GeForce 7800 GS

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Shit: taktovat s rivatunerem moc nejde, protože dosavadní rivatuner ji nezná, a ten návod podle fora ocguru mi nějak nefunguje. Možná proto že, pokud krabice nelže, tak mám skutečně 90nm Leadteka (20 pipelines) - jádro G71?

S coolbits 2.0 mám rockstable overclock bez artefaktů 500/1400 ! Na vyšší frekvence jsem to raději už nezkoušel...

testováno 23 minut ati toolem, 3dmarkem 05 a hodinou ostré pařby Oblivionu. Naprosto bez problému.

Leadtek je prostě ruléžní 8)

Leadtek We make dreams a reality ! Poslední mohykán AGP 8)

Co se týče teplot, tak po hodině pařby obliviona teď večer je teplota GPU podle winfoxu 43C, pamětí 37 (ovladače ukazují teplotu GPU ještě nižší, a to též 37) - je ale fakt, že se mi zdá, že ve 3D se ten větroň točí více, než bez overlocku a je asi více slyšet. Ale to je možná proto, že je večer a že zde je jinak ticho. Přes den budou i teploty vyšší a grafika se zřejmě zahřeje více, ale pořád tam je myslím ještě rezerva.

Při těchto frekveních je ta grafika s přehledem rychlejší než x850Xt PE, a to neberu ohled na její modernější architekturu.

Výsledky z 3Dmarku přidám kdyžtak zítra.
show must go on..
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

shadow píše: Při těchto frekveních je ta grafika s přehledem rychlejší než x850Xt PE, a to neberu ohled na její modernější architekturu.
Hlavne taky s prehledem drazsi. :razz:
Za 8,2 mam 1900GT a vykon dost jinde ;-)
Mac...
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

godlike píše:
shadow píše: Při těchto frekveních je ta grafika s přehledem rychlejší než x850Xt PE, a to neberu ohled na její modernější architekturu.
Hlavne taky s prehledem drazsi. :razz:
Za 8,2 mam 1900GT a vykon dost jinde ;-)
Už jsem ti tady x krát řekl, že pro mě cena není vždy tím nejdůležitějším faktorem, že jsem chtěl zůstat u svého AGP miláčka, takže si strč pořád ty rady víš kam a už tady v tomhle threadu s tím pořád neopruzuj. :evil: Já jsem přesně věděl, co si kupuju a kolik to stojí, chytráku.

A dalším faktorem je, že rozhodně nemám čas ani náladu třeba jen reinstalovávat můj košatý systém s pěknou řádkou instalovaných aplikací atd., ale to je prostě už OT vzhledem k tomuto threadu, takže si opravdu strč svůj PEG do pr... :evil:

Na takovém forums.guru3d.com je spousta lidí s 7800GS a nikdo jim tam tak neopruzuje a nikomu nepřipadá divné, že se někteří nechtějí ještě zbavit svého AGP. To jen u nás se čecháčkovsky dívá pořád jen poměr cena / výkon , ale už se třeba nedbá na čas, starosti a potenciální problémy spojené s výměnou hardware atd /proč měnit něco, co funguje/, já nemám zájem pořád chodit na poštu a nějak se s tím zaobírat, nandávat pořád chladič na CPU, takhle vezmeš akorát šroubovák, vytáhneš kartu ze slotu a zandáš novou. A hraješ. A tento můj PC stejně nebudu prodávat a nechám si ho.. takže really get off z tohoto threadu, když k vlastní věci nemáš co říct, akorát kritizovat a dávat chytré rady, o které nikdo nestojí.
show must go on..
Luk(y)isek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luk(y)isek »

shadow píše:Shit: taktovat s rivatunerem moc nejde, protože dosavadní rivatuner ji nezná, a ten návod podle fora ocguru mi nějak nefunguje. Možná proto že, pokud krabice nelže, tak mám skutečně 90nm Leadteka (20 pipelines) - jádro G71?

