Přečti si prosímtě tu naši diskuzi trochu zpátky.sx02 píše: JInak nevim co bys za 6k chtel, myslim ze za takovej obnos jsi dostal vic nez dost, tak se s tim smir.
Nej fotak v rozmezi 5-6 tisic (Canon A520?)
- NobodyLovesMe
- Začátečník
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja to ctu dobre narozdil od tebe, Nobody.
Kdyz jsou vnitrnosti jiny tezko s tim neco udelas, a to tvrdim od zacatku. To ze maji stejnej procesor vpodstate neznamena nic, a ty tu pouze teoretizujes. Navic ve vetsine pripadu oznaceni RTUNE/Digic/VENUS engine a pdobny blbosti jsou pouze marketingovym oznacenim a o realnych schopnostech toho fotaku vubec nevypodivdaji.
Crashi narazm na tvou neskutecnou touhu chytit se kazdy kravinky jenom proto aby ses musel hadat aniz bys o tom mel vetsi tuchy. A co se tyka maturity, jak tady nenapadne podsouvas, udelej neco s gramatikou, s timhle odmaturovat.. nevim nevim. (ber to s nadsazkou ).
Navic hadka proc firmy vyrabeji produkty diferenciovany a ne "jedinej uzasnej kterej vsechno umi a nejlepe za 6k" je spise tema do spolecensky sekce a ne sem.
Mozna jsem reagoval unahlene, za to se omlouvam, ale panove vase naivita me nejak vykolejila.
Kdyz jsou vnitrnosti jiny tezko s tim neco udelas, a to tvrdim od zacatku. To ze maji stejnej procesor vpodstate neznamena nic, a ty tu pouze teoretizujes. Navic ve vetsine pripadu oznaceni RTUNE/Digic/VENUS engine a pdobny blbosti jsou pouze marketingovym oznacenim a o realnych schopnostech toho fotaku vubec nevypodivdaji.
Crashi narazm na tvou neskutecnou touhu chytit se kazdy kravinky jenom proto aby ses musel hadat aniz bys o tom mel vetsi tuchy. A co se tyka maturity, jak tady nenapadne podsouvas, udelej neco s gramatikou, s timhle odmaturovat.. nevim nevim. (ber to s nadsazkou ).
Navic hadka proc firmy vyrabeji produkty diferenciovany a ne "jedinej uzasnej kterej vsechno umi a nejlepe za 6k" je spise tema do spolecensky sekce a ne sem.
Mozna jsem reagoval unahlene, za to se omlouvam, ale panove vase naivita me nejak vykolejila.
- crashPC
- Mírně pokročilý
nene. nepochopil si nás. nebo alespoň mě. Ano, výrobce nemůže dělat jeden ideální foťák. a možnosti engine Digic a Digic II sou dalekosáhlejší než má funkce A520 nebo 530. šlo mi o to že kdyby tam výrobce implementoval FW a některý součástky za pár kaček, foťák by uměl víc a stál by jen o málo víc. malinko by se asi znevýhodnili jiný modely kterejm by se asi muselo taky "přižhavit" ale odměna by byla že by to koupilo daleko víc lidí. Objektiv a podobný (cenově a technicky) věci můžou zůstat, a foťák by na tom byl daleko líp.
Hádat? to neni jen o hádání. většinou mi všichni vysypou popel na hlavu s příměsí pár nadávek a urážek. Já se mile rád nechám poučit. když ale vim že ten člověk se opírá o fakta a ne o teorii. i když si v tomhle třeba "našláplejší".
moje čeština a projev: ano. tak tos uhodil hřebíček do hlavičky. sem totální češtinářskej antitalent, břídil, zneuctitel a kripl . Naštěstí mě z gramatiky u maturity asi zkoušet nebudou , jinak bych dopadl hodně zle. Možná bych psal taky jinak když bych věděl že mi de o krk...
