pouzit nforce a intel? + SLI

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

pouzit nforce a intel? + SLI

Příspěvek od Highlander »

může mi nekdo rozumne vysvetlit proc nepouzit tuhle kombinaci?
podle techto testu na tom zase ten chipset nebude spatne s kombinaci Intelu....
http://techreport.com/reviews/2005q2/nf ... dex.x?pg=6

diky all
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

vykon to nepochybne ma, ale muzes mi rict jediny argument, proc si pod intel koupit misto intelu 975X nebo 955X nForce? zvlast kdyz podle toho testu je +/- nastejno s se starym i925X. SLI je stejne k nicemu, 2*7900 tam stejne davat nebudes, ne? intel ma treba lepsi diskovy radic atd. navic v tom testu mela i925 jen 400 MHz DDR2 a nForce 667MHz.

doufam ze jsem spravne pochopil zaver:
[/code]NVIDIA will probably find, however, that competing against Intel's chipsets requires a higher standard of competence.

Kód: Vybrat vše

proste nech nvidiu pod amdcka a pod intel si kup intel.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak moje duvody by byli hnedka nasledujici:
tahle deska Abit NI8 SLI: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33238

povazuji Abit na urovni DFI kvalitou a OC moznostma....(samozrejme newim jak je na tomhle tahle deska,vlastni zkusenost nemam)
Ano pokud uvazujeme realny vykon v aplikacich a hrach tak intel vs nforce4 vyjde +- na stejno.....

tedka je otazka muze mi nekdo ukazat podle testu,osbonich zkusenosti v cem je lepsi radic intel oproti nforce4???nejake relane testy? stabilita? ....
tedka otazka OC moznosti....pokud by sme mohli zhodnotit jak na tom je Intel 975x vs nforce 4 co se tyce maximalni FSB co muze dat????
jinak co se tyka funkce SLI tak ano chcu vyuzivat tuhle "feature"...takze funkce SLI má pro me obrovsky +

PS: jeste k tomu radici...stejne,kdyz budu taktovat tak nforce radic vyuzivat nebudu a pouziju jinej co je na desce (silikon atd)..
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

mam Pentium D 930 na 975 a kámoš má to samé na nForce 4 (paměti máme stejné 750 Kingston) na té nForce je proti mé asusce trochu jinak vyřešeno taktění (může měnit po MHz já se musim držet poměrů násobiče), ale zase já sem se dostal mnohem výše s CPU než on (ale může jít o lepší kousek CPU do toho nevlezeš a vyndávat ho nebudu) jinak v testech (everest, sanfdra) mu utíkám takže krom výhody v SLI a trochu nižší ceně tam na té desce nic nevidim a zvolil bych asi znovu 975X

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35365

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34598
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no realnej vykon je +- stejnej.....spis me jde o stabilitu a OC moznosti....to by chtelo aby nekdo zkusil kolik na te desce dá maximalni FSB....

ale diky za poznatek barte :)
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

prostě pokud nevyžaduješ SLI tak jdi do 975, a podle mě je lepší koupit jedna výkonější karta (mam 7900 GTX) než udělat SLI z dvou normálních
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

jestli má někdo taky P4 630 na inteláckým chipsetu a paměti 2x512MB 533MHz CL 4 a grafiku 6600GT extreme edition tak můžeme porovnat výkony... stáhl bych sandru nebo něco takovýho... PC mark mi ňák blbne... vždycky když ho pustím poprvý, tak se testy přeruší asi po třech minutách, pustím znova, toto místo to přejede a zase se to ukončí jinde... a takto to de pořád dokola :) akorát nevim jak moc mám bejt trpělivej a jak je to asi ještě dlouhý... jinak v 3D marku05 sem jednou vytáhl 3995 bodů (mám to screennutý, ale už sem se nikdy na tuto hodnotu nedostal - asi špatný takty grafiky a nevím na jakejch to bylo :) )
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

*EasY_TarGeT* píše:jestli má někdo taky P4 630 na inteláckým chipsetu a paměti 2x512MB 533MHz CL 4 a grafiku 6600GT extreme edition tak můžeme porovnat výkony... stáhl bych sandru nebo něco takovýho... PC mark mi ňák blbne... vždycky když ho pustím poprvý, tak se testy přeruší asi po třech minutách, pustím znova, toto místo to přejede a zase se to ukončí jinde... a takto to de pořád dokola :) akorát nevim jak moc mám bejt trpělivej a jak je to asi ještě dlouhý... jinak v 3D marku05 sem jednou vytáhl 3995 bodů (mám to screennutý, ale už sem se nikdy na tuto hodnotu nedostal - asi špatný takty grafiky a nevím na jakejch to bylo :) )
takovy porovnani je na prd....protoze to musis mit stejny nastaveni atd....a to jedine ze ty kompy mas vedle sebe a tim padem nedojde k nejakymu omylu..

