Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
vesdan
Nováček
Nováček

Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005

Příspěvek od vesdan »

Znate to nekdo? Co je jine, jak funguji? Neco na praci s filmem a hudbou?
AMD Athlon II X2 240 @ 3,2 GHz, GIGABYTE MA785G-UDD3H, 2048 RAM DDR2, HDD 160GB SATA, GeForce 7600GT Leadtek 630/1520
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Koukám, že o Media Center je tady nekolik threadů, tak budu pokračovat treba v tomhle...

Videl jsem, že se dá Win XP MC CZ zakoupit už i samostatně jako OEM, vzhledem k tomu, že nejaky rozumny zařízení na tomhle systemu (Fujitsu Siemens atd.) stojí kolem 30k, říkám si, že by to človek postavil za poloviční peníze. Stačí použít vhodnej HW ..

Otázka je - JAK do toho zakomponovat dálkovej ovladač?? Když to človek koupí "hotový", vše je připravený, ale kdyz to chce postavit sám, tak nevim.

Nevíte nekdo o nejakym produktu, kterej by se dal použít ? Ovladat to myší (i kdyz treba bezdratovou) mi neprijde moc rozumny.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Ali Hasan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ali Hasan »

WinXP MCE 2005 - je absolutne normalne WinXP Pro SP2, akurat ma integrovane "media center". nastavit to nie je problem (s kodekmi DivX a Xvid) dokonca prehra vsetko... Samotne MediaCenter funguje rychlo a spolahlivo, dialkove sa da jednoducho spravit s hocijakeho "multimedialneho" dialkoveho cez Girder, len je treba si nastavit klavesy. Kniznicu na prikazy som videl niekde na nete.. Akurat ma stve, ze nepozna moju SkyStar2 a tym padom som bezTV...ale s normalnymi tunermi si rozumie..
If you can´t make it good, make it look good...

Q6600 @ 3,2GHz (400x8) @ 1,344V+ Noctua NH-U12P @ 600rpm /, Sapphire Radeon HD3870 + Zalman VF-900 Cu, 8GB RAM A-Data Vitesta EE @ 960MHz 5-5-5-18, Gigabyte EP35-DS3R, Raid 0 - 1,5TB (2x750GB/16MB WD7500AAKS), + 640GB WD6400AAKS SATAII/16MB cache, DVD-RW/LiteOn LH-20A1S + DVD-RW/LiteOn LH-20A1P, SB Audigy 2 Platinum EX, SkyStar HD2 + SkyStar 2, Genius HT5.1, LCD 20" 16:10 - FSC S20-1W, Enermax Liberty 500W, Vista x64 Ult.
Briketa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Briketa »

Nejsou to WXP Pro ale Home. Se vsema "neduhama" Home verze, nepripojis je do domeny a tak.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
Ali Hasan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ali Hasan »

Su to WinXp PRO...akurat ti z nich pisem. Je pravda, ze ich nepripojis do domeny, ale maju komplet file sharing, remote desktop, computer management, IIS, administrative shares, podporuju dva CPU (teraz frcim na X2 a naozaj vidim 2 CPU), logical disk management, encryption...

Su to WinXP PRO (bez moznosti hlasenia sa k domene a AD), co ale nie je vobec podstatne vzhladom na ich nasadenie...

Q6600 @ 3,2GHz (400x8) @ 1,344V+ Noctua NH-U12P @ 600rpm /, Sapphire Radeon HD3870 + Zalman VF-900 Cu, 8GB RAM A-Data Vitesta EE @ 960MHz 5-5-5-18, Gigabyte EP35-DS3R, Raid 0 - 1,5TB (2x750GB/16MB WD7500AAKS), + 640GB WD6400AAKS SATAII/16MB cache, DVD-RW/LiteOn LH-20A1S + DVD-RW/LiteOn LH-20A1P, SB Audigy 2 Platinum EX, SkyStar HD2 + SkyStar 2, Genius HT5.1, LCD 20" 16:10 - FSC S20-1W, Enermax Liberty 500W, Vista x64 Ult.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Díky za odezvu :)
Nějakej link na ty dálkový ovladače by nebyl... ?
Vše ostatní jak se zdá nebude problem a človek si to na koleně postaví za polovinu.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

Ali Hasan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ali Hasan »

Vyrobca software: http://www.promixis.com

na stiahnutie je kopec kniznic s prikazmi, staci len naucit kody z dialkoveho a ulozit vlastnu kniznicu. Odporucam ale stiahnut niekde z webu verziu 3.2 (ta bola este free), prip. ju mozem zaslat na mail. A stiahnut aj "Igor plug-in".

Link na pluginy: http://www.promixis.com/downloads.php?m ... ucCode=800

cimrosek
Nováček
Nováček

Příspěvek od cimrosek »

ted jsem zahlid ovladač pro MCE tady

http://ekatalog.ictobchod.cz/zbozi_deta ... =210500020
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

cimrosek píše:ted jsem zahlid ovladač pro MCE tady
http://ekatalog.ictobchod.cz/zbozi_deta ... =210500020
Díky :-)
Ten vypadá hodne zajímavě a cena je taky příjemná ...

Trochu mě děsí, že je to totalní noname, snad neco podobnyho časem udela i nekdo se zkušenostma.

Zeptal bych se nejakyho uživatele WIN MCE - pokud PC neni připojený k netu - jak moc je pohodlny nahrávání z TV ? Dá se proste nastavit časovej usek? Po připojení k netu jsem videl, že je to hodne snadny, stačí jen vybrat pořad a je to. Zajímalo mě jak se to chová bez nej.

z.putna
Nováček
Nováček

dálkáč

Příspěvek od z.putna »

tak vzhledem ke stáří příspěvku a mé pozdní reakce předpokládám, že prblém s DO je již vyřešen. Pro ostatní návštěvníky fóra jen chci reagovat na dotaz s nahráváním... Nevím, jak je to s digitálním signálem a EPG, ale s analogem je to bída... žádné informace o TV programech ani s připojením k internetu nejsou!!!! S očekáváním na spuštění řádného vysílání DVB-T jsem stále více a více nervózní...
simhap
Nováček
Nováček

Příspěvek od simhap »

EPG s analogem mi funguje bezproblemu od sameho zacatku a od noveho rollup update funguje i s DVB-T (bez nutnosti ruznych workaroundu) viz.

April 2006 Update Rollup for Windows XP Media Center Edition 2005 (KB914548)

http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en
z.putna
Nováček
Nováček

Příspěvek od z.putna »

ano, souhlas, přišel jsem na to, že jsem debil... není to sice čisté EPG, ale informace stažené s internetu fungují... Jen je nutné přiřadit naladěným kanálům program. To znamená, že k frekfenci přidám informace o názvu (Nastavení - televize - program..)
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

na ifno o media center, co se tyce ovladacu a podpory atd bych volal treba primo LEVI a konkretne LYNX a tech podporu... delaj jich desitky dene a v poho ti poradej.. samo nesmis rikat, jsem koncak atd atd, ale vychrlit dotaz
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Sentenced píše: Otázka je - JAK do toho zakomponovat dálkovej ovladač?? Když to človek koupí "hotový", vše je připravený, ale kdyz to chce postavit sám, tak nevim.

Nevíte nekdo o nejakym produktu, kterej by se dal použít ? Ovladat to myší (i kdyz treba bezdratovou) mi neprijde moc rozumny.
http://www.alzasoft.cz/d56422/hauppauge ... on-usb.htm

todle je vyornej ovladac, pichnes do usb, vytahnes senzor, pripadne druhej a ovladac. Nepotrebujes nic instalovat, jenom pripojis a ovladas :wink:
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Tohle je solidni vec, akorat seznam oficialne podporovanych periferii je dost kratky, i cena toho OEM reseni neni vysoka, i kdyz si myslim ze je jednodussi postavit pocitac a dat tam normal osekany nlite windows+nejakou JAKO MCE nadstavbu (treba od PowerDVD)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Koukam, ze se thread začíná rozjíždet a objevujou se i další ovladače nejen od MS :) Podle me je tenhle system do obejváku fakt celkem v pohode, v případe, ze se takhle jednoduše vyresí dalkovy ovladani neni podle me důvod kupovat neco předraženyho hotovyho... Zvlast kdyz kazda druha ta hotova sestava má P4 na Prescottu, což mi prijde do tichyho PC dost nevhodny.

simhap
Nováček
Nováček

Příspěvek od simhap »

Scaleo i Xplay jsou velmi tiche, i pres fakt ze je pouzite P4. Moje HTPC s A64 postavene na relativne drahych komponentech (case Silverstone, ventilatory Papst, ElanVital PSU) je bohuzel o krapet hlucnejsi nez obe zminovane varianty a cenou se jim blizi.
merano
Nováček
Nováček

Kanály

Příspěvek od merano »

Chtěl jsem se zeptat jestli někdo nevíte jak se dají v WMCE upravit frekvence jednotlivých programů. mám kabelovku a WMCE mi našli skoro všechny programy, jenže u poloviny z nich nejde zvuk. chtělo by to nějak doladit, ale nvím jak. dík moc za radu
Rudi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

poraďte...můžu tendle systém, kterej na CZC http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33646 použít místo klasickejch WIN XP, čili dostanu vše k tomu, abych jem opravdu legal, ikdyž bych doteď třeba legál XP neměl? kámoš se mě ptal a já mu nedokázal odpovědět, tady by jste to snad mohli vědět.. :wink:
sidbin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sidbin »

Chci se zeptat,jak se MCE rychle startuje (ted myslim treba MCE vs MediaPortal - ten jsem pred rokem pouzival,ale ted jsem ho na disk neistalova)
Proste..najede OS a pak az MCE (podobne,jako pri startu MediaPortalu),nebo najizdi rovnou do MCE? (snad to nekdo pochopi,jak to myslim)

Druha vec..jak je reseno prepinani OS a MCE? (jde me o to kdyby dosel k PC nekdo jiny a zapnul ho,aby nebyl PAF )
:wink:
"Pane soudce,ja ho nezabil,on na ten nuz spadl sam" :lol:
vysemnesmite.cz
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“