češtinu se učim teď jako poslední a fakt hele nevim nevim
mno a umíš zajmavě využívat věci co kro řekl proti někomu -
jak tady podsouvám to s tou maturitou. To nebyl vůbec záměr a zmatenej maturitou fakt sem. Nechápu nic a nikoho, rodičům sem řekl ať na mě nemluvěj protože nemam čas a stejně bych byl nepoužitelnej, a v hlavě se mi i při psaní tohodle postu honí Karel Čapek a spol....
neřikám ale že se to s tou gramatikou po matuře výrazně zlepší. jen možná že už budu volnější a budu mít čistou hlavu - líp chápat souvislosti.
Hádat? to neni jen o hádání. většinou mi všichni vysypou popel na hlavu s příměsí pár nadávek a urážek. Já se mile rád nechám poučit. když ale vim že ten člověk se opírá o fakta a ne o teorii. i když si v tomhle třeba "našláplejší".
moje čeština a projev: ano. tak tos uhodil hřebíček do hlavičky. sem totální češtinářskej antitalent, břídil, zneuctitel a kripl . Naštěstí mě z gramatiky u maturity asi zkoušet nebudou , jinak bych dopadl hodně zle. Možná bych psal taky jinak když bych věděl že mi de o krk...
češtinu se učim teď jako poslední a fakt hele nevim nevim
mno a umíš zajmavě využívat věci co kro řekl proti někomu -
jak tady podsouvám to s tou maturitou. To nebyl vůbec záměr a zmatenej maturitou fakt sem. Nechápu nic a nikoho, rodičům sem řekl ať na mě nemluvěj protože nemam čas a stejně bych byl nepoužitelnej, a v hlavě se mi i při psaní tohodle postu honí Karel Čapek a spol....
neřikám ale že se to s tou gramatikou po matuře výrazně zlepší. jen možná že už budu volnější a budu mít čistou hlavu - líp chápat souvislosti.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Crash: Vis ale to jsou zakony ekonomie, proste to tak chodi, je to jako se divit proc je nebe modry. Proste takhle je to ve vsech oblastech ze se levnejsi modely skrti, na druhou stranu to opravdu neni otazkou firmware, spis jak jsi psal levnejsich komponent.
Na necem museji vydelavat a nikdo by pak zase ty drazsi modely nekupoval a vyvoj taky neni zadarmo. Ver mi ze tyhle firmy to maji opravdu dobre spocitano co se jim vyplati a co ne, v soucasnosti je konkurence takova ze kazdy zavahani nebo kiks se hodne projevi..
S tou cestinou si nic nedelej, taky nejsem zrovna cestinarska hvezda, na druhou stranu to neni omluva. Kazdej by se mel snazit psat co nejlip
Na necem museji vydelavat a nikdo by pak zase ty drazsi modely nekupoval a vyvoj taky neni zadarmo. Ver mi ze tyhle firmy to maji opravdu dobre spocitano co se jim vyplati a co ne, v soucasnosti je konkurence takova ze kazdy zavahani nebo kiks se hodne projevi..
S tou cestinou si nic nedelej, taky nejsem zrovna cestinarska hvezda, na druhou stranu to neni omluva. Kazdej by se mel snazit psat co nejlip
- crashPC
- Mírně pokročilý
jo, snažit. to ale zas tak moc nepomůže, to mi věř mno už sem fakt mimo. zdá se mi že už píšu jen náhodný sledy písmenek a to co sem před měsícem věděl bezpečně (co je dynamo a co alternátor), dnes už vim jen zmateně a nejistě.
Jo, tak v tom máš taky pravdu - maj to spočtený sakra dobře.
Kdyby ale všichni uživatele foťáků řekli tak a dost! tak by dostali víc za ty samý prachy. jenže oni ani nevědí že to de. Svět je velkej a matrix je všude .... jj budu se muset spokojit s vytasením dvojnásobnýho počtu bankovek z peněženky a koupit dražší "namakanější" model...
Jo, tak v tom máš taky pravdu - maj to spočtený sakra dobře.
