MSI K7N2 DELTA2 (nF2 Ultra 400) - tipy, triky a zkusenosti

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Evilko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Evilko »

blazen píše:Sakra.....to sou ty desky tak blby nebo mam smulu na kus?uplny max co z ni dam, aby mi to ta deska vzala je 202x12.5 ..... eh.. jak zjistim verzi BIOSu? (na desce je napsany ze je deska verze 1.0, takze tam budu mit asi 11.3?) jo, a tech 202x12.5 je zazrak, kdyz se mi to povede nastavit... treba sem nastavil 200 a deska to nechtela rozdejchat

nejspis ty desky ani nebudou tak blby jak ty ponevadz kdyz neumis ani zisti jakou verzi biosu pouzivas tak nechapu jak muzes jeste neco taktovat a navic co za skvelej procesor mas ze jsi si jisty ze zvladne vic nez 2500 MHz a to bez zmeny napeti ponevadz o tom tady nic nepises
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

omg, budu tady pro panicka psat na jakym napeti jedu, protoze jedine on to chce..... :twisted: si muzu do podpisu dat jen co chci ne? tech 2.5Ghz da stabilne na asi 1.75V (nastaveno v BIOSu.., skutecny je kolem 1.73V-1.76V) a ja nejsem tak "strasne" rychlej, abych si to stihnul precist vis? ta obrazovka s CPU, RAM, IDE zarizenima atd¨je tam asi 2 sekundy.... tak nemusis hned sirit jakej sem debil

a EDIT..... doufam ze si toho predtim nekdo vsim... JA TOM TO NAPETI MEL NAPSANY.... dmnce fakt , priste rekni ze sem si do podpisu nenapsal desku/ RAM

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Verzi BIOSu vypise i Everest (Zakladni deska/BIOS), myslim ze neni tak tezke to zjistit..

Pokud se tu budete dohadovat a urazet, bude to zluta, takze naposled..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

nj, ja se chtel jen zeptat... uz sem tu verzi zjistil 11.5, tak jestli to nemuze bejt biosem, ze se prej s jinejma nez 11.3 spatne taktuje

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
Evilko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Evilko »

no hlavne ze nadavas na desku jinak verze biosu se da zjisti i jinak pokud vim je zapsan primo v biosu a taky kdyz se ti zda ze ty ciselka jdou prilis rychle skus priste tlacitko pause a jeste neco o taktovani a verzi biosu je to psano i vpravidlech nejdriv hledej a pak se ptej

Ps nechci se dohadovat ale pod pojmem hledej nemam namysli precist si faq ale trebars projit si forem a to tady uz bylo reseno nekolik krat jak zjistit bios jaky je vhodny jake vychytavky takze porad dokola to sami a zadny novi progresivni posty

nic proti kdybys sis to tady alespon dal namahu prolistovat tak nic nereknu ale ty sis ji nedal ani pote co sem ti rek ze to tady uz je reseno a kdyz se chce administratorovy tohoto threadu odpovidat lenivcum tak prosim jsem ti dal radu jsi ji nevzal to se pak vsechny prispevky muzou zmazat protoze jsou tu k nicemu to zas nekdo priste prijede a zepta se to sami bez toho aby si precetl co se tady uz resilo totizto kdyz sem uz jednou neco napisu tak to ma knecemu slouzit a nestezuj si ze jsem ti neporadil ponevadz jsi jen liny na ty tve otazky jsem tady uz jednou odpovidal i ja takze staci jen jit trebars o stranku vis nebo o dve a najdes

jo a nezabudni se zeptat jak to mas flasnout
Naposledy upravil(a) Evilko dne stř 22. bře 2006, 10:08, celkem upraveno 3 x.
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

No jo pane generale..... jenze ja sem si FAQ o taktovani uz cet vis? jinak bych to sem nepsal,ze? Akorat sem si neprecet jak zjistit BIOS.
Evilko píše:no hlavne ze nadavas na desku
Jo, nadavam...protoze proste vic jak 200x12.5 neda , nekdy ji dela problem se spustit i s 200x12

Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

Hm, dik za radu, nektery lidi mi dovedou poradit jak.... proste sem se ptal proc mi to asi nejede na vic nez 200x12.5, jestli to nahodou nemuze bejt verzi BIOSu, tak mi pls priste odpovidej na co se ptam... s tou verzi BIOSu si mi teda taky pomoch! Nejdriv me jen kritizujes, a pak kdyz mi nekdo poradi, tak to mile napises

(uz vidi krasnou zlutou kartu, ale fakt si nemuzu pomoc, jak nekdo dokaze poradit)

EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Verze BIOSU 11.5 je snad nejhorsi na taktovani.. Nejlepsi verze na taktovani podle zkusenosti mnoha uzivatelu je 11.3, takze to vyzkousej a uvidis..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

Diky.... aspon nekdo tu radi a nekritizuje hned

MEr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MEr »

Zdravim, s taktovanim teprve tak nejak zacinam a mel bych par otazek.

