Display

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Lovec.
Začátečník
Začátečník

Display

Příspěvek od Lovec. »

Mam display z tiskarny http://www.sweb.cz/Zubat/
ma to 10 pinu a nevim jak se to ma zapojit aby mi to ukazovalo informace o PC
ten display ma oznaceni GB-1494V-O s
nasel jsem i stranku ale nechapu ji http://www.eio.com/public/lcd.2003/0686.html
prosim poradte jak to mam zapojit prosim moc. popr. mi poslete schema zapojeni na Zubat@atlas.cz
CPU: Intel Core i7-920 3,85ghz MB: Gigabyte GA-EX58-UD5 - Intel X58 GPU: Sapphire HD 5970 OC 2GB RAM: CORSAIR 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Vengeance ZDROJ: Corsair Professional Series HX750 750W SSD: Crucial m550 256gb HDD: WD Caviar Black - 500GB , WD Caviar Blue KS - 500GB CHLADIČ CPU: Vodník OS: Windows 7 Pro 64bit CASE: Thermaltake Armor Revo LCD MONITOR: LG D2770P-PN 27"
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

Tohle se tady řešilo nespočetně krát a výsledek je takovej, že v 99% to nezapojíš. Kup si radši nějakej v GM a zbastli si to podle návodu na PCT :wink:
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
Lovec.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lovec. »

Oneeye_IO píše:Tohle se tady řešilo nespočetně krát a výsledek je takovej, že v 99% to nezapojíš. Kup si radši nějakej v GM a zbastli si to podle návodu na PCT :wink:
No ja jsem prave myslel ze bych to nemusel zbytecne kupovat kdyz uz jeden mam ale zmylil jsem se mrzi me to ze ho nevyuziju + nerad bych si kupoval display a pak bych ho odpalil kvuli tomu ze to neumim a chtel jsem to zkusit nejdriv na tomhle jestli bych to dokazal... hold se musim smirit s tim ze pokud si ten Display koupim a odpalim tak to me nasere vic jak kdybych si ho nekupoval.. :sad:
CPU: Intel Core i7-920 3,85ghz MB: Gigabyte GA-EX58-UD5 - Intel X58 GPU: Sapphire HD 5970 OC 2GB RAM: CORSAIR 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Vengeance ZDROJ: Corsair Professional Series HX750 750W SSD: Crucial m550 256gb HDD: WD Caviar Black - 500GB , WD Caviar Blue KS - 500GB CHLADIČ CPU: Vodník OS: Windows 7 Pro 64bit CASE: Thermaltake Armor Revo LCD MONITOR: LG D2770P-PN 27"
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

Oneeye_IO píše:Tohle se tady řešilo nespočetně krát a výsledek je takovej, že v 99% to nezapojíš. Kup si radši nějakej v GM a zbastli si to podle návodu na PCT :wink:
asi tak, mozna pokud by se ti podarilo sehnat k nemu datasheet (coz teda podle me nesezenes), tak by se to dalo nejak mozna vykoumat, navic asi jenom za podminky ze to ma radic 44780, ale za tu praci a namahu to nestoji, kup si nakej :)
Don't pray for easy lives; pray to be stronger people. Don't pray for tasks equal to your powers; pray for powers equal to your tasks. Then the doing of your work shall be no miracle, but you shall be a miracle and your destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

tak má to hitachi řadič, ale zapojenej v 4-bit režimu, nevim, jakej soft by něco takovýho uměl.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

petr_ píše:tak má to hitachi řadič, ale zapojenej v 4-bit režimu, nevim, jakej soft by něco takovýho uměl.
no, to by podle me nemel byt tak velkej problem ne? Stejne se pouzivaji z tech 8 bitu jenom 4. Ty zbyly 4 jsou pro opacnej smer, tzn. displej->PC, ale pokud ti jde jenom o zobrazovani dat na displeji, tak ti staci 4 bity PC->displej
Don't pray for easy lives; pray to be stronger people. Don't pray for tasks equal to your powers; pray for powers equal to your tasks. Then the doing of your work shall be no miracle, but you shall be a miracle and your destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

ne, řadič umí dva režimy komunikace, na začátku je pro měj inicializovám.To je věc sw, zapojení na lpt by mohlo bejt stejný,je to na sw.Další možnost by byla použít třeba tohle http://lcdtousb.wz.cz/old.html .
-odskoušeno.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Lovec.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lovec. »