Kdyby ale všichni uživatele foťáků řekli tak a dost! tak by dostali víc za ty samý prachy. jenže oni ani nevědí že to de. Svět je velkej a matrix je všude .... jj budu se muset spokojit s vytasením dvojnásobnýho počtu bankovek z peněženky a koupit dražší "namakanější" model...
- NobodyLovesMe
- Začátečník
Nerad se opakuju,ale bude to potřeba.Já nevlastním Canon A530-jen tak pro upřesnění.Řekl jsem,že by se mi ten foťák líbil,ale vadí mi zmršený videorežim.sx02 píše:Ja to ctu dobre narozdil od tebe, Nobody.
Procesory nejsou žádné markentingové triky,tedy jejich schopnosti.Znovu musím opakovat,že všechny kyocery/contaxy s procesorem RTUNE uměly rozlišení videa 640x480/30 fps a "sekat" 3-3,5 snímku v kontinuálním snímání.A to je prostě fakt ověřený v praxi.RTUNE dostal cenu za rok 2004 za inovaci v digitální fotografii.
Bohužel mi připadá,že se vývoj v digitální fotografii trochu zastavil-možná výrobci trochu šetří s funkcemi aby si nechali rezervu do budoucna?
Nejsem naivní a nepožaduju "nadupaný" foťák za 6 tisíc.
Jde mi o větší pestrost trhu-co se týče funkcí.Někom vyhovují pokročilá manuální nastavení při focení,já bych tam rád viděl pokročilý videorežim bez jakýchkoliv hloupých omezení.Tohle bohužel většinou nabízí jen tzv.ultrakompakty,jenže ty zase mají jen 3x optiku a to mi nestačí.V kategorii kolem 6k si prostě asi nevyberu.
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Se svymi pozadavky by sis taky v tyhle kategorii nemel vybrat. Je to jako chtit od pocitace za 15k aby zvladal nejnovejsi hry - vzdyt predse ma stejnej procesor jako ty nejlepsi, co na tom ze ostatni komponenty jsou naprd. Hlavni je procesor vid?
Ja nechapu proc sem motas ten starej krumpl - kyoceru. To je uplne jina cenova kategorie. Nechapu proc srovnavas kyoceru ktera ve svy dobre stavala kolem 13k s kompaktem za 6k.
Navic (pokolikaty uz) musim opakovat ze ten procesor neni vsechno a ztroskota to na horsich ostatnich komponenetech.
Navic kazdej fotak je na neco - Kyocera sice podle tebe umela skvele a rychle snimat ale jeji fotograficke vysledky byly spise chabe (a to jsem jeste velice diplomaticky). U Canonu maji priority jinde a navic proste maji dobre odstupnovany modelovy rady. Chces neco navic - priplat si.
Pro me osobne jsou fotky mnohme podstatnejsi nez "super" videorezim a v tom canon v tyhle cenovy oblasti nema prakticky konkurenci. Za 6k (coz uz zase se opakuju) nemuzes mit vsechno.
Mala poznamka k tmou oceneni - pan google decentne mlci, jediny co jsem nasel bylo ze Kyocera (teda jeji znacka Contax) dostala cenu za design. Wow, to je opravdu dulezite! navic cen se rocne udeluji destiky. S troskou stesti by mozna cenu dosatly i moje ponozky. Kdyby ta cena za neco stala pravdepodobne by byla zminka trebas na dpreview a tam neni nic.
Ja nechapu proc sem motas ten starej krumpl - kyoceru. To je uplne jina cenova kategorie. Nechapu proc srovnavas kyoceru ktera ve svy dobre stavala kolem 13k s kompaktem za 6k.
Navic (pokolikaty uz) musim opakovat ze ten procesor neni vsechno a ztroskota to na horsich ostatnich komponenetech.
Navic kazdej fotak je na neco - Kyocera sice podle tebe umela skvele a rychle snimat ale jeji fotograficke vysledky byly spise chabe (a to jsem jeste velice diplomaticky). U Canonu maji priority jinde a navic proste maji dobre odstupnovany modelovy rady. Chces neco navic - priplat si.
