jak pustit kompa bez case?
- dech
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jak pustit kompa bez case?
zdarte, mam pojebany komp(proste zmacku power a ono nic) a zkousim jednotlive komponenty. zbyla mi case, procak a MB(drátky, které spínají zapnutí a vypnutí MB) o které nevím jestli má skříplé drátky, tak sem se chtěl zeptat jestli můžu zapnout MB bez case tím že sepnu ty koncovky poweru(vedle LEDindikaci apod.) co jsou na MB treba jumperem od HDD...?
dikes
dikes
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW
- Butch
- Středně pokročilý

Ano. Normalne sroubovakem nebo cimkoliv vodivym na chvilku spoj ty dva piny.
Jsou na 99% oznaceny. Nebo to taky najdes v manualu od MB.
Jsou na 99% oznaceny. Nebo to taky najdes v manualu od MB.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- honny
- Středně pokročilý

j, ale jenom na chvilku. né na stálo jumperem...
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- dech
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
dikes, hned du na vec, snad se mi tam nezajiskri 
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW
- myshob
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- dech
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
the story
no proc, proste komp je dath a nevim vubec absolutne proc.
kdyz ho proste chcu zapnout tak nic,ani bios ani nic, zadna znamka zivota, ani vetracky se nerozjedou.
Zkousel sem zdroj-funguje na jinem kompu v poho, pak sem zkousel esi do desky vubec de ellektrika a jde- stricel sem do usb flasku a rozsvitila se
postupne sem oddelaval jednotlive komponenty a porad nic, az mi zbyl akorat procesor a MB a case. tak sem chtel vyloucit chybu casu, tim ze bych se pokusil nahodit kompa bez neho-nenahodil sem, takze to bude bud v MB nebo procaku, ale nevim jak to zjistit, ponevadz nikoho blizko neznam kdo by mel socket 754. takze budu muset jit do CC s obema a oni budou muset ktery z nich je spatny(proc/MB) a pak nejspis zaplatim nejakou palku(za to ze sem jim sel reklamovat jeden kus dobry(200,-)).
nevite jestli nejakym zpusobem muzu prijit o zaruku MB nebo procaku? treba novym BIOSem nebo pretaktovanim? a nevite jestli to oni muzou zjistit jestli sem taktoval??
ja sem taktoval uplne softove-zadny hardcore(z 200MHz FSB na 220(mam athlona 64))
tak nevim co s tim jea co muzu jeste zkusit.
jestli z tohodle dokaze nekdo neco jeste vyvodit tak napiste, dikes
kdyz ho proste chcu zapnout tak nic,ani bios ani nic, zadna znamka zivota, ani vetracky se nerozjedou.
Zkousel sem zdroj-funguje na jinem kompu v poho, pak sem zkousel esi do desky vubec de ellektrika a jde- stricel sem do usb flasku a rozsvitila se
postupne sem oddelaval jednotlive komponenty a porad nic, az mi zbyl akorat procesor a MB a case. tak sem chtel vyloucit chybu casu, tim ze bych se pokusil nahodit kompa bez neho-nenahodil sem, takze to bude bud v MB nebo procaku, ale nevim jak to zjistit, ponevadz nikoho blizko neznam kdo by mel socket 754. takze budu muset jit do CC s obema a oni budou muset ktery z nich je spatny(proc/MB) a pak nejspis zaplatim nejakou palku(za to ze sem jim sel reklamovat jeden kus dobry(200,-)).
nevite jestli nejakym zpusobem muzu prijit o zaruku MB nebo procaku? treba novym BIOSem nebo pretaktovanim? a nevite jestli to oni muzou zjistit jestli sem taktoval??
ja sem taktoval uplne softove-zadny hardcore(z 200MHz FSB na 220(mam athlona 64))
tak nevim co s tim jea co muzu jeste zkusit.
jestli z tohodle dokaze nekdo neco jeste vyvodit tak napiste, dikes
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- dech
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no to sem udelal( sroubovakem, jumperem-na vterinku) ale presto nic 
- zelva.gody
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Smajchl
- Začátečník

-
- dech
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo to bude ono: takze kdyby byla MB ok a procak ne, tak by se aspon neco rozjelo,ale nenadetekovalo by to procak
resume:
pokud chci zkusit jestli je MB v poho, tak mi staci graf,zdroj a spinac poweru na desce(case,sroubovak)...je to tak nebo mi este neco chybi?
jo a nevite nekdo esi ztracim zaruku trebas novym BIOSem?
resume:
pokud chci zkusit jestli je MB v poho, tak mi staci graf,zdroj a spinac poweru na desce(case,sroubovak)...je to tak nebo mi este neco chybi?
- myshob
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bubaaak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- cruzz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
sice uz to neni aktualni, ale na zapinani kompa pres ty dva piny se mi osvedila pinzeta 
Don't pray for easy lives; pray to be stronger people. Don't pray for tasks equal to your powers; pray for powers equal to your tasks. Then the doing of your work shall be no miracle, but you shall be a miracle and your destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý

Pokud deska nenajede, tak to nezjistej ze tam mas novy bios.dech píše:....
Jako slo by to, ale s tim se nikdo rozebirat nebude.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- stanimir
- Nováček

-
No typoval bych že musí být ještě Ramka a procák.dech píše:jo to bude ono: takze kdyby byla MB ok a procak ne, tak by se aspon neco rozjelo,ale nenadetekovalo by to procak
resume:
- Bubaaak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- dech
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no takze sem si dneska donesl vymenenou desku (za 2dny po reklamaci!!) a pich sem ji do casu...a svete co se delo-NIC! akorat se mi aspon rozjely vetracky
ale na monitor nevyskocilo ani prd,ani to nepipa ani nic.
Monitor je OK,to vim, RAM tez, ale pak sem zkousel esi frci procak a normlane ta svina nehrala! takze to vypada ze je odvareny aj procak
( ja se zblaznim, zase se s tim trmacet celou prahou, to je naprd, ale je divne ze to aspon nepipa,kdyz je procac spatny a deska OK.
Monitor je OK,to vim, RAM tez, ale pak sem zkousel esi frci procak a normlane ta svina nehrala! takze to vypada ze je odvareny aj procak
- Smajchl
- Začátečník

-
zkus to nezapínat přes CASE ale růčo, např. pinzetou. Já měl to samé a zjistili jsem, že mi to odvařilo 2 desky, a byl to vypínač na case. Nebo jestli ti to nezkratuje někde....dech píše:no takze sem si dneska donesl vymenenou desku (za 2dny po reklamaci!!) a pich sem ji do casu...a svete co se delo-NIC! akorat se mi aspon rozjely vetrackyale na monitor nevyskocilo ani prd,ani to nepipa ani nic.
Monitor je OK,to vim, RAM tez, ale pak sem zkousel esi frci procak a normlane ta svina nehrala! takze to vypada ze je odvareny aj procak( ja se zblaznim, zase se s tim trmacet celou prahou, to je naprd, ale je divne ze to aspon nepipa,kdyz je procac spatny a deska OK.