já hádám vyšší cenu, výroba bude podle mě trochu náročnějšígodlike píše:Hergot clovek duma nad 1800GTO a oni uz zase nebudou...da se jiz predpokladat cena 1900GTO?Cca priblizne podobna jako 1800GTO?
Radeon X1900GT / X1900XL (R580)
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý

- no-X
- Středně pokročilý

První recenze X1900GT - dopadla dokonce trochu líp, než jsem čekal 
http://www.hkepc.com/hwdb/x1900gt-1.htm
http://www.hkepc.com/hwdb/x1900gt-1.htm
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- godlike
- Středně pokročilý

-
http://www.xbitlabs.com/news/video/disp ... 00748.html
RV570=1900GTO.Uz v tom mam zmatek.Cili zadna 1900GT?Podle specifikaci GTO=GT.
36 PSU
12 TMUs
For the performance-mainstream market the company will offer its code-named RV570 graphics chip with 36 pixel shader processors, 12 texture units and 256-bit memory bus. The product will be branded as the Radeon X1900 GTO and will be targeted at below $299 segment. The RV570 is planned to be released commercially for back-to-school season.
I cena 299USD odpovida.Cili nahrada za 1800XT..akorat nechapu is planned to be released commercially for back-to-school season..Cili podzim?Coz by uz znamenalo 80nm proces..Kdo vi.....
RV570=1900GTO.Uz v tom mam zmatek.Cili zadna 1900GT?Podle specifikaci GTO=GT.
36 PSU
12 TMUs
For the performance-mainstream market the company will offer its code-named RV570 graphics chip with 36 pixel shader processors, 12 texture units and 256-bit memory bus. The product will be branded as the Radeon X1900 GTO and will be targeted at below $299 segment. The RV570 is planned to be released commercially for back-to-school season.
I cena 299USD odpovida.Cili nahrada za 1800XT..akorat nechapu is planned to be released commercially for back-to-school season..Cili podzim?Coz by uz znamenalo 80nm proces..Kdo vi.....
Mac...
- Smeli
- Začátečník

-
PowerColor X1900GT uveden:
R 580 (36/12/8 )
Core - 575MHz
Mem - 1,2GHz
256MB
Cena by měla být okolo 299$ (podle ATi, PC má mít cenu okolo 349$)
http://www.techpowerup.com/?11546
//Edit - úprava cen
R 580 (36/12/8 )
Core - 575MHz
Mem - 1,2GHz
256MB
Cena by měla být okolo 299$ (podle ATi, PC má mít cenu okolo 349$)
http://www.techpowerup.com/?11546
//Edit - úprava cen
- Smeli
- Začátečník

-
- Belgarion
- Začátečník

-
Tak to vypada ze na tom je X1800XT o neco lepe...Smeli píše:Na technik 3D otestovaly PowerColor X1900GT:
http://www.technic3d.com/?site=article& ... &a=245&p=1
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
záleží jaká X1800XT ... GT spíše nahrazuje 256MB X1800XT a to je konkurence 7900GTBelgarion píše:Tak to vypada ze na tom je X1800XT o neco lepe...Smeli píše:Na technik 3D otestovaly PowerColor X1900GT:
http://www.technic3d.com/?site=article& ... &a=245&p=1
- no-X
- Středně pokročilý

Podle všeho to vypadá, že X1900GT má aktivních všech 16 texturovacích jednotek! Netušil jsem, že je už architektura R5xx schopna takovýhleho (ne)poměru TMUs:ALUs, ale to překvapilo i nemálo odborníků... aktivní jsou tedy zřejmě tři řídící procesory, 36 pixel shader procesorů a 16 texturovacích jednotek... A to už jsem myslel, že R5xx nemá čím překvapit 
Zatím to berte trochu s rezervou, ale údajně to potvrdila i ATi...
Zatím to berte trochu s rezervou, ale údajně to potvrdila i ATi...
- Smeli
- Začátečník

-
- Radim Štěpanec
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý

- beardie
- Čestný člen

- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
pro mě teda taky docela zklamání, podle prvního testu HKEPC vypadaly obě GT jako hodně srovnatelný karty. Škoda že tam není taky Oblivion, tam by se měla projevit síla shaderů R580, nicméně kdo by si kupoval grafiku kvůli jedný hře... na druhou stranu v testu není RX1800XT 256MB, kterou GT nahradí, je tam jenom 512MB verze která je o něco rychlejší ale taky dražší
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- no-X
- Středně pokročilý

- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no vycházím z toho že jsem testoval X1800XT256MB a tedy v poěmru s 7900GT a když se jim dívám na testy tak je 7900GT skoro i lepší
což v případě X1800XT není ... ale já to asi chápu ... to je to samý jako se mi stalo v testu X1900 je ještě na novější hry a někerý jí nejdou zdaleka tak jako X1800
teda pokud dobře uvažuji ....
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podle tohohle testu co jsi ho linkoval o pár postů vejš a podle toho staršího kde byl RX1800XT 256MB a GF7800GTX 256MB. Chápu že to bylo s jinejma ovladačema a byly tam možná trochu jiný hry, ale bylo jich dost na to aby ty zprůměrovaný grafy vypadaly podobě. GF7900GT je o kousek rychlejší než GF7800GTX 256MB, ale pokud by RX1800XT a RX1900GT byly stejně výkonný karty, GeForce by takovej náskok neměla...no-X píše:Podle jakých testů?
- no-X
- Středně pokročilý

Projdi si jednotlivý grafy - 7900GT má náskok jen v OpenGL hrách (Doom3, Riddick, Quake IV), což X1900GT kazí průměr. Nevím sice, kolik lidí ještě dneska hraje Riddicka a Doom 3, aby podle toho vybírali grafickou kartu, ale většina to imho není. OpenGL hry pixel shadery příliš intenzivně nevyužívají, a tak jim líp vyhovuje vysoký fillrate GeForce 7.
Na druhou stranu jsem toho názoru, že X1900GT nemá podle testů na computerbase takový výkon, jaký bych čekal a je možný, že jde o ovladače nevyoptimalizovaný pro architekturu se třemi quady, takže se ještě výsledky mohou trochu zlepšit.
Každopádně bych zatím nedělal závěry na základě výsledků jednoto testu (i když v něm podle mě X1900GT tragicky nedopadla) a počkal bych, až budou výsledky z Oblivionu a X3, které poněkud lépe charakterizují požadavky nových her - oproti Doom 3 a Riddicku určitě
Na druhou stranu jsem toho názoru, že X1900GT nemá podle testů na computerbase takový výkon, jaký bych čekal a je možný, že jde o ovladače nevyoptimalizovaný pro architekturu se třemi quady, takže se ještě výsledky mohou trochu zlepšit.
Každopádně bych zatím nedělal závěry na základě výsledků jednoto testu (i když v něm podle mě X1900GT tragicky nedopadla) a počkal bych, až budou výsledky z Oblivionu a X3, které poněkud lépe charakterizují požadavky nových her - oproti Doom 3 a Riddicku určitě
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Prošel jsem jednotlivý grafy a vynechal D3, Q4 a Riddicka. Ve zbylejch 7 hrách byly minimální rozdíly ale ve 4 vedla nVidia.no-X píše:Projdi si jednotlivý grafy - 7900GT má náskok jen v OpenGL hrách (Doom3, Riddick, Quake IV), což X1900GT kazí průměr.
(samozřejmě by se to dalo obhájit tim že ATi má stabilnější FPS, kvalitnější AF... ale to už známe)
OK, uvážíme že 3 quady z R580 jsme tu ještě neměli a tak to třeba potřebuje trošku doladit, ale stejně mám dojem že ATi nějak moc bráníšno-X píše:Na druhou stranu jsem toho názoru, že X1900GT nemá podle testů na computerbase takový výkon, jaký bych čekal a je možný, že jde o ovladače nevyoptimalizovaný pro architekturu se třemi quady, takže se ještě výsledky mohou trochu zlepšit.
Je sice hezký že architektura ATi se prosadí v budoucnu, bohužel se Doom 3 engine pořád používá a bude ho používat i Prey...no-X píše:Každopádně bych zatím nedělal závěry na základě výsledků jednoto testu (i když v něm podle mě X1900GT tragicky nedopadla) a počkal bych, až budou výsledky z Oblivionu a X3, které poněkud lépe charakterizují požadavky nových her - oproti Doom 3 a Riddicku určitě