Intel D945GNT /GNTL (775, 945G + ICH7)
Moderátor: Eddward
- drozi
- Začátečník

Intel D945GNT /GNTL (775, 945G + ICH7)
Nevite nekdo jak se da Pentium D 820 na MB Intel 945 GNTL nejak OC?
PC1:Intel Pentium D 2,8GhZ, ATI Radeon X800GT 256MB GDDR3, 1GB Kingston DDR 533MhZ RAM.
PC2: Celeron(tualatin) 1,1GHz@1,57GHz, nVIDIA TNT2RIVA m 64. Soltek 65EP-T
- Axis
- Začátečník

-
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Pentium D 820
nijak ... pokuď máš desku přímo Intel tak nenataktuješ vůbec nicdrozi píše:Nevite nekdo jak se da Pentium D 920 na MB Intel 945 GNTL nejak OC?
jinak nějaká zkušenosti: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=57
- mhl
- Středně pokročilý

-
Stačí číst FAQ http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?p=17634
- drozi
- Začátečník

Intel 945 GNT
Zdravím všechny, dá se nějak(asi ne) nastavit na téhle desce on INTELu manuálně FSB na 1066??? Mám procesor na 800.
PC1:Intel Pentium D 2,8GhZ, ATI Radeon X800GT 256MB GDDR3, 1GB Kingston DDR 533MhZ RAM.
- EGRES
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- martas-
- Nováček

-
intel sorento
Prosím o radu - jedná se o bulk základní desku Intel d945gntlr sorento. Použil jsem jí do sestavy: procesor Intel Pentium D 820, paměť GoodRam DDR2 2x512MB 667MHZ, disk SATA2 od Seagate, v casu Eurocase Inspirator MLi (zdroj 350W PNF Fortron, 20/24-pin konektor + 4-pin konektor).
Napoprvé se při spuštění PC ozvaly všechny BIOSové beep errors, které jsou popsané v manuálu a počítač se po zobrazení loga Intel vypnul. Proto jsem z desky vše odpojil a zapojil a vyndal a vložil procesor. Poté se počítač spustil, několikrát zapípal téměř stejně jako na začátku, ale v jiných intervalech, které nejsou popsané v beep errors v manuálu. Po odpojení IDE mechanik na desce, nastavení BIOSu a jejich znovuzapojení vše funguje bez problémů, šly naistalovat windows. Při spuštění počítače se stále ozívá signál z PC speakeru - dvě různé sekvence zvuků (poměrně hlasitých, zní podobně jako původní chybová hlášení biosu) - několik krátkých pípnutí a pak asi čtyři delší nestejná pípnutí. Je to normální? Není to chybové hlášení, že je něco špatně zapojeno, špatný zdroj nebo je něco s deskou? Všechny komponenty jsou nové, nevyzkoušené, ale po nainstalovaní windows vše zatím funguje bez problémů... Díky
Napoprvé se při spuštění PC ozvaly všechny BIOSové beep errors, které jsou popsané v manuálu a počítač se po zobrazení loga Intel vypnul. Proto jsem z desky vše odpojil a zapojil a vyndal a vložil procesor. Poté se počítač spustil, několikrát zapípal téměř stejně jako na začátku, ale v jiných intervalech, které nejsou popsané v beep errors v manuálu. Po odpojení IDE mechanik na desce, nastavení BIOSu a jejich znovuzapojení vše funguje bez problémů, šly naistalovat windows. Při spuštění počítače se stále ozívá signál z PC speakeru - dvě různé sekvence zvuků (poměrně hlasitých, zní podobně jako původní chybová hlášení biosu) - několik krátkých pípnutí a pak asi čtyři delší nestejná pípnutí. Je to normální? Není to chybové hlášení, že je něco špatně zapojeno, špatný zdroj nebo je něco s deskou? Všechny komponenty jsou nové, nevyzkoušené, ale po nainstalovaní windows vše zatím funguje bez problémů... Díky
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: intel sorento
Mě deska vypípává počet USB zařízení... nad 4 kusy teda trochu podvadímartas- píše: Při spuštění počítače se stále ozívá signál z PC speakeru - dvě různé sekvence zvuků (poměrně hlasitých, zní podobně jako původní chybová hlášení biosu) - několik krátkých pípnutí a pak asi čtyři delší nestejná pípnutí. Je to normální?
Burn in hell.
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- martas-
- Nováček

-
tak nainstaloval jsem si utility pro desku, přehřívá se procesor (to jsou ty krátká pípání jak jsem zjistil)..ten druhý signál nevím (jsou to čtyři pípnutí, klesající, třetí je delší...). Uvidím až vyřeším problém s procesorem
paměti vypadají ok, pracují normálně, bios i windows je rozezná obě. ten procesor mě štve..kopil jsem orig. balení i s větráčkem, pastu jsem nesetřel..uvidim. jinak díky za reakce 
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- martas-
- Nováček

-
problém s přehříváním jsem vyřešil, špatně zacvaknutá jedna klipsna CPU větráčku na desce
ale pípání zůstalo. nahrál jsem ho, protože už fakt nevím... ramky pracujou stopro vpořádku. http://www.sendspace.com/file/yinbly
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zní to jako nějaká uvítací melodie...martas- píše:problém s přehříváním jsem vyřešil, špatně zacvaknutá jedna klipsna CPU větráčku na desceale pípání zůstalo. nahrál jsem ho, protože už fakt nevím... ramky pracujou stopro vpořádku. http://www.sendspace.com/file/yinbly
Burn in hell.
- martas-
- Nováček

-
- Helstik
- Začátečník

zkus se mrknout jestli mas v biosu tam kde je sledovani teplot a otacek polozka open casche jestli tam neni enable protoze jesli jo tak kdyz mas otevrenou bednu tak to pak pipa jako ze to bylo otevrene.Jsem ted ale v praci a nemuzu se mrknout na manual te desky tak ti nereknu.Mi tohle treba delalo u me desky Gigabyte 955 PRO dal jsem disable a mnel jsem klid
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
- martas-
- Nováček

-
- Helstik
- Začátečník

martas- píše:problém s přehříváním jsem vyřešil, špatně zacvaknutá jedna klipsna CPU větráčku na desceale pípání zůstalo. nahrál jsem ho, protože už fakt nevím... ramky pracujou stopro vpořádku. http://www.sendspace.com/file/yinbly
Ty pamneti jsi testoval?Treba v Memory testu?
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K