Kolísání výkonu 7600GS
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- krtekm
- Začátečník

Kolísání výkonu 7600GS
Zdravím. Mám asus7600GS s pasivem. Kdyz jej testuju v 3dmarku06 dostane 3000bodu (OC). Někdy se mi ale stavá, že konkretně v testu FIREFLY FOREST - druhý gafický test poklesne výkon karty. Normálně karta dává tak 8-10framu, ale někdy se mi prostě stane, že z karty de jen 1 frame. Pak je výsledné skore o dost menší. Nevíte čím to může být.
PS: teplota karty je 70stupňů, zkoušel jsem reinstal ovladačů i win, dělá to i v továrním nastavení i v OC, platí to jak pro 3Dmark05 tak pro 06 ale jen v tom firefly forest testu, většinou pomůže restart komplu nebo snížení frekvence procesoru.
EDIT: taky mě napadá , že bych mohl připomenout, že používám 20ti pin zdroj ale je to 460W s 30A na 12V větvi. Hry jedou normálně.
Co vy na to, děkuji za rady. Pěkný den.
PS: teplota karty je 70stupňů, zkoušel jsem reinstal ovladačů i win, dělá to i v továrním nastavení i v OC, platí to jak pro 3Dmark05 tak pro 06 ale jen v tom firefly forest testu, většinou pomůže restart komplu nebo snížení frekvence procesoru.
EDIT: taky mě napadá , že bych mohl připomenout, že používám 20ti pin zdroj ale je to 460W s 30A na 12V větvi. Hry jedou normálně.
Co vy na to, děkuji za rady. Pěkný den.
- Peter8
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zkousel jsi jine ovladace?
AMD Sempron 64 2500+@2320Mhz,DFI Infinity nF4X,VGA Leadtek Geforce 7600GT TDH 256MB 600/1700Mhz,RAM 1x1024MB A-Data 400@412Mhz,HDD WD 250GB 16MB SATA 2,Redstar 350W zdroj,DVD-RW LG 4167B,LG Flatron W2234S 22´,Logitech Z-2300,Wi-fi 1536kb/s/256kb/s - day 4000kb/s/1024kb/s - night =HL.NET
- Thellwin
- Administrátor

- no-X
- Středně pokročilý

- krtekm
- Začátečník

To Peter8: OMFG
To Thellwin: acha, patche jsem neinstaloval. ani me nenapadlo že bych měl. nejspíš to bude tím. zkusím to pořešit. děkuji za konstruktivní připomínku. PS: 06 je verze 1.0.2 a 05 je asi obyč. jdu to někde stáhnout.
EDIT: takže ty patche pro moji neschopnost neumím sehnat. mohl bych poprosit o nějaký link. DEKUJI
to no-X: ou, tak to je pro mě další novinka. rovněž děkuji. mohl tě prosím poprosit jak to proměřit. myslíš že by stačil jen digitální teploměr ze sondou, kterou bych k tomu jen přiložil. Myslím ale, že se to zase tak zahřívat nebude. Ale určo to zkusím.
takže tedse mi tu ukazala dalsi hlaska: OUT OF VIDEO MEMORY
co to ma znamenat pro pana boha. dekuji
//edit Thellwin - sloučeny dva posty do jednoho, příště prosím použít EDIT
To Thellwin: acha, patche jsem neinstaloval. ani me nenapadlo že bych měl. nejspíš to bude tím. zkusím to pořešit. děkuji za konstruktivní připomínku. PS: 06 je verze 1.0.2 a 05 je asi obyč. jdu to někde stáhnout.
EDIT: takže ty patche pro moji neschopnost neumím sehnat. mohl bych poprosit o nějaký link. DEKUJI
to no-X: ou, tak to je pro mě další novinka. rovněž děkuji. mohl tě prosím poprosit jak to proměřit. myslíš že by stačil jen digitální teploměr ze sondou, kterou bych k tomu jen přiložil. Myslím ale, že se to zase tak zahřívat nebude. Ale určo to zkusím.
takže tedse mi tu ukazala dalsi hlaska: OUT OF VIDEO MEMORY
co to ma znamenat pro pana boha. dekuji
//edit Thellwin - sloučeny dva posty do jednoho, příště prosím použít EDIT
- Thellwin
- Administrátor

