - nevím přesně v čem se liší) a BELINEA 101920 cena: 9 960,- Kč (oba monitory by měly být MVA). Zajímal mě ještě FUJITSU SIEMENS P19-2, ale ten mi už utíká z cenového rozsahu. Monitor potřebuji pro běžné domácí práce na PC, internet, amatérská úprava fotek apod. Hry nehraju (ale co kdyby), ale filmy občas pouštím. Dal bych nejspíš přednost novější technologii MVA před TN, jelikož nepotřebuji příliš velkou rychlost, ale spíš kvalitu obrazu. Trochu se mi nelíbí na těchto monitorech nerovnoměrnost podsvícení - rohy (z názoru kteréhosi diskusmana) a nevím jak až moc to může vadit. V pondělí má přijí den D a já nejsem připraven. Za vaše názory upřímně děkuji. jari
- jariquick
- Začátečník

-
- WoiTa
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mam belku 101915, ta nerovnomernost neni zas tak strasna a vsimnes si ji pouze v noci pri sledovani sirokouhlych filmu a da se stahnout snizenim jasu. Na druhou stranu ma narozdil od Benqu pivota, ktery se nikdy neztrati (hlavne kdyz dost netis). A i celkove bych veril vic ty Belinee. Nevim, ale Benq mi prijde jako lowendova znacka.
- bukva
- Začátečník

Sice už asi pozdě, ale mám FP91GP. Ačkoliv může BenQ vypadat jako low-end značka, stejně použáví panely od AUO a ty jsou dost dobrý (ono vyrobit špatný MVAčko není až tak lehký).
Koupil sem ho v Cybexu, tzn. záruka na 0 vadných bodů, podsvícení je sice trochu nerovnoměrný, ale vzhledem k tomu, že stejně budeš provozovat jas na míň než 50% (to ti garanatuju), tak se to nakonec ztratí (při vyšším jasu je to ale vidět docela dost).
Koupil sem ho v Cybexu, tzn. záruka na 0 vadných bodů, podsvícení je sice trochu nerovnoměrný, ale vzhledem k tomu, že stejně budeš provozovat jas na míň než 50% (to ti garanatuju), tak se to nakonec ztratí (při vyšším jasu je to ale vidět docela dost).
- jariquick
- Začátečník

-
- kooi
- Nováček

Neviem co si si nakoniec kupil... ja mam spomenutu Belineu 101920 a som s nou spokojny az prave na videa, kde rozoznat stupnovite prechody medzi odtienmi v tmavych scenach (v kvalitnych videach, tzv. posterizacia), co mi dost vadi. Neviem ako su na tom ine LCD. Predtym na CRT som nic take nevnimal.
MB: Gigabyte EP35 DS4 | CPU: C2D 8400 3,0@3,6 Ghz, Noctua U9 | RAM: 4 GB Corsair CM2X2048-6400C4DHX, CL4,4,4,12 - 2,1V | VGA: Leadtek GF 8800 GTS 512 | HD: Hitachi HDP725025GLA380 250GB + Seagate ST3500320AS 500GB | DVDRW: Pioneer DVR 111 | Case: Chieftec Aegis | Display: LCD 22" Iiyama PL2206W
- jariquick
- Začátečník

-
Tím myslíš ty svítící rohy nebo úplně jiný problém?kooi píše:Neviem co si si nakoniec kupil... ja mam spomenutu Belineu 101920 a som s nou spokojny az prave na videa, kde rozoznat stupnovite prechody medzi odtienmi v tmavych scenach (v kvalitnych videach, tzv. posterizacia), co mi dost vadi. Neviem ako su na tom ine LCD. Predtym na CRT som nic take nevnimal.