Odinstalace chladiče 9800se
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- AchiliX
- Nováček

-
Odinstalace chladiče 9800se
Koupil jsem si heatpipe chladič na moji graf. Sapphire 9800se AIW a chtěl jsem oddělat původní chladič ale ať jsem se díval jak chtěl nezjistil jsem jak chladič oddělat
mohl by mi někdo poradit? dík
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Máš dvě základní možnosti. První možnost je, že je chladič upevněn pomocí šroubků, které odšroubuješ a chladič normálně sundáš. Druhá možnost je uchycení pomocí plastových "pružinek", kde je potřeba na zadní straně karty stisknout dva záchytné zoubky a pružinky vyndat, čímž se chladič uvolní.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- AchiliX
- Nováček

-
no u mě je ta druhá možnost taky sem si to myslel, ale snažil sem se to stisknout a vůbec se to nepohnulo
bojím se víc přitlačit abych si kartu nepoškodil
jestli jsem to pochopil správně: na druhý straně kouká kus toho špuntu tak ho zmáčknu aby se zůžil a tím projde tou dírou v PCB?
je potřeba víc zabrat?
jestli jsem to pochopil správně: na druhý straně kouká kus toho špuntu tak ho zmáčknu aby se zůžil a tím projde tou dírou v PCB?
je potřeba víc zabrat?
- Thellwin
- Administrátor

- AchiliX
- Nováček

-
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Neboj se použít kleštičky, nebo i nehty. Můžeš si pomoct, že tu pružinku z přední strany trochu přitlačíš aby kus špuntu z druhé strany mírně povyjel, čímž se na držící zoubky sníží tlak, takže půjdou snáze k sobě.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED