začiatočnik-fotky

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
gama
Nováček
Nováček

začiatočnik-fotky

Příspěvek od gama »

Som začiatočnik v PC.Mohol by mi nekto poradit.Ako sa dá zmenšit rozmer fotiek stiahnutych z digifotaku do PC ked su uložene v jednej složke naraz?Ja to robim jednotlivo-každu fotku zvlášť,čo je dosť pracne a pomale.
Dakujem
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: začiatočnik-fotky

Příspěvek od sx02 »

gama píše:Som začiatočnik v PC.Mohol by mi nekto poradit.Ako sa dá zmenšit rozmer fotiek stiahnutych z digifotaku do PC ked su uložene v jednej složke naraz?Ja to robim jednotlivo-každu fotku zvlášť,čo je dosť pracne a pomale.
Dakujem
Umi to vpodstate jakykoliv program. Pokdu mas trebas Irfan (ten je zdarma) pak je to:
Menu->Batch conversion (klavesa B)->Zaskrtnout advanced options a v advanced options settings das velikost, ci dalsi parametry.

JInak programy to umej uzivatelsky prijemenjc ale tenhle neni pouze jednoucelovej a je hlavne zdarma. To samy umi ACDSee nebo Zoner. Zavisi na tom co mas...
Naposledy upravil(a) sx02 dne úte 16. kvě 2006, 21:06, celkem upraveno 1 x.
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: začiatočnik-fotky

Příspěvek od Trinom »

gama píše:Som začiatočnik v PC.Mohol by mi nekto poradit.Ako sa dá zmenšit rozmer fotiek stiahnutych z digifotaku do PC ked su uložene v jednej složke naraz?Ja to robim jednotlivo-každu fotku zvlášť,čo je dosť pracne a pomale.
Dakujem
Já na to mám skriptík (lze-li to tak nazvat) ve fotošopu. Jinak Easy Thumnails - program speciálně na (libovolnou) změnu velikosti. A je free.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

pripadne XnView, nebo Zoner Photo Studio (neni free, ale pro praci s fotkama ho doporuju, stoji fakt za to)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“