S coolbits 2.0 mám rockstable overclock bez artefaktů 500/1400 ! Na vyšší frekvence jsem to raději už nezkoušel...

testováno 23 minut ati toolem, 3dmarkem 05 a hodinou ostré pařby Oblivionu. Naprosto bez problému.

Leadtek je prostě ruléžní 8)

Leadtek We make dreams a reality ! Poslední mohykán AGP 8)

Co se týče teplot, tak po hodině pařby obliviona teď večer je teplota GPU podle winfoxu 43C, pamětí 37 (ovladače ukazují teplotu GPU ještě nižší, a to též 37) - je ale fakt, že se mi zdá, že ve 3D se ten větroň točí více, než bez overlocku a je asi více slyšet. Ale to je možná proto, že je večer a že zde je jinak ticho. Přes den budou i teploty vyšší a grafika se zřejmě zahřeje více, ale pořád tam je myslím ještě rezerva.

Při těchto frekveních je ta grafika s přehledem rychlejší než x850Xt PE, a to neberu ohled na její modernější architekturu.

Výsledky z 3Dmarku přidám kdyžtak zítra.
Prosimte,reknes mi kde jsi toho Leadteka s 90nm a 20 pipelines koupil?A co je to presne za typ?
Premylsim prave taky o te 7800GS (hlavne o tom Leadteku-mam s nim dobre zkusenosti).Videl jsem ale jen prodavat toho Leadteka s 16 pipelines,tak by me docela zajimalo zda je opravdu i ten s 20.Diky moc
Intel Core 2 Quad Q6600 2,4@3,4GHz, Noctua NH-U12@NF-P12, ABIT IP35 Pro, 4x2GB Corsair XMS2 DHX DDR2-800 4-4-4-12 2,1V, EVGA 8800GT "SSC" 512MB@725/1850/2000+Accelero S1@Noctua NF-S12, SB X-Fi XtremeMusic + Logitech Z-5450, HDD SATA Maxtor 160GB DM10 8MB + 2x Samsung F1 HD753LJ 750GB 32MB, DVD±RW ASUS DRW-1608P2S, CD-RW LG GCE-8400B, Tagan EasyCon 480W, Gigabyte 3D Aurora 3x120mm FANs + Controll Zalman ZM-MFC1, set Logitech LX700, 19" LCD Acer AL1951Cs, 37"(94cm) LCD TV LG 37LH3000 FullHD + Playstation 3 "Starter" 250GB|NoteBook IBM ThinkPad Z60m - Centrino 2GHz, 2GB DDR2, 750GB WD Black, DVD±RW | DELL E5400 - C2D, 4GB DDR2, 250GB 7200
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Nevím, jak mám zjistit, zda to má těch 20 pixel pipelines. Krabice je přelepená štítkem, že jde právě o 90nm Leadteka, ale riva tuner tuto kartu nezná a nevím, jak to mám softwarově zjistit...

výsledky z 3Dmarku 05 spíše ukazují na toho se 16 pipkama, ale na těch výsledcích se dost projevují ty CPU testy...

karta kupována v Alzasoftu, můžeš si to u nich kdyžtak ověřit..

každopádně rockstable jde na 500/1400. Ověřeno včerejší pařbou Oblivionu.
show must go on..
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

shadow píše:výsledky z 3Dmarku 05 spíše ukazují na toho se 16 pipkama, ale na těch výsledcích se dost projevují ty CPU testy...
pokud se nepletu 3dmarku05 nezapocitava vysledky cpu testu do vysledneho skore. Ma to slouzit pouze jako dalsi vedlejsi test...
0118 999 881 999 119 7253
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

cool.user píše:pokud se nepletu 3dmarku05 nezapocitava vysledky cpu testu do vysledneho skore. Ma to slouzit pouze jako dalsi vedlejsi test...
jo, to máš pravdu, z results details je to jasně vidět.. ale test se musí kvůli výsledkům projet celý, nechápu.

