Chci se zeptat.. mam v predu a vzadu vetrak od ARCTICu..
a na boku mam jeste dve diry.. a nevim jestli mam dat IN nebo OUT..
co bude lepsi..a jaky bych tam mel dat.. teplotu mam dobrou ale kdyz tam sou ty diry...
nezda se mi moc grafika.. mam GF7600GT EXTREME..a hned pod ni TV kartu.. vetrak co je na grafice nemuzu poradne foukat
tady foto skrine...
CPU:3700+ San Diego,GRAFIKA : GeForce 7600GT,DESKA: DFI Lan Party NF4, RAM: 2x512MB KINGMAX,ZDROJ CHIFTEC 500W,
jj, daj tie dva INtake, ale iba ak mas ten zadny OUT, inak ho otoc, lebo ti to setko porusi a nedosiahnesmoc nizsie teploty. a ak nahodou mas zdroj IN tak otoc vetrak aby daval OUT. potom s abude chladny vzduch naberat zospodu a pojde hore.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
vzadu mam samozdrejme OUT.. takze do boku mam dat IN rikate jo?
mohly by ste naky vetraky doporucit?
nej by bylo aby byla na czechcomputer.. a max tak do 150kc/kus
CPU:3700+ San Diego,GRAFIKA : GeForce 7600GT,DESKA: DFI Lan Party NF4, RAM: 2x512MB KINGMAX,ZDROJ CHIFTEC 500W,
no ako tak pozeram na fotografiu, tak sa mi zda, ze tie fany vobec nebudu fukat na grafiku a TVkartu, ale niekde do priestoru medzi nimi a HDD, takze odrazia prud vzduchu, ktory ide z predneho fanu ku grafike.
ak chces zlepsit hlavne chladenie grafiky, tak ja by som to riesil skor fanom v nutri skrinky (drziak z plexi, alebo z merkuru) niekde medzi HDD a grafikou tak, Ze vzduch z predneho fanu bude usmernovat z casti medzi grafiku a TV a z casti nad grafiku k doske. vetrak by nesiel na plno, ale tak na 7V a potom by som este vyskusal, ci nebude teplota lepsia s jednou otvorenou zaslepkou pod grafikou a podla teploty ju tam nechal, alebo nie.
V takomto pripade by si mohol nasledne spomalit aj predny fan a tak znizit hlucnost PC.
Bocne diery zapchat plexisklom alebo cim.
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
tak jsem dal na bok ona IN.. grafiku zvednul do prvniho slotu.. ani nevim proc jsem to daval predtim dolu..
teploty mam CPU:31c PWMIC: 31c Chipset 34c a grafika kolem 55c
QWER píše:tak jsem dal na bok ona IN.. grafiku zvednul do prvniho slotu.. ani nevim proc jsem to daval predtim dolu..
teploty mam CPU:31c PWMIC: 31c Chipset 34c a grafika kolem 55c
ty teploty sou v idle předpokládám... zkoušel si burn? ta grafika ti asi pude tak o 10°C nahoru si myslim... jinak to sou teploty libový!
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Když jsme u těch větráků v bočnici, co říkáte na tento airflow?
V bočnici obrovský fan - 25cm nebo 30cm podle toho co se sežene, má to myslím Aerocool. Ten by nasával vzduch a po jednom větráku ve předu a vzadu (12cm) a oba by byly outtake...
Byl to jenom hodně rychlý závan inspirace - nechci to realizovat. Jenom mě to napadlo a chci se zeptat co vy na to. Neukamenovat.
Jafido píše:a co takhle vyrizkout plexi okolo vetraku a dat tam plexi jine barvy
nechapu jak to myslis...
jinak chtel bych celou case do jine barvy.. nejspis do normlani čírý.. nevim proc jsem si kupoval zelenou. meli i peknou oranžovou.. ale k oranžovi se nehodi zadny neony.. nevite kde by uřízli plexy presne podel toho? kdybch to rozebreal... chtel bych jen boky,hořejšek a dolejšek.. to plexy na HDD,CD-Rom.... bych nechal zeleny
jinak teploty mi ukazuje ITE Smart guardian,speedfan... chladič na prociku večinou stoji.. a na chipsetu jede tak na 2000 otaček, předtim jel kolem 4tis..
Gorr GrimWolf píše:Když jsme u těch větráků v bočnici, co říkáte na tento airflow?
V bočnici obrovský fan - 25cm nebo 30cm podle toho co se sežene, má to myslím Aerocool. Ten by nasával vzduch a po jednom větráku ve předu a vzadu (12cm) a oba by byly outtake...
Byl to jenom hodně rychlý závan inspirace - nechci to realizovat. Jenom mě to napadlo a chci se zeptat co vy na to. Neukamenovat.
Mám tuhle case http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36099 , 25cm na bočnici intake, 1x120 v zadu outtake a 1X140 ve zdroji jako outtake, 1X120 vepředu taky jako outtake, původně jsem ho měl nastavenej jako intake, ale to se mi zvedla teplota o několik stupnů na procesoru, řešeno zde: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=65905&start=0 , po radě axlotha sem právě přední intake obrátil na outtake a získal sem teploty přibližně stejný jako sem měl před namontováním 2X120mm ventilátorů, to asi tak moje zkušenost.
PS: Ty víš kde sehnat samostatně nějaký 25cm větrák?
Gorr GrimWolf píše:Když jsme u těch větráků v bočnici, co říkáte na tento airflow?
Mám tuhle case http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36099 , 25cm na bočnici intake, 1x120 v zadu outtake a 1X140 ve zdroji jako outtake, 1X120 vepředu taky jako outtake, původně jsem ho měl nastavenej jako intake, ale to se mi zvedla teplota o několik stupnů na procesoru, řešeno zde: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=65905&start=0 , po radě axlotha sem právě přední intake obrátil na outtake a získal sem teploty přibližně stejný jako sem měl před namontováním 2X120mm ventilátorů, to asi tak moje zkušenost.
PS: Ty víš kde sehnat samostatně nějaký 25cm větrák?
Díky
PS: Ne nevím. O těhlech komponentech nemám velký přehled. Myslel jsem, že se někde prodává, ale asi ne...