jj taky bych to viděl podobně, na ten chladič bych hodil nějakého popse a reguloval to třeba speedfunem, že by začal běžet na nějakých 30-40% když by šlo do tuhého...
Wiruss píše:reguloval to třeba speedfunem, že by začal běžet na nějakých 30-40% když by šlo do tuhého...
speedfun je hezkej, ale moc mi na mej desce nepomůže
Uvidíme, zejtra ho schodim na 1,4V při 1300Mhz a provedu testy (snad)
Zatim tam mam 2cm vysokej chladič v fanem a OK. Ale v záloze mam pasivy ze slotovejch PII. A vždy je tady možnost výroby vlastního měděného chladice.....
Tak, konečnej verdikt zní tak že: Tualatin 1300 nelze podtaktovat drátováním. Má totiž Vid2 spojenej v procesoru a ten již nelze (nějakou rozumnou cestou) rozpojit. Takže min napětí je 1,5V a v rozmězí 1,7V-1,85V take nelze taktovat. Vylomeni nožičky nepomůže, jak se píše v návodu.
Tak to bylo jen pro ostatni, co by to taky chtěli zkoušet....
To me pripomina,co se me stalo pred tydnem.....kompletni vypadek FANu ve skrini (nevim ani jak dlouho...mozna tak 5 hodin v kuse jel bez nich) a ze byl ten chladic pekne horky ale prezil to,nastesti.
Jinak mam celeron tualatin 1000MHz
Nechal bych to na tech 1300MHz....dal bych tam jen nejaky kvalitni chladic
Ja na svem tulenovy i nahravam do Divx (sem tam jede na 1400 ),az bude nove PC tak mozna taky pujde k TV i digitalni kartou (ted nahravam analog)
Rozhodne bych jeho vykon nesnizoval,ale jeste trochu pretaktoval.
"Pane soudce,ja ho nezabil,on na ten nuz spadl sam"
vysemnesmite.cz
Tak sem to nakonec udělal jinak, na ten přehrávač sem použil P4 na 2,4Ghz (vyhráb sem ještě Northwooda ) na to Arktic cooling a je to taky super a hlavně to nedělá problémy při nahrávání pořadů....
hehe, toho tulena 1.3GHz uchladis v pohode nejakym pasivom s vetrakom (5x5 cm) na 5V. mne to takto slo a uplna pohoda. bude mu kusk teplo, ale to mu vadit nebude. to tak do buducna ak by chcel nieco take robit.
co se tyka chlazeni 1,3 GHz tulene, tak jedna moje 1,3@1,5 ma na sobe normalni zebro z falcon rocka II + AC3 na 5V - neslysitelne, teploty v pohode. hodlam koupit scythe katana a jet pasivne.
ICE píše:co se tyka chlazeni 1,3 GHz tulene, tak jedna moje 1,3@1,5 ma na sobe normalni zebro z falcon rocka II + AC3 na 5V - neslysitelne, teploty v pohode. hodlam koupit scythe katana a jet pasivne.
Heh to chces don tolko investovat? ved ten chladic ma vacsiu hodnotu ako samotny procesor. Aspon ja si to myslim.