Nicméně domnívám se, že game test netestuje jen grafiku, ale systém jako celek, na čemž se i rychlost CPU projeví.
show must go on..
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

shadow píše:Nevím, jak mám zjistit, zda to má těch 20 pixel pipelines. Krabice je přelepená štítkem, že jde právě o 90nm Leadteka, ale riva tuner tuto kartu nezná a nevím, jak to mám softwarově zjistit...

výsledky z 3Dmarku 05 spíše ukazují na toho se 16 pipkama, ale na těch výsledcích se dost projevují ty CPU testy...

edit//
tazke na japonskych stranakch sjem nassel tohle
http://translate.google.com/translate?h ... D%26sa%3DG
a jeste tady na leadtek japan.. specifikace ze jsou opravdu dva druhy 110nm a 90nm
http://translate.google.com/translate?h ... D%26sa%3DG
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

shadow píše:Nicméně domnívám se, že game test netestuje jen grafiku, ale systém jako celek, na čemž se i rychlost CPU projeví.
ale ne nijak vyrazne ...
0118 999 881 999 119 7253
Luk(y)isek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

shadow píše:Nevím, jak mám zjistit, zda to má těch 20 pixel pipelines. Krabice je přelepená štítkem, že jde právě o 90nm Leadteka, ale riva tuner tuto kartu nezná a nevím, jak to mám softwarově zjistit...

No na Alzasoftu jsem na ni prave koukal a tam ji maj s 16/6 pipelines,takze si myslim ze i ty mas tu s 16/6,jelikoz jsem ji s 20 pipelines vubec nikde nevidel.Tech 20 by ale bylo dobrych...
Intel Core 2 Quad Q6600 2,4@3,4GHz, Noctua NH-U12@NF-P12, ABIT IP35 Pro, 4x2GB Corsair XMS2 DHX DDR2-800 4-4-4-12 2,1V, EVGA 8800GT "SSC" 512MB@725/1850/2000+Accelero S1@Noctua NF-S12, SB X-Fi XtremeMusic + Logitech Z-5450, HDD SATA Maxtor 160GB DM10 8MB + 2x Samsung F1 HD753LJ 750GB 32MB, DVD±RW ASUS DRW-1608P2S, CD-RW LG GCE-8400B, Tagan EasyCon 480W, Gigabyte 3D Aurora 3x120mm FANs + Controll Zalman ZM-MFC1, set Logitech LX700, 19" LCD Acer AL1951Cs, 37"(94cm) LCD TV LG 37LH3000 FullHD + Playstation 3 "Starter" 250GB|NoteBook IBM ThinkPad Z60m - Centrino 2GHz, 2GB DDR2, 750GB WD Black, DVD±RW | DELL E5400 - C2D, 4GB DDR2, 250GB 7200
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

Luk(y)isek píše:

No na Alzasoftu jsem na ni prave koukal a tam ji maj s 16/6 pipelines,takze si myslim ze i ty mas tu s 16/6,jelikoz jsem ji s 20 pipelines vubec nikde nevidel.Tech 20 by ale bylo dobrych...
viz muj post....nad tebou 20pipek :roll:
Luk(y)isek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hlupak píše:
Luk(y)isek píše: No na Alzasoftu jsem na ni prave koukal a tam ji maj s 16/6 pipelines,takze si myslim ze i ty mas tu s 16/6,jelikoz jsem ji s 20 pipelines vubec nikde nevidel.Tech 20 by ale bylo dobrych...
viz muj post....nad tebou 20pipek :roll:
jj,mas pravdu,ted jsem si to poradne procet...Ale kdyz si ji chces koupit,tak nikdy nevis jestli ti opravdu prodaji tu novejsi...
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

