Utišení následující sestavy...
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Eraser1
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Utišení následující sestavy...
Potřeboval bych ztišit následující sestavu a jsem v tomhle laik. Jde tedy hlavně o chladič procesoru. Sestava je následující: MB Intel 915 PCYL, chladič na desce je pasivní, CPU Intel Pentium 4 630 (3,00 GHz) s BOX chladičem (průměr 8 cm, větší se tam nevedje), case ModeCom Harry, zdroj Fortron 350 W (větrák vzadu). Jiný větráky tam nejsou kromě toho ve výměnným rámečku na disk. Grafika (Asus GeForce 6600) má taky pasivní chladič. Co byste mně poradili?
Díky
Díky
- Cujo
- Mírně pokročilý

- kadas152
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
řek bych že Ninja je zbytečná raději bych volil Arctic Cooling Freezer 7 Pro + Xilence case fan 80 mmna odsávání tepla z case a ten samej taky do zdroje a potom poupravit ten rámeček vyndat toho malího písklouna a pod diskem udělat v ráměčku díru a dát tam zase ten 80m Xilence
- Eraser1
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě bych to potřeboval u dobře chladit. Teplota CPU v klidu je 50 °C,což se mně zdá moc. Je to docela k vzteku - novej PC smontovanej ve firmě. Jako rkelamace to asi nepůjde,co?Cujo píše:pouze utisil? nebo aj dobre uchladil(s pretaktovanim)
jestli staci utisit tak si kup Scythe Ninja Plus, deska ti bude regulovat vetrak
- kadas152
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Lubitel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- *EasY_TarGeT*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
přesně jak říká Lubitel...přes firmu nic! mám přesně ten stejnej procák a můžu ti říct, že topí fakt dost... hodně ti pomůže dát pod disk buď 120 nebo 2x80(aby sály chladnej vzduch dovnitř) podle toho co máš za case (stačí na 5V), pak dej dozadu pod zdroj aspoň 1x80(2 sou lepší žej, a nebo zase 120) aby odsával teplej vzduch z bedny... co si koupíš na procesor za chladič je jedno, ale rozhodně bych tam nenechal ten box, protože to je fakt fičák.. doporučil bych ti svůj ThermalTake Golden Orb II(při 100% zátěži mám teplotu max 57°C), ale já sem ho kupoval hlavně kvůli tomu, že vypadá dobře a je tichej... nechtěl sem proto Freezera 7 PRO (ten má o dost snadnější instalaci a chladí taky dost dobře, ale není podsvícenej a sexy
a to mi vadilo
)... no a perličku bych ti doporučil zdroj s větrákem na spodní straně (přímo nad CPU)... když to tak zpočítám, tak tě to příjde na pěknej balík včetně zdroje... (zdroj dejme tomu +- 2000, freezer nebo ORB 600-800, 4x 80 (4x150) asi 600) takže tě to příjde +- na 3500..
dá se ušetřit na zdroji, ale to nedoporučuju! to že ti tam dali zdroj kterej má 80 fan dozadu je hajzlovina! prostě na tobě ušetřili... a ještě řekni, že tam máš pečeť a omlátil bych jim to o hlavu a poskládal si to sám... btw. kolik si za to dal? já si to skládal sám a dal sem za to 21k... komponenty mám v podpisu, tak si to můžeš porovnat (přízpěvek 20% od firmy nepočítám... o ten to bylo levnější)
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
- Eraser1
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Máme v podstatě to samý až na desku (viz původní dotaz) a HDD (já mám WD 160 GB SATA). Stálo to 17 000 bez DPH. Zdroj ani chladič CPU měnit nechci (nejsou peníze i když ten zdroj mě teda nasral). Určitě chci ale dát přídavnej větrák dozadu a nevím jestli i dopředu (resp. jakej a kam), protože case má průduch jen dole, vysokej asi 6 cm. Věděl bys o nějakým tichým a ne moc drahým větráku?*EasY_TarGeT* píše:přesně jak říká Lubitel...přes firmu nic! mám přesně ten stejnej procák a můžu ti říct, že topí fakt dost... hodně ti pomůže dát pod disk buď 120 nebo 2x80(aby sály chladnej vzduch dovnitř) podle toho co máš za case (stačí na 5V), pak dej dozadu pod zdroj aspoň 1x80(2 sou lepší žej, a nebo zase 120) aby odsával teplej vzduch z bedny... co si koupíš na procesor za chladič je jedno, ale rozhodně bych tam nenechal ten box, protože to je fakt fičák.. doporučil bych ti svůj ThermalTake Golden Orb II(při 100% zátěži mám teplotu max 57°C), ale já sem ho kupoval hlavně kvůli tomu, že vypadá dobře a je tichej... nechtěl sem proto Freezera 7 PRO (ten má o dost snadnější instalaci a chladí taky dost dobře, ale není podsvícenej a sexya to mi vadilo
)... no a perličku bych ti doporučil zdroj s větrákem na spodní straně (přímo nad CPU)... když to tak zpočítám, tak tě to příjde na pěknej balík včetně zdroje... (zdroj dejme tomu +- 2000, freezer nebo ORB 600-800, 4x 80 (4x150) asi 600) takže tě to příjde +- na 3500..
dá se ušetřit na zdroji, ale to nedoporučuju! to že ti tam dali zdroj kterej má 80 fan dozadu je hajzlovina! prostě na tobě ušetřili... a ještě řekni, že tam máš pečeť a omlátil bych jim to o hlavu a poskládal si to sám... btw. kolik si za to dal? já si to skládal sám a dal sem za to 21k... komponenty mám v podpisu, tak si to můžeš porovnat (přízpěvek 20% od firmy nepočítám... o ten to bylo levnější)
Pečeť kupodivu nemám žádnou, dovnitř se v pohodě dostanu.
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele: