je to ta pena,kterou dostanes nasazenou na nozickach od cpu primo v krabici.tu penu musis oddelat ,aby ses dostal k nozickam k cpu.s tou penou bys toho moc nenachladil...ale vypada to jako kdybys ji tam mel....Stomb píše:To amd.21: Tvuj prispevek moc nechapu.
Nevim jakou penu mas na mysli, rek bych ze jsem o zadne nepsal. S penou bych toho moc nenachladil. Leda ze bys myslel pastu![]()
A pastu jsem tam taky nedaval, nechal jsem tam tu uz predem nanesenou od vyrobce.
Vete "nedal jsi tam tu penu ve ktere je zasazen cpu pred poskozenim nozicek???" jsem nejak neporozumel.
Athlon64 3200+ s754 nelze uchladit?
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- amd.21
- Začátečník

Re: pena???????????
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
- Smajchl
- Začátečník

-
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- kadas152
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jj přesněHighlander píše:to ze procesor hodne topi to neznamena ze je vadnej....nektery bartony sice hodne topili ale byli to nejlepsi kusy na OC ....cim vic topili tim sli lepe taktovatSmajchl píše:Kdyby pálil chladič, tak prosím, může být vadný procesor, několikrát jsem se s tím setkal např. u bartonu.![]()
to je třeba muj příklad jede i na 2600Mhz ale topí to fakt otřesně
- Stomb
- Nováček

- kadas152
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja myslim že on nemyslel že si pěnu nechal na nožičkách ale že si jí prdnul na cpu jako pastuStomb píše:teploty jsou mereny v programu od vyrobce MSI desky - Core center.
Overeny jsou v biosu i levnym displayem s cidlem.
Jestli jsem sundal penu nevim, hned se mrknu, jestli nahodou uz skoro dva roky nepracuju s CPU, ktere ma nozicky stale zapustene v pene.
stejně sem to nepochopil jak na to přišel
- amd.21
- Začátečník

no pri takovych teplotach me nic lepsiho nenapadlokadas152 píše:ja myslim že on nemyslel že si pěnu nechal na nožičkách ale že si jí prdnul na cpu jako pastuStomb píše:teploty jsou mereny v programu od vyrobce MSI desky - Core center.
Jestli jsem sundal penu nevim, hned se mrknu, jestli nahodou uz skoro dva roky nepracuju s CPU, ktere ma nozicky stale zapustene v pene.![]()
stejně sem to nepochopil jak na to přišel
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
- Stomb
- Nováček

- amd.21
- Začátečník

jo a ktera deska ti vyburi 486 fsb??? a to napeti ti vybouri jaka deska???a chladic box???lol....Stomb píše:A napadlo vas, ze to mam overclocknute na 4863 MHz s napetim 2,71 V?
HH.![]()
To by ty teploty mozna odpovidaly.
- Stomb
- Nováček

Ktera deska? To ti reknu naprosto presne: ABIT - PB4 rev. 1.2
Abych nematl neznale, samozrejme je takovy OC blbost. A ta deska je z roku 1994. Byla pro tehdy spickovy socket 3.
Tak jsem na vasi radu flashnul bios z verze 1.1 na verzi 2.1 a vypada to, ze je vse jak ma byt.
Maximalni teploty po zatizeni Prime 95 (nastaveno na max teplo) neprekrocily 66 stupnu v zavrene skrini.
Otacky AC Freezeru 64 Pro byly na max - 2480.
Kdyz to shrnu, klesla teplota tedy z 73 na 66 stupnu. Nutno vsak podotknout, ze onech 73 stupnu nebylo vytvoreno pomoci prime 95, ale obys 3D marku 2003 - z toho se da usuzovat ze by to byvalo mohlo byt jeste vic.
Timto vsem, kteri se mi snazili pomoci a forum aktivne rozvijeli dekuji.
Abych nematl neznale, samozrejme je takovy OC blbost. A ta deska je z roku 1994. Byla pro tehdy spickovy socket 3.
Tak jsem na vasi radu flashnul bios z verze 1.1 na verzi 2.1 a vypada to, ze je vse jak ma byt.
Maximalni teploty po zatizeni Prime 95 (nastaveno na max teplo) neprekrocily 66 stupnu v zavrene skrini.
Kdyz to shrnu, klesla teplota tedy z 73 na 66 stupnu. Nutno vsak podotknout, ze onech 73 stupnu nebylo vytvoreno pomoci prime 95, ale obys 3D marku 2003 - z toho se da usuzovat ze by to byvalo mohlo byt jeste vic.
- amd.21
- Začátečník

