zahadne pc

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
tino
Začátečník
Začátečník

zahadne pc

Příspěvek od tino »

zdravim,
znami ma zavolal na vycistenie PC. Nikeolko mesiacou pouzival internet cez ADSL s rok neaktulizovanym Nodom a bez akehokolvek dalsieho zabezpecenie. A ked uz mu tak skakali okna ze sa nedalo v IE robit, tak ma zavolal. Nahral som aktualizovany NOD a nasiel niekolko tisic infikovanych suborov. Po vycisteni ale XP boli v cudu , zacali sa spustat a nasledoval restart. Poskodene subory systemu, asi. Tak som to vzal domov ze preinstalujem disk. Pridem domov a PC sa neda vobec spustit. Monitor ani necekne ano bios sa nespusti, nefunguje ani NumLock na klavesnici. Vybral som disk , dal do dvoch inych PC a na oboch bios ten disk nedokaze rozpoznat. Pri boote na IDE kanali dlsie ostane stat ale napokon vypise ze nic tam nieje.
A to PC sa neda spustit, vobec. Vetraky a zdroj idu, Chladic na CPU je teply ale to je vsetko. Vymenil som grafiku aj RAM ale nic. Vyzera to ako keby doska a HD boli v cudu. CPU som neskusal inde.
Viete si to vysvetlit ?
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Já ano. Během přepravy mohlo dojít k mikropoškození nějaké důležité komponenty (mikrospoj na desce). Dále bych znovu prověřil zdroj, ten nejčastěji trpí přepravou, osobně jsem již několikrát viděl, jak ze starého zdroje sem tam něco vypadne, kousek součástky, drátku ..... že se ventilátory točí, ještě neznamená, že je zdroj ready. Zkus to nastartovat z jiného zdroje.
tino
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tino »

aliencz píše:Já ano. Během přepravy mohlo dojít k mikropoškození nějaké důležité komponenty (mikrospoj na desce). Dále bych znovu prověřil zdroj, ten nejčastěji trpí přepravou, osobně jsem již několikrát viděl, jak ze starého zdroje sem tam něco vypadne, kousek součástky, drátku ..... že se ventilátory točí, ještě neznamená, že je zdroj ready. Zkus to nastartovat z jiného zdroje.
skusil som aj iny zdroj, stale rovnako
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“