Pro me osobne jsou fotky mnohme podstatnejsi nez "super" videorezim a v tom canon v tyhle cenovy oblasti nema prakticky konkurenci. Za 6k (coz uz zase se opakuju) nemuzes mit vsechno.
Mala poznamka k tmou oceneni - pan google decentne mlci, jediny co jsem nasel bylo ze Kyocera (teda jeji znacka Contax) dostala cenu za design. Wow, to je opravdu dulezite! navic cen se rocne udeluji destiky. S troskou stesti by mozna cenu dosatly i moje ponozky. Kdyby ta cena za neco stala pravdepodobne by byla zminka trebas na dpreview a tam neni nic.
- crashPC
- Mírně pokročilý
jo tak s tim trochu souhlasim. něco jinýho je lepší možnosti a něco jinýho je vyšší FPS. to už se kvůli tomu musej dělat docela slušný zásahy, nejen ve FW a už to asi nebudou korunový položky...
- Skodik
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
s prominutim sorry, ale to mas opravdu uz spatnej zrak jeste vidis hure jak A520crashPC píše:MMC v poho ale volil bych SD. jednoznačně. btw jestli tam de narvat MMC+ to nevim ale normál MMC jo... já objednal gigiovku, doporučuju nejmíň 512MB....
jinak je to fakt moooc good foťák za ty prachy - vidí líp než já (hlavně v šeru a ve tmě) a taky dál než já. digitální zoom se dá využít třeba na focení SPZ aut , no za 5000 paráda...
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
- crashPC
- Mírně pokročilý
- NobodyLovesMe
- Začátečník
Srovnávat PC s digitálním foťákem je dost závadějící,tam je těch faktorů přece jen víc.A PC je skládačka,foťák hotový výrobek,takže imho dostmimo mísu.sx02 píše:Se svymi pozadavky by sis taky v tyhle kategorii nemel vybrat. Je to jako chtit od pocitace za 15k aby zvladal nejnovejsi hry - vzdyt predse ma stejnej procesor jako ty nejlepsi, co na tom ze ostatni komponenty jsou naprd. Hlavni je procesor vid?
Podle mě je to srovnání na místě.Tehdy prostě tolik stála střední třída foťáků,dneska stojí 6-8 tisíc.Ceny jdou dolů.sx02 píše: Ja nechapu proc sem motas ten starej krumpl - kyoceru. To je uplne jina cenova kategorie. Nechapu proc srovnavas kyoceru ktera ve svy dobre stavala kolem 13k s kompaktem za 6k.
http://www.janus.cz/index.phpcgi?sec=text&id=96430-tady je důkaz,jasně,že toho tolik nenajdeš,je to přes 2 roky stará záležitost.sx02 píše: Mala poznamka k tmou oceneni - pan google decentne mlci, jediny co jsem nasel bylo ze Kyocera (teda jeji znacka Contax) dostala cenu za design. Wow, to je opravdu dulezite! navic cen se rocne udeluji destiky. S troskou stesti by mozna cenu dosatly i moje ponozky. Kdyby ta cena za neco stala pravdepodobne by byla zminka trebas na dpreview a tam neni nic.
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
1)Prirovnavam k pc protoze uz me nenapada jak jinak ti to vysvetlit. V oblasti df se pohybuju docela dlouho na to abych mel obrazek jak to chodi ale uz opravdu nevim jak ti to podat. I fotak je skladacka a vzhledem k tomu ze se cip sestavuje jako jeden dil s objektivem - pak je mnohem pravdepodobnejsi ze se jednotlivy modelovy rady budou lisit mnohem vic nez jen pouzitym fw.
