Altec Lansing FX6021

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Lucky Luke
Nováček
Nováček

Altec Lansing FX6021

Příspěvek od Lucky Luke »

Konečně přišly, zapojil jsem, pustil foobar, no nádhera, zvuk skvělý, krásně čistý a prokleslený, bez zkreslení i na hodně vysokou hlasitost. :inlove:

Pak jsem hudbu vypnul a co to slyším? – Brum jaxviň! SW brumí úplně děsně. Brumí i s odpojeným zdrojem zvuku, dokonce brumí i když je vypnutý – prostě pořád, když je připojený do zásuvky. A ne že by to byl nějaký lehký brum, který je slyšet když člověk nalepí ucho na bednu, ale slyším ho naprosto jasně při normální práci na počítači a SW leží pod stolem ~2m daleko. Brumí tak, že je to jasně cítit, když na něj dám ruku. :jaw:

Takže bacha na něj. A to jsem při rozhodování vyřadil např. MegaWorks 250D právě kvůli stížnostem na brumící SW :( Nenapadá mě nic než reklamace :sad:
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Brum totálně sux, u takovýchto repro bych to nečekal ani z 5%. Rozhodně reklamuj, pokud ti dojde další brumík, a nebudeš se chtít vzdát kvality reprodukce, tak vyfoť vnitřek, obvody a on ti s tím někdo na pct určitě poradí :roll:
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

jj, taktak, je to spíš vadnej kus než blbý repro. tyhle by neměli bručet ani za boha... kdyžtak poradíme ale raklamuj to určitě.
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

crashPC píše:jj, taktak, je to spíš vadnej kus než blbý repro. tyhle by neměli bručet ani za boha... kdyžtak poradíme ale raklamuj to určitě.
Mno ja mam prave pocit, ze v kazde recenzi co sem cetl psali, ze sub trosku brumi!! Takze myslim, ze si moc s reklamaci nepomuzes, maximalne ti daji kus, co brumi min. :(
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

takhle šíleně by to ale nemělo.... no a když mu jinej kus bude bručet míň, zkusíme pomoct s nim...
Lucky Luke
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lucky Luke »

Dnes mě už ve dveřích přivítalo familiérní brumění, takže padla naděje, že by se mohlo jednat o dočasný problém např. s elektrickou sítí. Pro jistotu ještě vyzkouším repro v úplně jiném domě, ale moc šancí tomu nedávám.
Aspon píše:Mno ja mam prave pocit, ze v kazde recenzi co sem cetl psali, ze sub trosku brumi!! Takze myslim, ze si moc s reklamaci nepomuzes, maximalne ti daji kus, co brumi min. :(
V recenzích na které jsem narazil já, si stěžovali spíš na šum v satelitech a právě na nějakou hanu na SW si nevzpomínám (když za hanu nepovažujeme, že po srovnání s MegaWorksama nebo Klipschem konstatovali, že je slabší).
Myslím, že jsem docela realista a ani jsem nečekal, že by SW byl jako hrob a s tím, že když se k němu sehnu, tak něco uslyším, jsem počítal. Ale toto překonalo očekávání – v mezerách mezi skladbama jasně slyšet brum, to myslím nespadá do toho, co výrobce označuje jako low hum.
FX6021 User's guide píše:
  • Symptom: Low hum from subwoofer
    Possible problem: The AC in your house is at 60 cycles per second, which is within the audio frequency of the subwoofer
    Solution: Some low hum may be detected when your speaker system is powered on without an audio source playing, or when the volume is set an extremely low level.
  • Symptom: Loud hum from subwoofer
    Possible problem:
    • Bad Connection.
    • Volume on your audio source device is set too high.
    Solution:
      • If you are using a surge protector with your FX6021 speaker system, disconnect and plug the power directly into an AC wall outlet.
      • Move your cables. Check to ensure they are making a clear connection
    • Disconnect your stereo cable from the audio source. If the loud hum goes away, lower the volume on the audio source.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

jj low hum. já mam "horší a starší" verzi CS21 a subík je prakticky jak hrob... něco s tim opravdu je, nebo to zkus jinde. s nebo bez přepěťovky.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“