EDIT: Propojení 2 PC... "síťový kabel byl odpojen"

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Nickyy
Nováček
Nováček

EDIT: Propojení 2 PC... "síťový kabel byl odpojen"

Příspěvek od Nickyy »

Zdravím,
rád bych se zeptal jestli existuje nějaký způsob jak funkčně propojit 2 PC pomocí přímého kabelu. Mám jen nekřížený. :sad: Někde jsem četl, že by to nějak jít mělo, tak mě zajímá jak to je.
Díky za případné odpovědi.

EDIT:
Sehnal jsem teda kříženej kabel, propojil je a mám z toho zase další problém.
Na prvním pc kde je integrovaná síťovka a WinXP mi to píše, že síťový kabel byl odpojen (to dělalo i předtím s nekříženým). Díky tomu nepingne ani sám sebe. Na druhým PC je win98 a Realtek v PCI, ten sám sebe pingne (to dělal i s nekříženým).
Když ovšem obě síťovky napevno nastavím na mód BASE100TX fullduplex nebo nějakej jinej tak kabel je najednou připojen a pingnou oba samy sebe, ale toho druhýho už ne. Neprojde ani paket. Diody ani na jedné nereagují, jakoby byly vyplé. Nevím co s tím už :sad: Zkoušel jsem přeinstalovat protokoly, ovladače, restartovat, zakazovat. Ta integrovaná si furt stojí na svým. Ať použiju jakej kabel chci. :(
Naposledy upravil(a) Nickyy dne pon 22. kvě 2006, 20:11, celkem upraveno 1 x.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Tak si kup krizeny ne?

To je tak moc dat za hotovy kabel 30Kc nebo co je za problem?

Jo rovne bys musel mit dva a ty by vedly do switche, pak by to slo :)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
amd.21
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od amd.21 »

no a za switch das 1000kc(asi) a co se ti potom vyplati vic?? :wink:
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
sorcer
Nováček
Nováček

Re problémy se sítí

Příspěvek od sorcer »

Klíčové je, aby po zapojení kabelu problikávaly kontrolky( jinak je myslím bud karta nebo kabel v p...) Dulezite je take byt ve stejne!!! pracovni skupině např. HOME. Dobré je také zadat manulaně IP adresu (Vlastnosti protokolu TCP/IP např. 192.168.155.1 u 1.PC a 192.168.155.2 na 2.PC. Nezapomen take vypnout firewall na obou PC. Pokud hodlas prenaset data je nutno mit nasdilene adresare s kterými hodláte pracovat. Když jsme dříve používaly 10Mbit kabely s BNC konektory bylo potřeba oba PC současně restartovat, zkus to také. Síťování zdar...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“