fedora core a start po síti

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
lada
Začátečník
Začátečník

fedora core a start po síti

Příspěvek od lada »

Zdravím předem téměř nic o linuxu nevím mám ho v práci na pc spolu s win používám fedoru ve verzi 4 (skusil jsem i jiné ale tahle mi vyhovuje)a ted k tomu co bych potreboval doslali jsme 8 pc (200Mhz 64mb ram 1,2g) ale bez OS a vedoucí nekde vyděl že takovéto stroje startovali linux ze sítě a já si stím mám poradit něco jsem sice našel na linuxsoft,ale nepovedlo se mi to rozchodit.Prosím poradte jak na to.(Pc budou sloužit na net a text.)
cubic
Nováček
Nováček

Příspěvek od cubic »

nikdy jsem to nedelal ale co treba tohle?
http://www.abclinuxu.cz/clanky/navody/j ... ux-po-siti
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

díky tohle jsem našel ale tam popisované řešení předpokládá že PC umí bootovat po síti že je na to volba v biosu a to na tech strojích co jsou zde není.
cubic
Nováček
Nováček

Příspěvek od cubic »

no to je vec ktere jsem se obaval kdyz jsem ten prvni prispevek ale nechal jsem si obavy pro sebe

dost dobre si ale pak nedokazu predstavit jak chcete bootovat ze site kdyz to hardware nepodporuje

jinak proc ten linux nemuze bezet na tech strojich? - myslim z jejich disku
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

no moje představa byla sítová karta s pamětí nevím jak se to přesně jmenuje ale s tím by to snad šlo a ten linux by tam mohl běžet problém je že se mi na takovej stroj nepodařilo vrazit žádnou distribuci aby to tam vubec šlo nainstalovat a neřvalo mám málo .......jinak dík za snahu ještě nějakej nápad?
cubic
Nováček
Nováček

Příspěvek od cubic »

jestli je to jen tim ze rve ze je malo mista na disku tak bych zkusil naistalovat jen absolutni minimum a treba by se dalo cele /usr popr . /home a mozna dalsi pripojovat pres nfs
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

tak jsem tam skusil rozjet instalaci slackware a zatím na tom dělám 1 pokus se nepovedl vyhodil jsem neco co tam mělo byt.dám vědět jak pokračuji
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

tak smůla dal jsem na pc instalaci Slackware pouze to nejnutnější a i na po třetí pokus mi nenaběhl systém takže jsem asi vyhodil něco co tam mělo zůstat.Má ještě někdo nějakej nápad jakou verzi linuxu bych na takové prehistorické pc nainstaloval?
cubic
Nováček
Nováček

Příspěvek od cubic »

debian?
mozna by to chtelo zaznamenat nejake chybove hlasky proc to nenabehlo
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“