Koupil jsem novy HDD WD 250 GB (16 MB cache) sata 2.
Mam jeste dalsi 3 disky (z toho dva jsou Sata 2 a jeden je Sata 1).
A stala se mi takova dosti zajimava vec.
Na druhem hardisku sem si ten novy disk zformatoval a v partition magicu ho rozdelil na dve casti.
Do ted vse v poho ale ted kdzy chci na novz disk nainstalovat Win XP tak me pri botoovani cd s winy akorat napise ze pocitac zjistuje konfiguraci a pak uz jen cerna obrazovka (pripada mi to jako kdyby Pc chtel neco zapsat na disk ale nemuze s nim komunikovat)
V biosu ho mam normalne spravne rozpoznany a kdyz s nim pracuji na jinych hardiscich (s win XP) tak ho normalne poznaji a muzu na neho kopcit veci a v pohode je take s neho otvirat.
Jen proste pri instalaci jako by ho nechtel PC poznat.
Zkousel jsem mit disk zapojen samostatne (bez ostatnich HDD),vymenil jsem sata kabliky za jine, prepojil jsem ho na jiny sata konektor ale porad ten samy zaver.
Kdyz jsem zkousel ostatni HDD tak na ne sel system nainstalovat v poradku.
Znamy mi poradil ze to muze byt tim ze ho nemam najumprovan jako SATA 1 disk - zkusil jsem to a nepomohlo (myslel jsem si to protoze mam i jine HDD Sata 2 a u nich sem nemusel nic jumperovat a vse makalo tak jak ma.
Desku mam Asus A8N32-Sli Deluxe, nejnovejsi bios 1103. TEd se divam vysel novy bios ale jelikoz je tento disk uz nejaky cas na trhu tak si od toho moc neslibuju)
Prosim poradite ??
Dost zajimavy problem se Sata 2 diskem !!
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- gonsa
- Začátečník

-
- gonsa
- Začátečník

-
- Limoto
- Začátečník

- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- gonsa
- Začátečník

-
Vzal jsem hadr ke znamemu, mu to delalo to same co mi - navi mu partiton magic vyhazoval plno chyb tak zkusil asi jeste dalsi tri nastroje na HDD - ve dvou ho to taky nepustilo do formatu ani do zruseni partition az treti mu dovolil vlastne smazat MBR a pak uz sel HDD naformatovat, rozdelit a uz s nim nastesti muzu pracovat!!
Ale dost me to prekvapilo na to ze mam jednu z nejlepsich fosen sem vazne zadne problemy necekal - snad uz bude vse v poho.
Nevite jestli je program od WD kompatibilni i na SATA disky ?- mel jsem nejakou starou verzi - disk sice poznala ale neslo s ni obnovit puvoni nastaveni disku - tak jak to slo na IDE discich.
Ale dost me to prekvapilo na to ze mam jednu z nejlepsich fosen sem vazne zadne problemy necekal - snad uz bude vse v poho.
Nevite jestli je program od WD kompatibilni i na SATA disky ?- mel jsem nejakou starou verzi - disk sice poznala ale neslo s ni obnovit puvoni nastaveni disku - tak jak to slo na IDE discich.