Odhlucnena case-ztiseni PC

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Dugles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Odhlucnena case-ztiseni PC

Příspěvek od Dugles »

Resim dilema. Novej zdroj nebo odhlucnenou case? Tu bych se chtel zabivat skrinema. Je lepsi si ji odhlucnit sam Nebo Koupit uz odhlucnenou? Nebo investovat o hodne vic penez do Vodnika? Pls poradte

//Stoobi - podle nového rozdělení přesun do chlazení
MB:MSI 915P Combo2, CPU:Intel pentium 4 (3,40 GHz), VGA(GPU) radeon X700 (256MB), Ram 1024MB, skrin:Aerocool AeroEngine Gamer Case
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Odhlucnena case-ztiseni PC

Příspěvek od Xan »

Dugles píše:Resim dilema. Novej zdroj nebo odhlucnenou case? Tu bych se chtel zabivat skrinema. Je lepsi si ji odhlucnit sam Nebo Koupit uz odhlucnenou? Nebo investovat o hodne vic penez do Vodnika? Pls poradte
imho je nejlepsi kdyz si udelas sam komplet tichy chlazeni i s odhlučněním case vodnik se podle me nevyplati je to moc penez a ten výkon neni tak zavratnej
Dugles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dugles »

Tak mi pls porad co mam pouzit za prvky... Me se celkem libi tyto ale ty cerny http://wwww.casemodding.cz/index.php?pg=vypis&kat=35 Este obrazek Obrázek mate nekdo?
MB:MSI 915P Combo2, CPU:Intel pentium 4 (3,40 GHz), VGA(GPU) radeon X700 (256MB), Ram 1024MB, skrin:Aerocool AeroEngine Gamer Case
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

no nevim da se použít všechno možny karymatka nebo neco do repraku treba na dexon.cz toho maj hodne pak to chce vymenit vetraky chladiče... je to hodně o penězích a taky co od toho compu chces esi ti de jen o vzhled nebo jen funkčnost.... ale hlavni sou ty penize
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... a-ak-pax-2

a myslíte že třeba tohle tomu pomůže? Cena ja malá dost
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

jo otazka jak moc
Papilla
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papilla »

Tak dugles ked ti huci zdroj tak mu vymen vetrak. Ked ti zdroj huci ako helikoptera tak ti nepomoze ani odhlucnenie. :)
PC: AMD Opteron 144@FX55 , DFI INfinity nf4-x, ATI Radeon X800GT@561/602, 2x512MB DDRAM 400mhz, Fortron 400w
Dugles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dugles »

Zdroj ani ne. Měnil jsem chladič na CPU a mam ho danej přes regulátor. CPU ted celkem hreje (nejakejch 40*C) A musim koupit stribrnou teplovodivou pastu - pomuze? A jinak si už celkem stěžovat nemužu
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

No ten molitan bo co to je je tak levnej že i kdyby to ztišilo jenom minimálně tak to pořád bude dobrý :D
Dugles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dugles »

Nj ale molitan zas hřeje ne? :?
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

Ty Silentmaxxy jsou opravdu dobrý PC skříně - jsou dost dobře odhlučněný. Samozřejmostí je ale použití i tichýho zdroje, protože ten je nekrytý a tudíž bude jeho hlučnost slyšet...
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Nevím, já moc podstatění odhlučněnejch case nevidím. Myslím těch jako je Silentmaxx, apod. V podstatě to je obyč case, která je vystlaná odhlučňovacím materiálem, kterej člověk koupí za 300,- na celou case a vylepí si tu svojí. To je podle mě lepší. Samozřejmě to chce ale mít něco lepšího, než papírák od EC. Zároveň však rozhodně jen odhlučňovací materiál nepomůže, chce to vybrat kvalitní zdroj (což už dneska není problém, ale je to o penězích) a pak volit adekvátní chladiče všech komponent. Dost důležitý je přemýšlet i nad pasivním airflow case, to většinou dost pomůže při odhlučnění, protože není potřeba tolik aktivních chladičů...
Dugles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dugles »

Tak pls nahodte nejaky linky (muzete mi pls dat linkdy na tichej zdroj + nejakou skrin + material?) :?
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

za kolik penez celkem?
Dugles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dugles »

mno tak do 5000 celkem. Ale mozna by se s tim zdrojem dalo pockat az do vanoc :) ježíšek
Dugles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dugles »

JInak videl sem na netu tenhle zdroj http://www.barbone.cz/?stiid=46208&strs ... %20PW-5200 Co si o nem myslite? me se libi to ze se z neho daj oddelava ty kabely <dotaz:moc sem z toho nepochopil ja mam MB na 24 pinu + 4 piny navic tenhle to umi ze?>
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

No zkus spíš mrknout sem:

http://www.casemodding.cz/index.php?pg=vypis&kat=7

Z tichejch doporučuju Tagan, špatnej není ani Xilence
http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 52&kat=169

a samozřejmě nesmí chybět Enermax Liberty:
http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 50&kat=208

Skříně jsou taky tam:
http://www.casemodding.cz/index.php?pg=vypis&kat=6
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....
Dugles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dugles »

no a co si myslite o tom co sem sem hodila ja? jinak nesla by ta skrin trochu upresnit?
3lemen7
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3lemen7 »

já mám bigtower Chieftec a chtěl jsem to ještě trochu ztišit a nechtělo se mi utrácet za značkový odhlučnění, takže sem koupil záťěžový koberec 8-) a odhlučněno mám poměrně spolehlivě. Rozdíl byl hodně znát a na to že je to koberec jsem to čekal mnohem horší (mám zkušenosti i se siletmaxxem, kterej je sice dobrej, ale vylepovat s ním celý bigtower se už poměrně prodraží)
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

me by zajimalo jestli ty "vystlavaci" hmoty nesvysuji teplotu v case..
a ktere sou nejlepsi? dival sem se na silentmaxx ale moc se mi nezdaly..
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“