neni zac,ale pro tebe je 66°C normal?? na mojem cpu v podpise mam max teploty 42°C po 32M Super_PiStomb píše:Ktera deska? To ti reknu naprosto presne: ABIT - PB4 rev. 1.2![]()
- Stomb
- Nováček

No, normal to neni.
Ale k jistemu zlepseni doslo.
A vzhledem k tomu, ze to byla posledni moznost, budu se s tim muset spokojit.
Jak psali ostatni, ani ja neverim ze jina pasta by to dokazala nejak vytrhnout.
Musim se s tim smirit.
Beztak nechapu, jak muzes mit max teplotu 42 stupnu, kdyz to mas docela slusne overclocknute + 1,6V napeti... To mne nejde do hlavy.Takovou teplotu nema ani soused se svym Athlonem 64 3000+ s939! Ma na tom box chladic, ktery vali na 3500ot/s a v zatezi ma cca 50 stupnu. Je pravda, ze mas lepsi chladic, ale tech 42 stupnu mi do hlavy opravdu neleze a asi ani nepoleze.
Nemas nahodou teplotu v pokoji 18 stupnu? To bych pak mozna uveril
Ja mam v pokoji saunu - 25 - to udela svoje.
Cim jsi tech 42 stupnu nameril? Neni to jen nejaky cidlo hozene mezi zebra pasivu?
Musim se s tim smirit.
Beztak nechapu, jak muzes mit max teplotu 42 stupnu, kdyz to mas docela slusne overclocknute + 1,6V napeti... To mne nejde do hlavy.Takovou teplotu nema ani soused se svym Athlonem 64 3000+ s939! Ma na tom box chladic, ktery vali na 3500ot/s a v zatezi ma cca 50 stupnu. Je pravda, ze mas lepsi chladic, ale tech 42 stupnu mi do hlavy opravdu neleze a asi ani nepoleze.
Nemas nahodou teplotu v pokoji 18 stupnu? To bych pak mozna uveril
Cim jsi tech 42 stupnu nameril? Neni to jen nejaky cidlo hozene mezi zebra pasivu?
- amd.21
- Začátečník

e je to cidlo mobo ctene ze speedfanuStomb píše:No, normal to neni.
Musim se s tim smirit.
Beztak nechapu, jak muzes mit max teplotu 42 stupnu, kdyz to mas docela slusne overclocknute + 1,6V napeti... To mne nejde do hlavy.Takovou teplotu nema ani soused se svym Athlonem 64 3000+ s939! Ma na tom box chladic, ktery vali na 3500ot/s a v zatezi ma cca 50 stupnu. Je pravda, ze mas lepsi chladic, ale tech 42 stupnu mi do hlavy opravdu neleze a asi ani nepoleze.![]()
Nemas nahodou teplotu v pokoji 18 stupnu? To bych pak mozna uveril![]()
- amd.21
- Začátečník

a tak jaky je ten chladic po sahnuti???pokud je opravdu horky(chladic na dotek),tak je to na reklamaci cpu(spatny a prehrivajici se kus)ale pokud je chladic na dotek studeny tak je to bud spatnym teplotnim cidlem,nebo musis chybu hledat jinde,ale me uz vazne nic nenapadaStomb píše:hmm
tak mi nezbyva nez tise zavidet
- kadas152
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak to ani omylem to ti nikdo nereklamuje!amd.21 píše:[...tak je to na reklamaci cpu(spatny a prehrivajici se kus)...
ve firmě ti řeknou že to je ok že si nemáš na co ztěžovat
navíc pokud je to stabilní tak podle mě to čidlo pořád kecá ten novej bios trochu pomohl ale pořád to asi nebude ukazovat správně
- Butch
- Středně pokročilý

