Jakej chladič na P4 3,0GHZ HT (váha chladiče???)

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

kdž budeš instalovat ten freezer 7 tak nemusíš sudnávat MB, ale je fakt, že u většiny ostatních musíš... hele já sem měl z té váhy taky strach, ale to asi každej... a btw. jestli tam máš takový teploty a jenom jednu 120 ve zdroji tak tam přihoď ještě něco dopředu pod HDD a teplota ti zaručeně klesne o pár stupňů.. možná i o 10, ale musel bys to mít na 12V což není taky zrovna nejtišší řešení... ale doporučoval bych ti ten TT blue orb II jestli se ti tam vleze... je levnej a hlavně dobře zkonstruovanej! má žebrování do Y a z každýho vrchního Y vychází zase rozdvojení na další Y... tím docílili ještě většího počtu žeber a lepší chladící schopnosti.. a vzhledem k tvýmu wind tunelu bych fakt doporučoval tyto naplocho položený chladiče... mezi těma zalmanama co si postoval je rozdíl ten, že jeden je jako turbína a druhej je styl blue orb II...
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
patrix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od patrix »

Ritchma píše:
Gorr GrimWolf píše:Ber Arctic Cooling Freezer 7 Pro - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33866

Za svojí enu asi nejlepší věc...
Je fakt tak dobrej? Někde na diskuzi u jinýho větráku tam někdo psal že ho má a že nestíhá
mam ten chladic na procesoru ktery uvadis, chladi dobre a vetrak se pritom skoro vubec netoci (400rpm) :-D
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

*EasY_TarGeT* píše:kdž budeš instalovat ten freezer 7 tak nemusíš sudnávat MB, ale je fakt, že u většiny ostatních musíš... hele já sem měl z té váhy taky strach, ale to asi každej... a btw. jestli tam máš takový teploty a jenom jednu 120 ve zdroji tak tam přihoď ještě něco dopředu pod HDD a teplota ti zaručeně klesne o pár stupňů.. možná i o 10, ale musel bys to mít na 12V což není taky zrovna nejtišší řešení... ale doporučoval bych ti ten TT blue orb II jestli se ti tam vleze... je levnej a hlavně dobře zkonstruovanej! má žebrování do Y a z každýho vrchního Y vychází zase rozdvojení na další Y... tím docílili ještě většího počtu žeber a lepší chladící schopnosti.. a vzhledem k tvýmu wind tunelu bych fakt doporučoval tyto naplocho položený chladiče... mezi těma zalmanama co si postoval je rozdíl ten, že jeden je jako turbína a druhej je styl blue orb II...
No a jak ale poznám jestli se tam ten Blue ORB vleze? Zkusim najít rozměry, ale to asi bude dost divný měření. Jinak mam v case dole 80mm větrák nahoře před diskem 120mm větrák, vzadu jednu 120cku ale zdroj mam trošku starší 350w a má větrák jenom nějakej prcek dozadu (může mít max 80mm). A rozdíly mezi blue a gold orbem sou jaký? Moc jich tam nevidim
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

golden má klasický žebrování, ale blue má jinou stavbu... u jádra má žeber málo (málo prostoru pro žebra) a čím je dál od středu tak žeber přibývá dělením tlustých žeber na dvě užší a proto připomínají tvar písmene Y.. třeba tady je to pěkně vidět... a další rozdíly mezi nima sou ve velikosti... golden má 100mm větrák a blue má 120mm větrák... tím pádem je blue ještě asi o 2 cm větší... s tím blue orbem sem měl strach, že se nevleze do bedny pod zdroj, ale teď když mám Golden nainstalovanej, tak si myslím, že by se tam vlezl celkem akorát... ale jinačí zásadní rozdíly mezi nima nejsou... hlučnost mají oba udávanou 17dB... blue bude mít asi o něco lepší teploty, ale mě teď ten golden dělá bez zátěže 40°C a při zátěži max 55°C což je na mýho prescotta uplně super teplota... jinak mám další 120 ve zdroji, 2x80 vepředu pod diskem a 1x80 vzadu nad grafikou a jednu 80 v bočnici... takže dohromady 6 větráků... ještě se chystám tomu ve zdroji snížit otáčky, protože jede asi na 12V a je celkem hlučnej... ikdyž hlučnost je relativní pojem :)

edit: jo a s tím jestli se ti tam vleze, tak to se dá vyzkoušet asi jenom zhruba s CD... rozměry na netu najdeš a připočítáš si to k CD... zkusíš ho tam přiložit a uvidíš... na výšku si myslim, že ti zavazet nebude... je to dělaný výškově tak, aby to bylo vyšší než paměti nebo pasiv na NB... jediný co by ti mohlo zavazet je zdroj... jestli máš základovku těsně natlačenou pod zdrojem, tak to tam nedáš.. max ten golden, ale jestli tam máš jako já cca 1,5cm mezi základovkou a zdrojem, tak bys to tam měl asi nacpat
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

