Zmenšení obrazu při NEnativní rozlišení u LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
mischa.k
Nováček
Nováček

Zmenšení obrazu při NEnativní rozlišení u LCD

Příspěvek od mischa.k »

Zdravím - mám následující dotaz:
Dá se nějakým způsobem dosáhnout, aby LCD při nižším rozlišení pouze zmenšilo obraz? donedávna jsem měl nainstalované starší ovladače (tuším cat. 6.1+CCC) a při zapnutí 1152*864 zůstal monitor v nativním rozlišení a pouze se po okrajích vytvořily tmavé pruhy. Chápu že to byla chyba ovladačů, ale mě to docela vyhovovalo pro gamesky(každý frame k dobru se počítá a trochu menší obraz mi nevadí). Má někdo tušení jak tohoto efektu dosáhnout? Hledal jsem nějakou utilitku, ale bezvýsledně. Za každou radu předem díky. Jinak ještě tedy WIN XP SP2, monitor FS P19-2 a karta je ati x800gt agp.

PS: pokud se to tady na fóru už řešilo tak sorry ale já sem to vzdal na straně 10 :sad:
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Taky se mi to stalo u LOTR BFME2

Ale spis to byla chyba v ovladacich jak pises.

Podle me toho nejde nijak zamerne docilit.

Jeden napad jak hrat v nativu i v nizsich rozlisenich je proste hrat v okne.
Nektere hry to ale drasticky zpomali.
To chce zkusit. Treba WOW jsem hral 1280x720 a jelo to pekne a sirokouhle.
Pod tim se mi veslo jeste okno s icq a obraz z tv tuneru :-D
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

TAky to dělají notebooky, aby zůstalo zachovaný rozlišení, tak je uprostřed menší okno s obrazem...
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
mischa.k
Nováček
Nováček

Příspěvek od mischa.k »

no...díky, ale hrát v oknu teda rozhodně ne - tudy cesta nevede. Přeci by to ale mohla být naprosto primitivní utilitka (mohla?) a myslím, že nejsem sám, kdo by ji uvítal... uvidíme a třeba se najde někdo kdo ví jak na to.. :D
BigB
Nováček
Nováček

Zmena rozliseni

Příspěvek od BigB »

To co tu popisujes, to nedela zadna utilita (no mozna nejak existuje), ale ovladace, teda alespon Forceware. Tam vlezes do nastaveni karty, pak na zalozku nview, tam kliknes dole na nastaveni zarizeni, pak na nastaveni monitoru no a tam uz mas metody, jak se ma lcd vyporadat se zmenou rozliseni (intrpolace, cerne okraje...). jo ale take mozna zavisi na lcd, jestli to podporuje, ale tobe uz to delalo, takze v tom problem nebude.
U catalystu nevim jestli to de.
mrozu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mrozu »

V catalystech to rozhodne jde, muzes zvolit jetli se maj pixely prepocitat a obraz se roztahne na celou plochu nebo zobrazit pixel na pixel a obraz bude ve vysledku zmenseny.
Šrot 1: Xeon E5460@3375MHz, MSI P35 Neo2-FIR, 2x2048MB DDR2-800 Corsair, GeForce GTX 560 Ti 1024 MB.
Šrot 2: Tuleň 1100(11x100|1.475V)@1467MHz(11x133|1.5V) + redukce Eagle, ASUS P3B-F (i440BX), 1024MB RAM PC133, GeForce FX5700 256 MB.
mischa.k
Nováček
Nováček

Příspěvek od mischa.k »

OK- tak vám teda všem díky - tak to vypadá, že asi nainstaluji CCC (ač sem se tomu chtěl už vyhnout) protože v ATT jsem takovou funkci neobjevil (možná jen špatně hledám). Každopádně dík
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“