Odinstalace chladiče 9800se

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
AchiliX
Nováček
Nováček

Odinstalace chladiče 9800se

Příspěvek od AchiliX »

Koupil jsem si heatpipe chladič na moji graf. Sapphire 9800se AIW a chtěl jsem oddělat původní chladič ale ať jsem se díval jak chtěl nezjistil jsem jak chladič oddělat :sad: mohl by mi někdo poradit? dík
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Máš dvě základní možnosti. První možnost je, že je chladič upevněn pomocí šroubků, které odšroubuješ a chladič normálně sundáš. Druhá možnost je uchycení pomocí plastových "pružinek", kde je potřeba na zadní straně karty stisknout dva záchytné zoubky a pružinky vyndat, čímž se chladič uvolní.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
AchiliX
Nováček
Nováček

Příspěvek od AchiliX »

no u mě je ta druhá možnost taky sem si to myslel, ale snažil sem se to stisknout a vůbec se to nepohnulo :( bojím se víc přitlačit abych si kartu nepoškodil
jestli jsem to pochopil správně: na druhý straně kouká kus toho špuntu tak ho zmáčknu aby se zůžil a tím projde tou dírou v PCB?
je potřeba víc zabrat?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

AchiliX píše:jestli jsem to pochopil správně: na druhý straně kouká kus toho špuntu tak ho zmáčknu aby se zůžil a tím projde tou dírou v PCB?
je potřeba víc zabrat?
Přesně tak, a občas je třeba trochu víc zatlačit, protože je to do tý díry tip top :)
Goldnoob team proud member!
AchiliX
Nováček
Nováček

Příspěvek od AchiliX »

Thellwin píše:
AchiliX píše:jestli jsem to pochopil správně: na druhý straně kouká kus toho špuntu tak ho zmáčknu aby se zůžil a tím projde tou dírou v PCB?
je potřeba víc zabrat?
Přesně tak, a občas je třeba trochu víc zatlačit, protože je to do tý díry tip top :)
dík tak já to zkusim ještě jednou :)
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Neboj se použít kleštičky, nebo i nehty. Můžeš si pomoct, že tu pružinku z přední strany trochu přitlačíš aby kus špuntu z druhé strany mírně povyjel, čímž se na držící zoubky sníží tlak, takže půjdou snáze k sobě.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
AchiliX
Nováček
Nováček

Příspěvek od AchiliX »

já se bál víc zabrat protože v okolí jsou cesty tak abych nějakou nezničil kdyby mě kleště ujely ale už se to povedlo díky moc :D
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“