jinak realnej vykon tech chipsetu je stejnej....nema smysl mluvit o 1-2% ...to nikoho nezajima takovy rozdily....
spis hraje role moznost OC u nforce4 vs intel chipset....to je dulezity a taky samozrejme stabilita atd...

takze spis bych tady potreboval najit uzivatele kterej má tu desku a má uz nejaky zkusenosti co se tyka praxe a dokaze rict co mu nefunguje atd...
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

kámoš měl Asus P5ND2-SLI Deluxe - nForce4 SLI, nerozjel na ní tři ze čtyř disků, dva hitachi 250GB nejeli a nějakej maxtor (už nevim jakej), jel jenom segate barracuda 120GB sata, dělička pamětí nejela na víc jak 400Mhz, při FSB 215Mhz zátuh (s P4 630), po 4 dnech šla zpátky do obchodu výměnou za Asus P5WD2 Premium - Intel 955X

ztrávil hlavně s těma diskama asi dvě noci, ty hitachi nakonec jeli ale raid ne, ten maxtor nejel vůbec, těžko říct jestli chyba v desce nebo kde na jiný sme to nezkoušeli, na 955X disky ok, FSB 270Mhz pak už nezvládá procesor
ctrl_j
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ctrl_j »

Tak potize Maxtor, Hitachi vs. smejd nForce4 jsou snad vseobecne zname
~ The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - A. Einstein ~
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hezkej poznatek....diky moc...no asi to vypada ze koupim desku Abita Nforce4 SLi a zkusim si ju testnout na 2 dny.....kdyztak me daji jinou no...

jako já mam zkusenosti z Asusama asi takovydle ze plati heslo Asus (aušus)...a to neni jenom u AMD ale nekdy i u intelu...pokud to neni nejaka odzkousena deska tak bych do Asusu jen tak nesel....

U abita je kvalita na Urovni DFI....nekdy vyssi...takze doufam ze ta deska bude fakat v pohode...
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

nevim podle mě vyšší třida desek od asuse nemá konkurenci, ale záleží kdo má k čemi osobní preference, abitkou chybu taky neuděláš.
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

vyssi trida asusu se muze taky podelat... viz nejaky serie pred pul rokem s vadnyma kondikama...

vanda serie ale neznamena, ze neni asus pro intel nejlepsi volba a pro AMD ty nejvyssi tridy druha nejlepsi...
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

2Gr8 Vivec: já mám na nForce4 maxtor 120GB 16MB cache a ok... jinak za celou dobu užívání nepozoruju žádnej problém! leda takový, který sem si způsobil sám svou neinformovaností... jinak každej výrobce má "svoje dny" kdy vypustí ňákou špatnou sérku... já mám osobně nejlepší zkušenosti s GigaByte a proto taky mám od nich co se dá... až na CPU chladiče... taky sem chtěl koupit, ale s tou hlučností ať dou do háje :)
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jo tak já nerikam....co se tyka premium desek atd...tak ty jsou hodne dobry.Ale na maximalni OC staveny konstrukcne taky nejsou a o nastaveni v biosu ani nemluvim....

Co se tyka kvality musim souhlasit,ze kazdej vyrobce má svoje spatny serie a ze to je uplne normalni jak u Asusu tak u DFI,Abitu...
jako kdyby DFI delali desku s 975x chipsetem a nebo nforce4 tak vubec nevaham a beru hnedka DFI a na Asus se vubec nepodivam....ale oni nejak pro intel prestali fungovat :(
Bohuzel s tim Abitem nemam moc zkusenosti u tehle nforce4 desky takze nevim jestli to má cenu do toho jit....
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ještě se vrátím k té stabilitě - prime 24h a ok... taktovat sem zkoušel zatím jenom z lehka, takže OC potenciál moc neznám... z windows to udělá 3,3 bez problémů... vyšší takty (cca 3,4) už nerozcházejí 3DMark a přes bios sem zkoušel taktovat jednou, ale taky jenom z lehka... nevěděl sem jestli mám akorát zvýšit FSB nebo násobič... musim se v týto oblasti ještě přiučit, protože taktovat chci :wink: jedinej problém co sem zaznamenal je ten, že mám 2GB RAM (4x512) zbytečně... ani novej bios nepomohl k sprovoznění 4 modulů v dual chanelu... vždycky když to tam vrazím tak ok, PC nabootuje a tváří se že je všechno ok... po loginu se sekne a od tý doby už mu pomůže akorát snížení RAM na 2x512MB a při startu XP možnost "poslední známá funkční konfigurace"... jinak až budu mít čas a někdo mi řekne co bych měl zhruba nastavit abych to pořádně přetaktil tak to udělám.. ale teď mě napadá, že s mím shitoidním zdrojem od EC to asi není docela super nápad ňákej extremní OC
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