Já bych řek že mezi základní deskou a zdrojem zrhuba tak ten cenťák a půl je a nikde mi nepříjde že by tam tomu něco nějak překáželo.
Tady fotky -
Obrázek
Obrázek
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

podle mýho názoru se ti tam vleze i ten blue orb II... místa bys tam měl mít fakt dost... máš to asi hodně podobný jako to je u mě... deska gigabyte... má dost podobnej layout... a nad deskou máš taky cca stejnej prostor co mám já ve své bedně... je to nějakej midle žejo.. nebo něco většího... když sem tam chtěl na tu desku našroubovat takový madlo na přichycení toho větráku (je to takový hodně široký U, který má vlastně rozpětí rovnající se rozteči těch dír ve kterých drží tento box... větrák má totiž "jenom" dva šrouby, kterejma se chytá k týto konzoli)... jediný z čeho sem měl strach aby se tam ta konzole vlezla vedle těch kondíků nalevo, protože je ještě lehce vyhnutá do strany asi o cenťák směrem od procesoru... nakonec se mi tam vlezla uplně tip ťop natěsno a nemusel sem kondíky ohýbat aby nepřekážely... myslím, že u tebe to vyjde snad uplně stejně jako u mě... takže bych ti doporučil toho blue orba... ikdyž mě stačí ten golden... sem spokojenej, účel to splnilo, je o 100g lehčí a hlučnost u blue nižší není.. akorát má lepší průtok vzduchu a je použitelnej i na extrémní přetakty...

btw. jak se dívám, tak máš pamětě ve špatnejch bankách :) máš je v 1 a 3 a měl bys je mít v 0 a 2, ale to je detail a na funkci to asi nic nezmění... :wink:
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

Tak ty paměti nevim já už to takhle sestavený dostal domu. Ale tu jednu sem vyndaval už ani nevim proč a pak sem nevěděl kam jí strčit a jinam nešla. Je možný že ten 1 a 3 je jinej než ten 0 a 2 ??

Akorát teď teda nevim jestli golden nebo blue ale nějak se mi víc zalíbil ten blue. Doufám akorát že se tam vleze a neurve mi základní desku :-D
Jinak case je cooler master centurion 5 blue/black.
A u toho golden/blue musim schodit základní desku nebo se to dá instalovat v zamontovanym stavu? Asi sundat, co? Ještě pak musim pořešit posranej zdroj nějakej jinej a jak tady čtu na fóru tak se nikdo nějak nemůže schodnout co je dobrý a co ne a zase za to nehodlám vysypat bůh ví kolik peněz
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

určitě to není jiný! sou uplně stejný, akorát mají jinou barvu :) to sis asi všiml... de tam akorát o to, že prvně se obsazuje 0 a 2 a pak až 1 a 3... je to trochu nelogický, ale pojede to bez problémů...

jestli blue nebo golden je na tobě... já sem bral u čeho sem si byl jistější co se mi tam vleze a navíc sem nechtěl tu desku moc přetěžovat... ale myslím, že teď bych už do toho blue šel taky... desku ti to neurve, ale musíš ju vyndat... nezapomeň dat ze zadní strany podložky ať něco třeba nezkratuješ... :) je potřeba dávat bacha.. nebo třeba zapomenutej šroubek pod deskou dělá taky dobrý peklo... :wink:

k tomu zdroji kup buď enermax nebo fortron... u toho se nespleteš.. asi by to chtělo nejmíň 400W a to by ti mělo stačit... jestli v bedně nemáš 4HDD a kdo ví co, tak ti to na dobrý taktování bude určitě stačit! CPU máš P4 630 žejo... já sem na nějakým webu zkoušel počítat kolik bych musel mít v bedně věcí abych měl 400W využitejch, tak sem tam musel dát 2 grafiky, 2 HDD, 2 DVD-ROM, vodní pumpu (na vodní chlazení) a bylo to myslim vytížený a ještě 5W rezerva :) 400W vytížit je fakt celkem problém
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