Mam jeste jeden napad co takhle vzit display z auto radia? myslite ze by to z toho slo udelat? Sice by byl malej ale na ukazatele teploty by to staci lo ne?
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Lovec. píše:Mam jeste jeden napad co takhle vzit display z auto radia? myslite ze by to z toho slo udelat? Sice by byl malej ale na ukazatele teploty by to staci lo ne?
Hele dělal si vůbec někdy něco s elektronikou?
Nevim, ale mam pocit, že takovýhle nápady tady každou chvíli napadají akorát samý lamy, který v danej problematice nemaj vůbec žádný vědomosti ani praktický zkušenosti.
Jasně že je možný (i když sám na 100% nevim) ho připojit, ale nechápu, jak tady každou chvíli nějakej někdo vymyslí jestli by nešel připojit displej z bůhvíjaký hovadiny ke kompu.

Ono jde hlavně o to, že jsem tady nikdy nečetl podobnou otázku od lidí, který se v tomhle alespoň trochu pohybujou - to bude asi tim, že mají alespoň trochu páru o tom, co to obnáší... A nemyslim tim jenom displeje, např dneska sem někdo napsal, jestli by nešlo udělat čerpadlo z větráku... Boha jeho...

Prostě nepochopim myšlení takovýchto lidí, tak se nezlobte, že buzeruju... Ale mohli už byste si to konečně uvědomit...
Lovec.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lovec. »

Kopi. píše:
Lovec. píše:Mam jeste jeden napad co takhle vzit display z auto radia? myslite ze by to z toho slo udelat? Sice by byl malej ale na ukazatele teploty by to staci lo ne?
Hele dělal si vůbec někdy něco s elektronikou?
Nevim, ale mam pocit, že takovýhle nápady tady každou chvíli napadají akorát samý lamy, který v danej problematice nemaj vůbec žádný vědomosti ani praktický zkušenosti.
Jasně že je možný (i když sám na 100% nevim) ho připojit, ale nechápu, jak tady každou chvíli nějakej někdo vymyslí jestli by nešel připojit displej z bůhvíjaký hovadiny ke kompu.

Ono jde hlavně o to, že jsem tady nikdy nečetl podobnou otázku od lidí, který se v tomhle alespoň trochu pohybujou - to bude asi tim, že mají alespoň trochu páru o tom, co to obnáší... A nemyslim tim jenom displeje, např dneska sem někdo napsal, jestli by nešlo udělat čerpadlo z větráku... Boha jeho...

Prostě nepochopim myšlení takovýchto lidí, tak se nezlobte, že buzeruju... Ale mohli už byste si to konečně uvědomit...
sice mas pravu ale nechci si kupovat display hlavne kvuli tomu ze bych to zkurvyl a nebo neco s tim udelal.. tak jsem si myslel ze by bylo lepsi to zkusit na necem jinem ne??
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Lovec. píše:sice mas pravu ale nechci si kupovat display hlavne kvuli tomu ze bych to zkurvyl a nebo neco s tim udelal.. tak jsem si myslel ze by bylo lepsi to zkusit na necem jinem ne??
A to je přesně ono - nechceš se pouštět ani do toho, co je vyřešený a zvládnutý, tak nevim jak tě může napadnout připojit něco, o čem se tady btw diskutuje už docela dlouho... (tetris, tiskárna, mobily, atd.)
Kdybys třebas použil "Hledat", určitě bys na něco z toho narazil...

Hele neni v tom nic osobního, je vás takovejch víc, a to co jsem napsal teď i předtim neni směřovaný pouze na tebe, ale předevšim na ostatní kutily.
END OT
Lovec.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lovec. »

Kopi. píše:
Lovec. píše:sice mas pravu ale nechci si kupovat display hlavne kvuli tomu ze bych to zkurvyl a nebo neco s tim udelal.. tak jsem si myslel ze by bylo lepsi to zkusit na necem jinem ne??
A to je přesně ono - nechceš se pouštět ani do toho, co je vyřešený a zvládnutý, tak nevim jak tě může napadnout připojit něco, o čem se tady btw diskutuje už docela dlouho... (tetris, tiskárna, mobily, atd.)
Kdybys třebas použil "Hledat", určitě bys na něco z toho narazil...