*EasY_TarGeT* píše:ještě se vrátím k té stabilitě - prime 24h a ok... taktovat sem zkoušel zatím jenom z lehka, takže OC potenciál moc neznám... z windows to udělá 3,3 bez problémů... vyšší takty (cca 3,4) už nerozcházejí 3DMark a přes bios sem zkoušel taktovat jednou, ale taky jenom z lehka... nevěděl sem jestli mám akorát zvýšit FSB nebo násobič... musim se v týto oblasti ještě přiučit, protože taktovat chci :wink: jedinej problém co sem zaznamenal je ten, že mám 2GB RAM (4x512) zbytečně... ani novej bios nepomohl k sprovoznění 4 modulů v dual chanelu... vždycky když to tam vrazím tak ok, PC nabootuje a tváří se že je všechno ok... po loginu se sekne a od tý doby už mu pomůže akorát snížení RAM na 2x512MB a při startu XP možnost "poslední známá funkční konfigurace"... jinak až budu mít čas a někdo mi řekne co bych měl zhruba nastavit abych to pořádně přetaktil tak to udělám.. ale teď mě napadá, že s mím shitoidním zdrojem od EC to asi není docela super nápad ňákej extremní OC
Zdarek, neni to treba tim, ze tvoje deska podporuje jen urcite mnozstvi pameti na urcitych taktech ?sama si yt takty treba nesnizi a pak muze dojit k nestabilite, tohle se mi stavalo jeste kdyz jsem mel stare AMD XP1700+ a desku DFIAD76RAID, deska podporovala jen jeden modul na 333MHZ, kdyz jsem tam dal dva tak to sice jelo ale behem chvile zasek :)
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
OCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od OCZ »

Highlander píše:jo tak já nerikam....co se tyka premium desek atd...tak ty jsou hodne dobry.Ale na maximalni OC staveny konstrukcne taky nejsou a o nastaveni v biosu ani nemluvim....

Co se tyka kvality musim souhlasit,ze kazdej vyrobce má svoje spatny serie a ze to je uplne normalni jak u Asusu tak u DFI,Abitu...
jako kdyby DFI delali desku s 975x chipsetem a nebo nforce4 tak vubec nevaham a beru hnedka DFI a na Asus se vubec nepodivam....ale oni nejak pro intel prestali fungovat :(
Bohuzel s tim Abitem nemam moc zkusenosti u tehle nforce4 desky takze nevim jestli to má cenu do toho jit....
DFI s 975X bude na podzim
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

2 highlander - pokud potrebujes k zivotu SLI, jak jsi psal, tak ti stejne nic jinyho nez NF4 nezbyva...
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jan Machalík píše: Zdarek, neni to treba tim, ze tvoje deska podporuje jen urcite mnozstvi pameti na urcitych taktech ?sama si yt takty treba nesnizi a pak muze dojit k nestabilite, tohle se mi stavalo jeste kdyz jsem mel stare AMD XP1700+ a desku DFIAD76RAID, deska podporovala jen jeden modul na 333MHZ, kdyz jsem tam dal dva tak to sice jelo ale behem chvile zasek :)
jakože to je docela možný... ten problém je docela známej... deska zvládá 4GB paměti, ale 2GB (4x512) jaksi ne-e :/

jinak sem teď o víkendu zkoušel taktovat přes bios a paměti stíhali v klidu 533MHz při CPU na 3,5GHz stabilně :wink: na 3,6 už nenaběhly wokna, tak sem přidal trochu voltíků a už sem se dostal do widlí, ale nebyl stabilní... teplotama to nebylo... ty se drželi v klidu na 57°C burn... no a pak sem to tak domrvil, že sem musel resetovat CMOSku :) takže zase jedu na default... znova se mi s tím operovat nechtělo :wink:
příště bych se chtěl dostat aspoň na těch 3,6 stabilně, ale mám dojem, že to můj zdroj už nezvládne :/
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“