Ja bych zacal s tim ze bych odinstalovat ten shit core center a meril teplotu ve speedfanu.Stomb píše:teploty jsou mereny v programu od vyrobce MSI desky - Core center.
Jestli jsem sundal penu nevim, hned se mrknu, jestli nahodou uz skoro dva roky nepracuju s CPU, ktere ma nozicky stale zapustene v pene.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- amd.21
- Začátečník

on to meri pres core center???hmm tak to se ani nedivim u mojeho stareho cpu to ukazovalu teplotu cca.200°CButch píše:Ja bych zacal s tim ze bych odinstalovat ten shit core center a meril teplotu ve speedfanu.Stomb píše:teploty jsou mereny v programu od vyrobce MSI desky - Core center.
- Stomb
- Nováček

Zaruku neuznaji.
Speedfan ukazuje stejne teploty jako Core center.
Sice mam speedfan zpusteny podruhe v zivote, ale na prvni pohled je zrejme ze namerene otacky 33750 RPM na pridavnem vetraku v zadni stene skrine asi nebudou odpovidat realite. Ale zbytek vypada korektne.
Teplotu cpu v klidu vycislil Speedfan na 54 stupnu. Stejny nazor ma i Core center. Od obou utilit mam nejnovejsi verze.
Maximalni teplota je stale 66.
Zebra chladice jsou mirne tepla, HP trochu teplejsi(odhadem cca 42 az 45 stupnu na konci HP).
Proste jsme vycerpali vsechny napady a CPU si vesele topi dal. Uz je to aspon snesitelnejsi, nez puvodnich 81 bez AC F 64 P a 73 bez noveho biosu.
Co nadelam. Mirny OC to v pohode snese, HC OC jsem zatim nezkousel.
Tahle masina ma uz beztak pulku zivota za sebou, tak me to tak netrapi. Pristi procak nebudu vybirat s TDP vetsim jak 80 W. Tohle cpu by melo mit 89w. Tezko vsak s jistotou rict, kolik ma ve skutecnosti...
Speedfan ukazuje stejne teploty jako Core center.
Sice mam speedfan zpusteny podruhe v zivote, ale na prvni pohled je zrejme ze namerene otacky 33750 RPM na pridavnem vetraku v zadni stene skrine asi nebudou odpovidat realite. Ale zbytek vypada korektne.
Teplotu cpu v klidu vycislil Speedfan na 54 stupnu. Stejny nazor ma i Core center. Od obou utilit mam nejnovejsi verze.
Maximalni teplota je stale 66.
Zebra chladice jsou mirne tepla, HP trochu teplejsi(odhadem cca 42 az 45 stupnu na konci HP).
Proste jsme vycerpali vsechny napady a CPU si vesele topi dal. Uz je to aspon snesitelnejsi, nez puvodnich 81 bez AC F 64 P a 73 bez noveho biosu.
Co nadelam. Mirny OC to v pohode snese, HC OC jsem zatim nezkousel.
Tahle masina ma uz beztak pulku zivota za sebou, tak me to tak netrapi. Pristi procak nebudu vybirat s TDP vetsim jak 80 W. Tohle cpu by melo mit 89w. Tezko vsak s jistotou rict, kolik ma ve skutecnosti...
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jestli mas chladic jen vlaznej a teplotu ti ukazuje speedfan 60 v klidu tak sou jen 2 moznosti:
Za 1-mas blbe nasazenej chladic,nebo ho neumis nasadit vtom pripade bych si zasel do nakyho pc obchodu a poprosil je aby ti nasadili chladic.
Za 2- Mas chladic nasazenej dobre.Vtom pripade ti na 100% blbne cidlo na zakladce.
Za 1-mas blbe nasazenej chladic,nebo ho neumis nasadit vtom pripade bych si zasel do nakyho pc obchodu a poprosil je aby ti nasadili chladic.
Za 2- Mas chladic nasazenej dobre.Vtom pripade ti na 100% blbne cidlo na zakladce.