ono taky zalezi jak mas nasazenej chladic na cpu.....a jestli tam mas tu hnusnou "žvejkačku" pod chladicem boxu co se na to origos dává...Kollda píše:Proč srandovní? Vždyt je uplně v pohodě. Jasný, každopádně díky za rady, jenom mě prostě zarazila ta teplota v primě, vim že cpu vytěžuje ze 100%, ale ani tak sem nečekal že takle vyleze. Co se týče airflowu tak mi tenhle týden maji přijít 2x120, tak se uvidí, jestli to ještě o nejakej stupen sleze.[CZ]mike píše:Jo aha ty mas tu srandovni skrin s tim vetronen pres celou bocnicino tak to cem teda vazne nepochopil. Prime95 vazne dokaze CPU zatopit takze asi proto tak vysoke teploty...normalne rikas mas 42°C coz je v poho. pokud se ti zda 52°C nehorazne moc kup lepsi fan nebo lepe vyres airflow ve skrini
Athlon 64 Venice pro socket 754
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
- Kollda
- Začátečník

-
- Kollda
- Začátečník

-
- jiri9
- Začátečník

No zcela určitě bych ten "tepelnej isolátor" seškrábal, a dal tam teplovodnou pastu. Myslím že budeš překvapenej.Kollda píše:Chladič je nasazenej dobře, ale je tam bohužel ta "žvejkačka", o kolik stupnu bych se tak moch dostat níž, kdybych tam nanes lepší? Jinak teploty se mi zdaj v pohodě, akorát mě trochu zarazilo to prime, myslel sem že nemám šanci ani zdaleka překonat hranici 50C na default Vcore.
GIGABYTE B550I AORUS PRO AX, AMD Ryzen 5 3600X, AIO XPG LEVANTE, 240mm, 16GB DDR4 HyperX Predator RGB 3200, MSI RTX 2060 Gaming Z, SSD: ADATA XPG SX6000, M.2 - 128GB + ADATA XPG GAMMIX S11 Pro, M.2 - 1TB, case Metallic Gear by Phanteks NEO G Mini V2, Power EVGA SuperNova G2 750W.
- Kollda
- Začátečník

-
Asi by to opravdu chtělo, kterou pastu by si mi doporučil?jiri9 píše:No zcela určitě bych ten "tepelnej isolátor" seškrábal, a dal tam teplovodnou pastu. Myslím že budeš překvapenej.Kollda píše:Chladič je nasazenej dobře, ale je tam bohužel ta "žvejkačka", o kolik stupnu bych se tak moch dostat níž, kdybych tam nanes lepší? Jinak teploty se mi zdaj v pohodě, akorát mě trochu zarazilo to prime, myslel sem že nemám šanci ani zdaleka překonat hranici 50C na default Vcore.
- jiri9
- Začátečník

Tak už jsem zkoušel investovat do opravdu drahých termovodivých past, např: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=21618 , a můžu s klidným svědomím říct, že to cenu nemá (1-2°C). Pasty na bázi stříbra poměrně rychle vysychaj a ztrácej dobré termovodivé vlastnosti. Takže mi ze všeho nejlíp vyšly pasty s keramickým základem, třeba tahle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36887
GIGABYTE B550I AORUS PRO AX, AMD Ryzen 5 3600X, AIO XPG LEVANTE, 240mm, 16GB DDR4 HyperX Predator RGB 3200, MSI RTX 2060 Gaming Z, SSD: ADATA XPG SX6000, M.2 - 128GB + ADATA XPG GAMMIX S11 Pro, M.2 - 1TB, case Metallic Gear by Phanteks NEO G Mini V2, Power EVGA SuperNova G2 750W.
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- jiri9
- Začátečník

Jo, na silikony sem zapoměl, pravda, stačej bohatě taky, a jsou ještě levnější.
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
- Kollda
- Začátečník

-
Každopádně díky za rady, s tou pastou zkusim něco udělat, včera mi přišli 2X120 ventilátory( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35894 , jsou opravdu tichý, ložiska nejsou vůbec slyšet, jenom nepatrně do 20cm je slyšet průtok vzduchu a foukaj jak ďábel, za tu cenu naprosto bez konkurence, zejtra se dostanu k jejich instalaci, tak se uvidí okolik klesne teplota, ale to už sem trochu OT.