Luk(y)isek píše: jj,mas pravdu,ted jsem si to poradne procet...Ale kdyz si ji chces koupit,tak nikdy nevis jestli ti opravdu prodaji tu novejsi...
no na tom prvnim linku je i to na co by jsi mel hledet..kdyz si ji budes kupovat v "kamenaku"...ty specifikace jsou na bedne napsany..a z Eshopu...no radis se zeptat a precist...
je mozny ze by ti prodali tu 16* a pak by stebou vychcali ze si dostal to co sji zaplatil leadtek 7800GS...
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

přesně tento štítek mám na krabici:

Obrázek

karta vizuelně též odpovídá, akorát se pořád přibaluje Prince of Persia: Warrior Within (už to mám 2x :roll:) a Splinter Cell: Chaos Theory.

Skutečnost byla taková, že krabice nebyla zalepená , dávali do ní fakturu. Takže možná vyměnili i 20pipkového Leadteka za 16pipkového.. V Čechách by mně to nepřekvapilo :)
show must go on..
Luk(y)isek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No pokud bych opravdu vedel ze mi prodaji tu 7800GS s tema 20 pipkama,tak bych do ni asi nejspis sel - mozna do ni stejne pujdu :) ...

EDIT: Ten vykon je znat kdyz je o 4 pipky vic a navic 90nm GPU...
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

shadow píše:přesně tento štítek mám na krabici:
Skutečnost byla taková, že krabice nebyla zalepená , dávali do ní fakturu. Takže možná vyměnili i 20pipkového Leadteka za 16pipkového.. V Čechách by mně to nepřekvapilo :)
LOl i to je mozny....oni vy usetrily a nakej z toho shopu by si ji nechal.
jj ten stitek ej stejnej jak na tech webech.
OMG a jeste ..jako kdyby mi prinesli kartu s otevrenou krabicic tak bych si ji ani nevzal Shadowe!!
fakturu muzou prilepit na krabici v obalce..jako se to vsude ve vyspelich :roll: zemich dela....prusvitna obalka uvnitr je faktura a adresa na doruceni :wink:
takhle bycxh se ted fakt bal...
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

hlupak píše:
shadow píše:přesně tento štítek mám na krabici:
LOl i to je mozny....oni vy usetrily a nakej z toho shopu by si ji nechal.
jj ten stitek ej stejnej jak na tech webech.
OMG a jeste ..jako kdyby mi prinesli kartu s otevrenou krabicic tak bych si ji ani nevzal Shadowe!!
fakturu muzou prilepit na krabici v obalce..jako se to vsude ve vyspelich :roll: zemich dela....prusvitna obalka uvnitr je faktura a adresa na doruceni :wink:
takhle bycxh se ted fakt bal...
omg tak snad sériové číslo na kartě sedí s krabicí ne? řešil bych to až pokud by nesedělo...
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

tak asi jsem se definitivne rozhodl, prodam svoji GF6600 a necelych 8k si tu kartu koupim. jsem zvedav zda bude dostupna revize G71 ... mno uvidime. urcite dam vedet ;).
---
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

J X P píše:tak asi jsem se definitivne rozhodl, prodam svoji GF6600 a necelych 8k si tu kartu koupim. jsem zvedav zda bude dostupna revize G71 ... mno uvidime. urcite dam vedet ;).
Dobré rozhodnutí :)

Já toho Leadteka z Alzasoftu mám rev. G71, takže bys to snad měl dostat také. Ty s 90nm výrobním procesem jsou G71.
show must go on..
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

J X P píše:tak asi jsem se definitivne rozhodl, prodam svoji GF6600 a necelych 8k si tu kartu koupim. jsem zvedav zda bude dostupna revize G71 ... mno uvidime. urcite dam vedet ;).
A co pockat na 7600GT?Pockej ne?Bude vzdy rychlejsi nez 7800GS.I levnejsi :)
Mrkni:
http://www.computerbase.de/artikel/hard ... 900_gt/13/
Mac...
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“