P4 2,0A vs. Celeron D 350

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Tak jsem zkusil opet ten procak pretaktit a dosel jsem ke stejnemu vysledku jako vzdy. Do 2600 jede v klidu i bez zvyseni core,. Kdyz to dam na 133 abych se dostal na 2,66 , tak to jede jedine pri zvyseni napeti az na 1,625V . Ale tolik se mi do nej poustet nechce, takze jsem radeji nechal procak taktnutej jen tim overclockem co umi deska. Kdyz je to na ni nastaveno na OC 30%, tak PC krasne stabilne jede na 2600 + zvysi se frekvenece pameti na 333, ktere by normalne pod 133 jely jen 266. To jsem taky mimochodem moc nepochopil, proc jdou pameti prehodit na 333 az nad hranici 133, ale kdyz ma na starosti OC deska, tak je to ok, a resit to nemusim. Samozrejme se ale s tim CPU vys nedostanu.
Obrázek
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

ZdenekSveda píše:....
inak aku mas teraz hodnotu napatia procesora pri tom OC 30%?

lebo ked som to nastavil na P5P800(skoro taka ista doska,len Socket 775) tak to menilo napatie,to som taktoval flexibilne cez Al NOS

...potom je este jedna moznost,nastavit to napevno(na 30%)ktoru z tych moznosti si zvolil?lebo o tom sa v tom poste nezminujes,tak sa pytam :wink:
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Vzdyt tam to napeti vidis. 1,66V. To si pridelilo automaticky podle potreby aby to bylo stabilni. Kdyz bych to dal na 2,6 manualne, tak by to jelo i pri nastaveni mensiho napeti. Ale ta automatika OC + 30% si to nastavila viz obrazek.
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

ZdenekSveda píše:Vzdyt tam to napeti vidis. 1,66V. To si pridelilo automaticky podle potreby aby to bylo stabilni. Kdyz bych to dal na 2,6 manualne, tak by to jelo i pri nastaveni mensiho napeti. Ale ta automatika OC + 30% si to nastavila viz obrazek.
dobre :roll: ,dobre,takze problem vyrieseny :wink:
Ordog
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Celeron D 350

Příspěvek od Ordog »

Dobry den potrebuju poradit.
Mam zakladku GIGABYTE GA-8IE2004P a potrebuji vedet jestli mi na tom bude fungovat procesor Celeron D 350.
thx predem
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tak ještě shrnutí: myslíte teda že můj stávající CPU je na tom líp než by byl ten celer? Je mi jasný, že 512 L cache je super proti 256 u celera, ale zase si rikam, ze kdyz muj je 2,0 v zakladu a 2,6 pri taktu (pricemz vic zere a vic topi) a ten celer by mel v zakladu 3,2 takze by asi mohl jit taktnout ke 4GHz, tak nevim. Ted je to celkem aktualni jestli to vymenit nebo ne, takze vazne nevim. Nevim teda taky pri jakym napeti ajakych teplotach behaji ty celery v zakladu ani pri taktu.
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

rozdiel na frekvecii CPU to krasne vyrovna, nakolko tvoj CPU nema HT tak by som to vymenil

ked ich chces porovnat netaktovane, 512K cache/400 = 256K cache/533 a potom ziskas rozdiel vo frekvencii tych CPU

ked ich chces porovnat taktnute, by som sa pozeral, ci mas DDR400 ramky ak ano, tak by som to tiez vymenil

>> otazka znie: stoji ti za 10%-20% zvysenie vykonu toho stroja za tie peniaze co do toho vlozis pri danom sposobe vyuzitia stroja ?
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Ramky jsou teď jen 333, ale pokud bych právě přehazoval ten procesor, přišly by tam zároveň s ním místo stávající 512MB raději dvě 512MB do duálu na 400MHz, takže pak by to mělo být ok. Teď jsem jen ještě přemýšlel, že ten Celer je Prescot, takže asi pěkný topítko co?
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

No asi najrozumnejsie riesenie z toho P4 2,6Ghz vs. Cel. 3,2Ghz vychadza lepsie Celeron(no cache trosku uberie,ale ten Cel. ma 133FSB takze Ramky sa daju nastavit na standarte na 333MHz,prakticky to ma aj vyskusane na Asuse P5P800 a Celerone D 336)

Ja by som vyskusal niekde zohnat nejakeho Northwooda s 200FSB a HT

HT ti prida vo Wine XP trosku vykonu a tak..

Neviem teraz presne :oops: ,ale za takych 1500-2200Kč by sa dal zohnat taky Northwood :wink:
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“