Jaký 400W zdroj?

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jaký 400W zdroj?

Příspěvek od Ritchma »

Mam nějakej horší 350w s hlučnym větrákem kterej by chtěl vyměnit. Chtěl bych aspoň 400w abych měl rezervu. Bohužel se v těhle věcech neorientuju. Prošel sem si to tady, ale dost si tu lidi odporují, jeden doporučuje to, druhej zase řekne že je to špatnej zdroj, ale co se tu dočítám píše se tu že enermax a fortron sou kvalitní zdroje. Koukám na tyhle dva z toho ten enermax se mi líbí že má odpojitelný kabely :D ale zase je znatelně dražší než ten fortron. Nějaký rady poznámky, nebo kterej zvolit? Nebo ještě úplně jinej? Poradíte?
Koukám na to - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34954
a na to - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33852
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Pokud chceš kvalitní zdroj, pak jedině ten Enermax Liberty. Je to špička ve své kategorii, a je dokonale tichej. Ten Forton je normální běžnej zdroj, a má je 15A na větvích. Rozdíl v ceně je takový velký, protože taky rozdíl v kvalitě těch dvou zdrojů je ohromný. Jinak Forton nepatří mezi špičku zdrojů, je to lepší průměr, takže pokud chceš opravdu kvalitní zdroj a můžeš do toho dát ty peníze jdi určitě do Liberty.
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

koukám na ty specifikace a na větvi +3,3 a +5V má fortron až 28A(Enermax 26A), ale zato má slabší +12V větev, kde disponuje "jenom" 15A oproti enermaxu, kterej má 20A... takže podle mě enermax s odnímatelnýma kabelama (to co jsem ti psal v jiným tématu) vede a je pravda, že je to fakt špičkovej zdroj! ikdyž vlastnosti mají oba podobný a fortron není špatná firma... ale jestli bych si měl vybrat mezi těmato tak beru enermax :wink:
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

Už sem ho chtěl denska objednat a porsalo se mi auto. Praskla mi hadice od serva a tahle hadice se prodává jedině s čerpadlem který stojí 16tis, takže s tim bude laborovat a něco zkusíme vymyslet a bůh ví co to bude stát, ale jinak díky za radu, až zase budou peníze vezmu ten enermax, ty odpojitelný kabely považuju za absolutní + a navíc jak sou ty kabely ještě zabalený to je taky geniální :D
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

jo, na tech 400W je enermax uricte lepsi... jinak u fortronu se to docela lisi podle modelu a rady, ale nazvat Epsilon "lepsi prumer" to je celkem drzost :)
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

No, to jsi vybral zrovna jedinej opravdu kvalitni zdroj od Fortonu a hned se toho chytas. Je pravda ze timhle zdrojem se Forton pochlapil, ale i tak bych si ho nevzal, radeji Liberty.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

jedinej kvalitni? fortron ma plno kvalitnich, jen jsem uvedl ten nejkvalitnejsi, na rozdil od enermaxu ma zdroje za rozumny ceny

a ani nemusis psat ze by sis vzal radsi enermax liberty, kdyz ho sam mas, je to dost pruhledny a nic jinyho bych necekal
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Forton jsou sice dobre zdroje, ale pouze ve sve cenove skupine. Pokud chce nekdo opravdu dobry zdroj, urcite se nebude poohlizet po Fortonu, ale po Seasonicu, Taganu nebo Enermaxu. Ale to uz se tu resilo tolikrat, ze o tom uz nema cenu psat.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“