Tak já ty ramky večeř přeházim teda. Jaký podložky zezadu myslíš? Jako pro úchyt toho větráku? Na šroubky za deskou? To se taky dá? Já jí měl nedávno venku a něpřišlo mi že se to tam dá nechat. Jo a ty podložky jestli sem dobře pochopil pro ten větrák novej tak sou součástí balení bo se něco kupuje? Já se v těhle věcech moc nevyznám.
Jinak mam P4 3,0Ghz HT, jeden 160gb disk, ati x600xt,2x12cm větrák 1x8cm větrák a nějaký drobnosti jo a jedno dvd combo. Do budoucna plánuju ještě jeden větší disk. Takže stačí vyměnit 350w za 400w?
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

Doufám že to tolik nevadí že si dělám v tématu OT ale co tyhle dva zdroje?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36892
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32705
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ty podložky sou samo v balení a sou takový červeno-hnědý... ty musíš dát z druhé strany desky, protože odtam budeš dávat ty 4 šrouby, kterýma přichytíš na druhé straně tu konzoli do které připevníš ten větrák... takže to v podstatě drží na šesti šroubech... když se podíváš sem http://www.thermaltake.com/product/Cool ... tion01.jpg tak to snad trochu pochopíš jak to funguje... ten šroubek za deskou se nechat dá :wink: věř mi... vím to ze svýho okolí :)

jestli chceš fakt šetřit tak zdroj nekupuj... jestli chceš něco kvalitnějšího a přitom za rozumnou cenu tak kup tento... ty enermaxy sou už hodně drahý - já vim, ale taky asi jedno z nejlepších co můžeš na trhu sehnat! jinak jestli chceš kvalitní zdroj a za rozumnou cenu tak vem toto... je o stovku dražší než ten chieftec, kterej ti v podstatě stejně nikdo nedoporučí... přečti si jiný témata co všichni píšou... já na to nejsu odborník, akorát když je tady debata o zdroji tak to je pořád to stejný... kvalita = enermax || fortron, takže ti navrhuju tento:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26804

ono by ti v podstatě stačilo 350W, ale zdroj není věc, kterou kupuješ s každým komplem novou! takže 400W je aji trochu do budoucna... nevíš co všechno budeš potřebovat zapojit za 2 roky... navíc kdybys ten komp za ňákou dobu prodával, tak bych si našel těch 15 minut a hodil tam zdroj, kterej tam máš teď a zase si ho nechal, takže asi takto... :) doufám, že si mě aspoň trochu pochopil :wink:
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

JJ a co tenhle ? Je dražší proč? Já se v těch parametrech nevyznám. šetřit zase tak nemusim, ale v podstatě se nechci dostat za zdroj přes dva tisíce a čim míň tim líp -
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33852
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tento konktrétně je nasvícenej modrejma ledkama, tak asi proto... jinak rozdíly bývají v ampérech na různých větvích (to je ten zásadnější, protože čím víc ampérů má ve specifikaci, tím líp ti bude držet napětí) dál jestli třeba mají 20-pin nápajecí kabel do desky, nebo už 24 pin (24 pin máš taky na desce, takže na to se taky dívej! já sem se nedíval u toho co sem navrhoval), pak třeba některý mívají oddělávatelný kabely.. když jednu větev (jednu šňůru s koncovkama) vůbec nevyužíváš, tak je zbytečný ji tam nechat viset aby ti zabírala prostor a kazila airflow(asi něco jako průvan :) ) a normálně ji z toho zdroje odpojíš, protože tam je taky na konektor... potom asi ještě poslední věc, jak hlučnej je ten větrák ve zdroji, jestli má třeba tepelnou regulaci atd atd... víc ti asi neřeknu, fakt se běž podívat do jinejch témat ať nejsme OT...

edit: vyjasněna problematika 20pin a 24pin napájecího konektrou
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

No co sem čet tak podsvícenej neni jenom svítí tlačítko zapnutí. Ale píšou tam tohle - mplementována je technologie BSCC (Blue Storm Cooling Control) - pro velmi tichý chod (úroveň hluku pod 25 dBA).
Ten se mi líbí tenhle zdroj, asi vezmu tenhle
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

:) vidíš.. mě se to nechtělo číst a jenom to dokazje, že o nic fakt moc nevím... :wink: každopádně vypadá solidně :up:
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“