Po procteni tohodle threadu sem vyzkousel tak nejak prvni pokus o taktovani. Vzdycky se mi to tak nejak povedlo rozjet, ale vzdy po ruznem case. Potom uz se to prestalo sekat, ale prestala mi zase fungovat MYS (usb).

Zahadou mi je ze se mi to povedlo rozbehat treba na 185 FSB ale na 175 uz ne.

Jo a abych nezapomnel:

CPU: AMD Athlon 2600+
MB: K7N2 Delta2 Pt.
Bios v: 11.4
DDR: 756 MB speed (133 mHz)
MEr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MEr »

Tak po precteni dalsich clanku se mi povedlo ho taktnout na 2300 MHZ. Pri napeti 1.775. V klidu ma 52 C :(

Chladim vzduchem mam v case 3 vetraky ale jeden mam v predni casti, premyslel sem o presunuti do zadni casti k procesoru, ale problemem by bylo vrtani, rezani otvoru :(
CPU:AMD Athlon XP 2600+@2300Mhz 1.775V ; MB:MSI K7N2 Delta2 Platinum (nVidia nForce 2 Ultra 400); RAM:3x256 MB DDR @ 133 Mhz; VGA:Sapphire ATi Radeon 9800 256 RAM;
Obrázek
Evilko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Evilko »

no nevim jak si nato ted jestli se ti to seka nebo ne z toho cos napsal to ted neni jasne jinak nechapu jake pameti tam vlastne mas??

Edit: tak seka nebo ne protoze ted si psal ze je vse vporadku a do editu ze ti to pada.
kdyz ti to teda pada coz predpokladam ze jo, tak duvodu je hned nekolik:
1.taktujes s biosem 11.4 bez pouziti DOT
2.taktujes s biosem 11.4 rikal si ze si si to tu cetl tak bys mnel vedet ze nejlepsi bios na pretaktovani na stabilni vykonem nekolisajici frekvenci je nejlepsi 11.3
3.pomale pameti 266 je fakt vykopavka
4.nezmyslne mnozstvi pameti

reseni:
skus si zapat DOT alespon na 1% vic neni treba nebo radeji kdyz se ti chce menit bios urcite si tam dej 11.3 a urcite vymen pameti i kdyz to mohou zvladnout(???????)tak je mas v nezmyslnem mnozstvi kup minimalne 2*512 400MHz a zapoj je spravne do dualu

PS: to co mas v podpisu utech pameti je uplnej blud ve skutecnosti je sice frekvence sbernice 133Mhz ale u DDR pameti se to takhle neudava pouzivaji se dve metody oznaceni a to efektivni frekvence coz je asi v tvem pripade 266 nebo teoreticka propustnost v tvem pripade PC2100
Naposledy upravil(a) Evilko dne čtv 20. dub 2006, 19:29, celkem upraveno 3 x.
MEr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MEr »

Evilko píše:no nevim jak si nato ted jestli se ti to seka nebo ne z toho cos napsal to ted neni jasne jinak nechapu jake pameti tam vlastne mas??
aha promin, ted to ctu sam po sobe a sam se v tom nevyznam :(

UZ se mi to neseka jede to v poho na 200x11.5

k tem pametim, sam nevim co to je protoze jakykoli diagnosticky program napise maximalne rychlost a nikoli nejakou znacku. Ale co sem na ne koukal vypada to na Samsung 256 MB DRR 233 takovy veterani uz.

