Validace s ASP.NET

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Validace s ASP.NET

Příspěvek od Nidzo »

Za boha nemuzu primet stranky k tomu, aby prosly validaci :(

Podivejte se na chyby, nevim jak se zbavit name u formulare tvorenym ASP.NETem, a pak vzdy ty skryte hodnoty, proste vsechny 4 errory "vytvoril" sam ASP.NET a at zkousim co zkousim, nemuzu na to prijit...

Test stranek je na adrese: http://nidzo.aspweb.cz

EDIT: upraven odkaz
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Dej tam HTML 4.01 DOCTYPE.. Anebo se zkus vykašlat na viewstate a další..
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

radekhulan píše:Dej tam HTML 4.01 DOCTYPE.. Anebo se zkus vykašlat na viewstate a další..
Ohledne viewstate, to si tam vklada ASP.NET samo, co vim, tak si tim predava informace o stavu, je to generovane automaticky s formularem. Jde to nejak vypnout? A tim padem jaky by to melo nasledky?

HTML 4.01 tam davat nechci, Whidbey a MS Visual Studio je staveno na podporu XHTML, tak prece to nemuze produkovat nevalidni kod :( asi nekde delam chybu...
Drom
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drom »

Nidzo píše:
radekhulan píše:Dej tam HTML 4.01 DOCTYPE.. Anebo se zkus vykašlat na viewstate a další..
Ohledne viewstate, to si tam vklada ASP.NET samo, co vim, tak si tim predava informace o stavu, je to generovane automaticky s formularem. Jde to nejak vypnout? A tim padem jaky by to melo nasledky?

HTML 4.01 tam davat nechci, Whidbey a MS Visual Studio je staveno na podporu XHTML, tak prece to nemuze produkovat nevalidni kod :( asi nekde delam chybu...
1] nemuzes si ten formular udelat rucne tak, aby prosel validaci?

2] Predelej doctype na XHTML 1.0 Transitional, tam tyhle veci jsou povoleny.
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Drom píše:1] nemuzes si ten formular udelat rucne tak, aby prosel validaci?

ad1) Rekl bych ze ne, aspon o tom nevim. Atribut name si to samo pripise...
ad2) To bych bral jako az krajni variantu, rad bych to vyresil jinou cestou, ale thx
Drom
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drom »

Nidzo píše:
Drom píše:1] nemuzes si ten formular udelat rucne tak, aby prosel validaci?

ad1) Rekl bych ze ne, aspon o tom nevim. Atribut name si to samo pripise...
ad2) To bych bral jako az krajni variantu, rad bych to vyresil jinou cestou, ale thx
Jak to tak chapu, tak zacinam mit pochybnosti o tom, ze ASP k necemu vubedc je. Nemit moznost kontroly nad kodem, protoze jazyk se rozhodl, ze mi tam neco napise.... fuj...
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

2Drom: Tak jsem se tak ruzne poptaval a bylo mi receno ze je to kvuli komptabilite se starsima prohlizecema (kokretne u form name), ze 1.0 Transitional to vyresi (jak si rikal ty). Ale uz jsem na internetu nasel i anglicky navod na reseni tohoto problemu, jenze s prepsanim hlavicky -> jelikoz je hledaci formular master.page - tzn bude to prepisovat porad -> nic to u me neresi. Budu se zkouset jeste poptavat atd...

Ohledne toho jestli ASP.NET vubec k necemu je...myslim, ze tady o tom nema cenu diskutovat, imho ASP.NET je nejmocnejsi nastroj pro tvorbu webu, muze mu konkurovat akorat JSP. Navic ASP.NET ma oddeleny design od kodu, coz mi prijde extremne vyhodne oproti treba PHP (z ktereho jsem presel).
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“