No, ale chapes, ze clovek, kterej jde do DSLR opravdu nemuze vedet, co chce ani kdyby se o to zajimal 1/2 roku, je to proste natolik jine kafe, ze musis nejakou dobu zkouset, a pak zjistit, ze ti nedostacuje vice wide ci tele, je to u kazdeho individuelni, tak to prece nemuze koupit predem, ne? Me to pripada, ted nemyslim tebe Ice, ze plno lidi si koupi fotaku prirovnava k nakupu budiku, kde koukas akorat na parametry a jde pomalu sestavit zebricek od nejlepsiho po nejhorsi, tady to tak NENI! Zadny fotak neni nejlepsi a skoro zadny nejhorsi a u low-end DSLR to plati 10x tolik, tady jsou ty fotaky tak nejak vyrovnave, ackoliv s velkymi rozdily, viz nize. Ono to proste neni vubec legrace se v tom vyznat a s informacema s tabulek se clovek muze jit zahrabat, to tady vubec neplati, protoze tim se proste objektiv charakterizovat neda.ICE píše:tak jsou 90% lidi idioti.Skodik píše: ses mimo, 90 procent lidi koupi nejdriv shitoznejsi objektiv na kterem se zacvici a zjisti, co potrebuje, preklenuje obdobi, kdy vyplacl za telo... proste tak to je a az potom kupuje Lka
Jo malem bych zapomnel to nejpodstatnejsi, u megafoto.cz je opravdu myslim nejlevnejsi.
K cemu mi bude genialni telo, kdyz objektiv mi kvalitu fotek degraduje pomalu na uroven lepsiho kompaktu? (to je jak koupit si pentium D930 a k tomu GF2MX s tim, ze se NFS naucim hrat na Lotusech z 95)
K cemu je mi genialni telo, kdyz 2 roky budu fotit hnusny fotky a po 2 letech kdysi docela dobrej digifotak bude uz vicemene zastaralej... viz treba 300D... a pak zacnu cpat prachy do objektivu... navic on zjevne nema chut davat do toho fotaku dalsi penize...
imho je mnohem lepsi volba koupit misto 20D treba 350D, ktera je +/- to stejny, pomalejsi, hur ostrici v horsim obalu... ale porad je to dobrej fotak. A k nemu poridit i slusny sklo - tedy ne setak. zacatecnik rozdil mezi D20 a 350D nepozna, ale mezi kvalitou fotek z mizernyho skla a dobryho skla ano. Pro nejaky zacatecniky bych klidne doporucil i celkem prumerny, ale vcelku dobry Olympus E-500/330 s dualzoom kitem... Aspon ho nerozmlati
nerikam, ze si ma hned koupit skla za 50000 jedno, ale davat na D20 sklo za 6 litru je pitomy...
krome vinetace a plastu ho tam spis chvali.sx02 píše:Santini: Mno zatim nazory na tu 17-55 nejsou prilis pozitivni.
http://www.photozone.de/8Reviews/lenses ... /index.htm
doufam, ze to neni vsechno od hamyArcarius píše: ----------
Brašnu mám ,stativ taky, kartu taky ,jen blesk mi ještě chybí.
a jeste
http://www.kenrockwell.com/tech/7.htm
ktera uroven jste vy?
Cetl jsem to tu vcera, dneska to cist znova nechci, a tak nevim kolik do toho chce dat, takze asi takhle - proste pokud ma rekneme 30k a chce dat dalsich zhruba 20k nekdy v budoucnu do objektivu at jde do Canonu 20D. A s tema penezma to myslim smrtelne vazne, je magorina mit telo 20D a mit k tomu na vzdy setak. Pokud chce velice slusne foceni bez nejakych zavratnych updatu, za hodne dobre penize, tak at poridi Olympus E-500, kde muze dat i jeste 20k do objektivu, kdyby potreboval. Chybet mu bude akorat wide, hlavne diky crop 2x, ackoliv i ten Olympus ma ovsem stoji celkem dost za to bude nejlpsi tele objektivy na trhu a hlavne za o nekolik radu nizsi ceny. U Olympusu krasne navazuju rady v ruznych tridach viz 1445 40150 a to same i u rady s F2,8, tohle u Canonu nenajdete, ackoliv ma objektivu vice, tak 80 procent jsou takove, ktere si stejnak vy kupovat nebudete. Proste Olympus se svym 3/4 formatem je v tomhle lowend + stredni trida nejlepe. Takove skla jako jsou v DZ kitu mate u Canonu o rad vysse za poradne love. Ale prave Olympus zas nemuze konkurovat Canonu v te nejvyssi tride, kde 3/4 format nestaci a hlavne na to nyni nema Olymp telo, snad E-3, ale to se jeste uvidi.
Sak se podivejte na 350D je se setakem pomalu stejne draha jako E-500 s supr sklama v DZ kitu, ne ze by byla spatna, parametrove bude mit lepsi kresbu, ale na tom setaku to nepoznate ani za prase a oproti tomu DZ to pozna i slepej zase, v tom je ten hacek totis.
No to jen tak, co jsem chtel rict, rozhodne tu nebudu psat o vsech firmach a ruznych resenich... ale proste se mi tu zda plno reci dost zcestnych.
A nakonec, verit mi muzete, taky nemusite, je mi to fuc, ale pokud to myslite vazne, tak si stejnak obrazek udelate sami, ale to zas budete zbytecne necoho litovat.. no jo zivot je tezkej, ale kazdy se musi spalit, aby podruhe uveril
btw: sorry za chyby a nelogicke vety, nemam cas to ted po sobe kontrolovat.