2)Srovnavas kdysi stredni tridu (ktera je dnes tak levna protoze je neprodejna) se souicasnou spickou nejnizsi kategorie. To mi neprijde zrovna cisty. Srovnavej tedy srovnatelne - pokud to chces s necim srovnavat pak to srovnavej s A620 ci starsi A95 (A620 uz video dle tvych pozadavku ma a A95 byla v dobe uvedeni tehle kyocery stale jeste o dost levnejsi a vystup mela o dost lepsi)
Holt se smir s tim ze Canon jakozto jedna z nejvetsich znacek na trhu ma proste zcela jinej pristup. Ostatne kde ta slavna "inovativni" kyocera je ze? - Zkrachovala, tak uz to chodi.
3) O te cene slysim v zivote poprve, ale budiz. Stale ovsem tvrdim ze cen tohoto vyznamu je spousta.
2)Srovnavas kdysi stredni tridu (ktera je dnes tak levna protoze je neprodejna) se souicasnou spickou nejnizsi kategorie. To mi neprijde zrovna cisty. Srovnavej tedy srovnatelne - pokud to chces s necim srovnavat pak to srovnavej s A620 ci starsi A95 (A620 uz video dle tvych pozadavku ma a A95 byla v dobe uvedeni tehle kyocery stale jeste o dost levnejsi a vystup mela o dost lepsi)
Holt se smir s tim ze Canon jakozto jedna z nejvetsich znacek na trhu ma proste zcela jinej pristup. Ostatne kde ta slavna "inovativni" kyocera je ze? - Zkrachovala, tak uz to chodi.
3) O te cene slysim v zivote poprve, ale budiz. Stale ovsem tvrdim ze cen tohoto vyznamu je spousta.
- NobodyLovesMe
- Začátečník
Nechtěl jsem se bavit jen o Canonu a Kyoceře-tu jsem uvedl jako příklad.Kyocera nezkrachovala,je to obrovský koncern-podívej se na jejich stránky.Jen zkrátka přestala vyrábět DF.Nedávno něco podobného udělala i Konica-Minolta.Trh je prostě velký a přesycený.Proto mě i dost zaráží,že se firmy víc nesnaží.sx02 píše:1)Prirovnavam k pc protoze uz me nenapada jak jinak ti to vysvetlit. V oblasti df se pohybuju docela dlouho na to abych mel obrazek jak to chodi ale uz opravdu nevim jak ti to podat. I fotak je skladacka a vzhledem k tomu ze se cip sestavuje jako jeden dil s objektivem - pak je mnohem pravdepodobnejsi ze se jednotlivy modelovy rady budou lisit mnohem vic nez jen pouzitym fw.
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Takze zkrachovala v oblasti df. Nejsem tak blbej abych si myslel ze jako koncern zanikla. Ale bavime se o trhu df ne?NobodyLovesMe píše:Nechtěl jsem se bavit jen o Canonu a Kyoceře-tu jsem uvedl jako příklad.Kyocera nezkrachovala,je to obrovský koncern-podívej se na jejich stránky.Jen zkrátka přestala vyrábět DF.Nedávno něco podobného udělala i Konica-Minolta.Trh je prostě velký a přesycený.Proto mě i dost zaráží,že se firmy víc nesnaží.sx02 píše:1)Prirovnavam k pc protoze uz me nenapada jak jinak ti to vysvetlit. V oblasti df se pohybuju docela dlouho na to abych mel obrazek jak to chodi ale uz opravdu nevim jak ti to podat. I fotak je skladacka a vzhledem k tomu ze se cip sestavuje jako jeden dil s objektivem - pak je mnohem pravdepodobnejsi ze se jednotlivy modelovy rady budou lisit mnohem vic nez jen pouzitym fw.
Navic firmy se snazi az dost. Jak uz jsem psal driv - oni maji velice dobre spocitane co se jim vyplati a co ne. Ostatne to mit museji, pokud nechteji dopadnout jako Konica-Minolta.
To ze jejich jednani se neshoduje s tvoji predstavou neznamena ze jednaji spatne.
V soucasne dobe trh s df prochazi celkem slusnou recesi a kazda chybicka by se jim vymstila.