- krtekm
- Začátečník

- krtekm
- Začátečník

Nechci předbíhat ale zda se ze je to vyreseno. nejspise za to muze prilis vysoka frekvence procesoru. 8*330Mhz bylo asi moc. shodil jsem to rovnou na 300 a vypada to ze je vse bez problemu. budu to zase zvysovat. ale hodne pomalinku a s radnymi testy. i kdyz to bylo v prime95 12hodin stabilni. to jsem to ale testoval s jinou grafikou. taky jsem odinstaloval powerstrip pres kterej jsem taktil grafu. nini ji taktuji pres odblokovany ovladace. uvidime jak se to vyvyne dal. snad jsem nic nezakrikl.
Zarazi me tu ale jeste jedna vec, s kterou bych chtel poradit. treba je to normalni, ale ja myslim ze ne tak se ptam. po kliku pravyho mysitka a klikani na vlastnosti , nastaveni a upresnit se rozbali vlastnoti a nastaveni grafiky monitoru atd. Vsichni znate. Kdyz kliknu na zalozku kde je napsany typ grafiky a kde je logo Nvidie rozbali se jeji nastaveni. Tady je v prni zalozce napsano jaky mam procik, jaky directy, jakej system a info o karte. No a tady me prave neco nesedi. U TYPU ZBERNICE JE NAPSANO PCIexperss x8. nema tam byt nahodou x16? Dekuji. Snad je to posledni problem, ktery se urcite vyresi. Pekny den.
EDIT: heh, no a kdyz grafiku hodim do druhyho pci slot tak je tam taky napsany 8x. tam by zase melo byt napsany 1x ne. 8x by to melo valit jen kdyz je to v SLI. ale ja Sli nemam kua. prosim pomozte ja si uz fakt nevim rady. co tam mate napsany vy? 8x nebo 16x. dekuji.
Zarazi me tu ale jeste jedna vec, s kterou bych chtel poradit. treba je to normalni, ale ja myslim ze ne tak se ptam. po kliku pravyho mysitka a klikani na vlastnosti , nastaveni a upresnit se rozbali vlastnoti a nastaveni grafiky monitoru atd. Vsichni znate. Kdyz kliknu na zalozku kde je napsany typ grafiky a kde je logo Nvidie rozbali se jeji nastaveni. Tady je v prni zalozce napsano jaky mam procik, jaky directy, jakej system a info o karte. No a tady me prave neco nesedi. U TYPU ZBERNICE JE NAPSANO PCIexperss x8. nema tam byt nahodou x16? Dekuji. Snad je to posledni problem, ktery se urcite vyresi. Pekny den.
EDIT: heh, no a kdyz grafiku hodim do druhyho pci slot tak je tam taky napsany 8x. tam by zase melo byt napsany 1x ne. 8x by to melo valit jen kdyz je to v SLI. ale ja Sli nemam kua. prosim pomozte ja si uz fakt nevim rady. co tam mate napsany vy? 8x nebo 16x. dekuji.
- krtekm
- Začátečník

tak bohuzel se to zase stalo. uz me to trosku se.e. nechapu cim by to mohlo byt. kdyz je ta karta pretaktovana tak dostane asi tolik bodu kolik by dostala pri normalnim tovarnim nasatveni. pri pretaktovani dostane tesne pod 3000b. zkusim vyresit tu teplotu. taky zkusim nejaky herni testy. ono je mozny ze karta blbne i tam ale nepoznam to. jinak bych vas chtel poprosit jestli nevite proc mi ovladace ukaziji ze je karta ve pcie sbernici jen 8x -> viz vise. nemusi se neco prepnout v biosu? dekuji.
- pilarius
- Začátečník

- krtekm
- Začátečník

no vzhledem k tomu ze je to epox 8npa sli, uktere vim ze ma 16 linek na primaru tak by tam nemel byt problem. ovladace tam mam originalni z cd od garfiky. budu muset zkusit jeste jine. zase. molh bych poprosit, o doporuceni nejakeho programu, ktery mi rekne na kolik linek karta jede. dekuji. jinak grafika opet dostava 3000 bodu v marku06. bylo to mozna i tim ze disk jel jen na ultra 100 misto ultra 133. nekdy mi to proste padne na 100. netusim proc. mozna slo i o kombinaci veci, ktere jsem resil v predeslich threatech. musim to jeste otestit. kazdopadne prosim o nejaky ten program. pekny den.
- krtekm
- Začátečník

Dorbý den. Omlouvám se že vytahuju 100let strarý téma. Ale po dalších testech docházelo o5 k problémům s kolísáním výkonu. Někde jsem se haluzovně dozvěděl že při starších biosech desky se musí nastavit PCIe frekvence. U nvidia 101 u ati 105. No tak jsem to zkusil a po delší době na frekvenci 105 grafika ukazje v 06 3070 bodu a tvaří se velice spolehlivě. Na 101 to nefakalo. Verze mýho biosu je poslední postupná k datu: 12.2.2005. Je to starý bios? Jinka co vy na to? Proč je to tak s těma frekvencema? Děkuji z odpovědi.