Hele neni v tom nic osobního, je vás takovejch víc, a to co jsem napsal teď i předtim neni směřovaný pouze na tebe, ale předevšim na ostatní kutily.
END OT
Nejlepsi by bylo kdyby mi to pomohl nekdo udelat a tim padem bych si nejakej display koupil a nebal se toho ze se to posere..
Neo89
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neo89 »

Myslite ze by sel pouzit display z 3310 ???? :)
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

No - a je tu další... :sad: :P
Fakt už by to měl někdo dát jako důležitý a ještě to nějak extra zvýraznit...
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Neo89 píše:Myslite ze by sel pouzit display z 3310 ???? :)
Jo, ale link ti dávat nebudu (protože ho z hlavy nevím), ale když dáš hledat, tak ti někde vyskočí.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

ja akosi suhlasim s kopim.

mozem ti zarucit, ze sa ti to nepodari. ma to iny radic a tak by sa tam udaje posielali inac ako na ten display co bezne pouzivame. na to by si mozno este niekde nasiel datasheet a dajme tomu by si prisiel na to, ako to funguje (po mesiaci patrania). ale po tom co??? neexistuje k tomu SW, takze mozes zacat programovat. kym naprogramujes nieco ako jaLCD, ktore vie robit velke hodiny, tahat si udaje zo systemu a z inych programov budes mat dlhu sedivu bradu a po tom ked to aj s vnukmi budes slavnostne po prvy krat testovat, tak to trvoje 80 rocne srdce nevydrzi.

takze v zaujme svojho zdravia si objednaj za 600 nejaky displej, napajkuj to a uvidis, ze to pojde. nezabudni prepipat multimetrom.

edit/ teraz pozeram, ze reagujem na starsiu vec, ale 2 tyzdne som bol offline
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorr GrimWolf »

Vím co jste psali na začátku tohoto threadu (lamy co nic neumí), ale valí se mi tu od kamaráda jeden gameboy. Je asi hodně starej - černobílej display a pouze dvě tlačítka B a A plus 4 směrnej kříž... Myslím, že bude lepší ukázat obrázek.

Záleží mi pouze na tom jestli by to šlo připojit bez větších problémů. Dík
?
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Gorr GrimWolf píše:...Myslím, že bude lepší ukázat obrázek.

Záleží mi pouze na tom jestli by to šlo připojit bez větších problémů. Dík
Nevím, proč nám ukazuješ "zabalenýho" gamebouye, kterýho zná asi každej, ale že bys ukázal koncovku displeje to ne.

PS: Stejně pochybuju, že se ti to podaří rozchodit...
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Lovec.
Začátečník
Začátečník

Display

Příspěvek od Lovec. »

KOnecne jsem sehnal display myslim ze je to datovej a ma 18pinu... jeho oznaceni je D33082A1A
M581-GB3

a jeste je tady 33197101A116
LMCD9H626K1GK
tady je foto http://sweb.cz/Zubat
pomuzete mi ho prosim zapojit?? nebo bych tu mel jeste 16pinovej a je normalni... ale nema zadne oznaceni protoze je spojen s nejakym sracem foto bych kdyztak prihodil pokud byste nevedeli jak zapojit ten prvni display... :)
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

boha jeho... proste kdyz to nema radic HD44780 tak to na 99% NEZAPOJIS.. (nedavno sem zkousel displej s HD44100 ... co myslis.. nerozjel sem ho... proc? jinej radic - jiny zapjeni ( ten displej byl a je funkcni.. z nejakyho kontroleru DataPlus 9000))vzhledem k tem 18 pinum a ty fotce to ten radic bude mit sotva...

ten se 16 piny.. dej fotku jak vypada zezadu, nebo se koukni jestli neni na nejakym integraci napsany HD44780.. pokud je, tak ten zapojis normalne podel schematu co je na PCT ... pokud neni , tka s tim zase nic neudelas...
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“