Častá kontrola konzistence disků

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Častá kontrola konzistence disků

Příspěvek od Ritchma »

Tak mam zase problém. Měl sem původně dva disky 40gb a 160gb. Ten 40gb začal vydávat hlasitý divný zvuky a furt vyžadoval kontrolu konzistence disku a ta trvala snad celou věčnost a já nikdy neměl tu trpělivost, tudíž sem ho označil za KO a vyndal. Teď ale před týdnem i ten druhej disk (mam ho od těhle Vánoc) vyžadoval kontrolu konzistence disku a taky trvala dost dlouho, ale přes noc byla hotová, komp pak běžel jak měl. Jo a tenhle disk taky vydával divný zvuky (160gb maxtor nějakej). Denska už to po zapnutí kompu vyžadoval zase, sice to trvalo tak pět minut, ale je to divný. Je to normání? Jinak disk je v 5,25" pozici (nebo jak je ta větší) a před nim je 120mm větrák a disk má hezky chladnou teplotu na dotek. Co s tim může bejt? Nebo je to normál? Nikdy sem se tim jinak nesetkal
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

normal to rozhodne neni, vetsinou se konzistence provadi po selhani systemu ala modra smrt, co ukazuje smart? polozka fitness atd..., nekdy je resenim format a nova instalace woken.
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

Allatutti píše:normal to rozhodne neni, vetsinou se konzistence provadi po selhani systemu ala modra smrt, co ukazuje smart? polozka fitness atd..., nekdy je resenim format a nova instalace woken.
Netušim co je smart ani položka fitness :oops: Modrá smrt se mi snad u mýho kompu ještě nestala mam dojem. Co je ten smart a fitness teda ať na to mrknu
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

stahni si treba speedfan, tam mas zalozku smart a uvidis co to vyhlasi...
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

jj tak tady tento problém řeším taky a podle mě smart na to nic neříká.. už sem do toho párkrát koukal a myslim, že nenalezl žádnej problém... instalovat znovu okna se mi moc teda nechce... už je mám zaběhlý, ale občas se mi nevypne komp automaticky a musim podržet PWR... taky nevim co s tím.. asi se zeptám někde v jiným tématu
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

No speedfan tu mam a sou tam sem tam ok a jinak nic tak nevim
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Že by odcházel disk. řadič na MB? :sad:
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

Shit píše:Že by odcházel disk. řadič na MB? :sad:
Ale MB je ani ne rok stará
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

jj ale to neznamena ze na ni neco nemuze odejit, zanes ji na reklamaci a popis problem, musi to vzit...
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

Allatutti píše:jj ale to neznamena ze na ni neco nemuze odejit, zanes ji na reklamaci a popis problem, musi to vzit...
ještě počkám a když se to nebude opakovat tak se na to vykašlu zatim (na reklamaci je času dost) a když se to bude opakovat tak to začnu řešit
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“