Jinak uz se mi to neseka, vse vyresilo zvysene napeti CPU 8-)

/// EDIT

PC pri zvysenem taktu jede v pohode ale kdyz si zapnu nejakou kru po chvili mi prostye uplne spadne :(
CPU:AMD Athlon XP 2600+@2300Mhz 1.775V ; MB:MSI K7N2 Delta2 Platinum (nVidia nForce 2 Ultra 400); RAM:3x256 MB DDR @ 133 Mhz; VGA:Sapphire ATi Radeon 9800 256 RAM;
Obrázek
Evilko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Evilko »

tak co vyresil sto a ktery bod viz vise si skusil a pomohl??
luckyluck001
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luckyluck001 »

Lidi... HELP V patek jsem zapnul kompa a nenajely mi widle. Bios nasel disk v pohode, ale kdyz by mel najet system (XP SP2) tak cerna obrazovka, stejny to je i kdyz zkousim spustit system v nouzaku nebo jen do dosu. Disk O.K. Nova instalace se rozjede a po nacitani souboru (scsi, fat, ntfs) by mel prijit dotaz kam nainstalovat system (disk s partisnama) a jeste nez se zepta, opet ta sama chyba... Cerna obrazovka se zakernym blikajicim bilym kursorem v levem hornim rohu. V druhem PC instalace probehne v poradku! Mam obavy, jestli se nezblaznil pata radic. Kabely jsem zkousel jiny, bez kladneho vysledku. BIOS mam B.5 (ofiko MSI http://www.msi.com.tw/program/support/b ... 613&kind=1) kvuli podpore CPU 2800+. Komp behal v pohode neco pres rok, ale ted najednou takovahle bota. Chytnu se kazdeho i tenciho stebla.
CPU: AMD AthlonXP 2800+ Barton, MB: MSI K7N2 Delta2 Platinum, Chipset: nVidia nForce2 400 Ultra, RAM: 2x512MB@333MHz, VGA: MSI NX6600GT VTD 128MB@500/1000 MHz, HDD: Maxtor 250GB SATA II, HDD-přenosný: Maxtor 80GB PATA 133, HDD-přenosný2: Western 80GB 2,5" USB, Sound: Creative SB Audigy2 ZS, CD-RW: Teac W552EB, DVD-RAM: LG GS4167B, Repro: Genius 5.1 HT, Monitor: Siemens 17", Case: KME shit, Zdroj: Fortron 350W, Zdroj2: Eurocase vybrakovaný a předělaný na windtunel na CPU :-) Ostatní: TV karta, modem, MS ForceFeedback Wheel
Evilko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Evilko »

jaky system souboru si pouzival na disku podle vseho se ti zroutila ntfs tabulka
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Pro MEr: Jaké máš paměti ti velice přesně vypíše EVEREST

Pro luckyluck001: Poslal jsem ti SZ
ScH0ll_kIll3r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ScH0ll_kIll3r »

dobrá deska,

prodám ji za 900+pošta možna bych šel i niž

bez zaruky na funknost ale kdyby nejela tak ma zaruku cca 2roky v jipecomp
Evilko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Evilko »

ScH0ll_kIll3r píše:dobrá deska,

prodám ji za 900+pošta možna bych šel i niž

bez zaruky na funknost ale kdyby nejela tak ma zaruku cca 2roky v jipecomp
nic proti ale od tohoto je tu jina sekce
sheeen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheeen »

Chtěl jsem se zeptat...je na této desce možný provozovat bez problémů 2GB paměti?V manuálu mají napsáno up to 3GB ale Sandra nebo Everest mi píše,že maximalní kapacita je 1,5GB. Mám tam zatím daný 2x512MB ale chystám se do posledního volnýho slotu ještě přihodit 1GB Corsair.Bude vše OK?
MSI GE60 Intel Core i7-3610QM, 8GB RAM (DDR3), 15.6" FullHD, NVIDIA GeForce GTX 660M (2GB DDR5), 750GB HDD (7200RPM), SSD 60GB, BluRay
AMD XP 2500@3200+Arctic Cooling Copper Silent 2 M,GPU:Leadtek7600GT TDH256MB@620/1620Mhz RAM:2048MB-2xKingmax DUAL@445MHz 8-3-3-2,5,MB:MSI K7N2 LSR(nForce2Ultra),HDD1:Segate160GBSATA150,HDD2:Seagate250GBSATA300,FDD:Sony MPF 920Z 3,5",DVD-RW:MSI DR16-A2,DVD-ROMLG52xWi-Fi LAN:Edimax EW-7126PCI,Case:Evercase ACE4252 ATX,PSU Fortron Blue Storm 400W(PFC)+3 x 8cm cooler Mon:AOC 7A+,Windows 7 Proffesional, SECURED BY:MSE
MSI GX600px-014cz C2DT7500@2,4GHz, 4GB RAM, nVIDIA 8600M-GT, HDD WD250GB
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“