nVidia Quad SLI: GeForce 7900GX2 / 7950GX2

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Do grafických studií? Přečti si třeba tuhle recenzi:

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/QuadSLI/1
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorr GrimWolf »

Flegy píše:ja myslim ze je o co stat...tedy podle toho s cim vylezou u 8mickovy rady gpu...
je to sice halda penez ale do grafickejch studii THE BEST :wink:
Do grafických studií je Quadro nebo FireGL... Nebo se pletu?
?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

hhh a co si myslis ze Quadro je :lol: jsou to normalni grafiky s beznejma nv jadrama akorat jine biosy...trosku upraveny layout..nic vic... :roll:

to no-x: treba otec ma 2x 1920x1600 lcdcka a potrebuje delat ve 3d... :wink: znas lepsi reseni? :?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Flegy: Kdyby sis přečtl ty recenze, zjistil bys mimo jiné, že na tom momentálně vůbec neběhají mnohé hry (buďto jsou nestabilní, nebo nefungujou vůbec, případně nárůst výkonu není) a to nemluvím o množství dalších bugů (viz blue-screens). Nazývat tohle profesionálním řešením není optimismus, ale naivita... minimálně dokud nebudou opravené chyby v ovladačích (jsou-li všechny problémy výhradně SW charakteru). Už vidím, jak na tom někdo pracuje, během hodiny mu to třikrát zamrzne, jednou hodí blue-screen a dvakrát spadne do Win, přičemž se onen pracovník jen usměje a s přirozeným optimismem pronesa: "Takový detail mi přece radost z q-SLI nezkazí!", zkouší štěstí naposedmé :roll:

tu je pár zkušeností T.V. z INQ
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

toho jsem si vedom...ty tvoje linky sem si projizdel... jde o to ze i u normalniho sli ze zacatku byly strasny problemy...je to jen ovladacema...a to se za par dni/tydnu zlepsi :wink: v TOM sem optimista a urcite ne naivni :roll:
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Na CzechComputer.cz se v cenících objevila MSI NVIDIA 7950GX2, což je 2x7900GTX-512, jen s mírně nižší frekvencí. Výborná je na ní ovšem cena, která je 18.400 Kč včetně DPH (jedna 7900GTX stojí 15.000Kč), očekával jsem osobně cenu kolem 30.000 Kč.

Dost cenová (a výkonová) bomba. Samozřejmě dvě tyto dvojkarty jdou zapojit do quad-SLI.

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37972

Je to výborná alternativa i pro Intel chipsety, pokud člověk chce Conroe (který je 2x výkonnější než AMD) a NVIDIA SLI, toto by dle mých informací mělo fungovat, protože to potřebuje jen jeden PCIe slot (x8 nebo x16).

// Edit: tak ta cena je pravdivá, AlzaSoft.cz má tuto dvojkartu za 17.850 Kč!!

http://www.alzasoft.cz/sli-graficka-kar ... d62683.htm

Neuvěřitelné, 2x7900GTX-512 za 17.850

Oproti single 7900GTX-512 jsou tam jen Samsung 1,4 ns DDR3 paměti, ale to nebude významná brzda, rozhodně ne ospravedlňující investici 30.000 Kč do dvou 7900GTX-512. Navíc to jde zapojit to QuadSLI, a to za cenu 35.000 Kč.
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim Štěpanec »

radekhulan píše:Na CzechComputer.cz se v cenících objevila MSI NVIDIA 7950GX2, což je 2x7900GTX-512, jen s mírně nižší frekvencí. Výborná je na ní ovšem cena, která je 18.400 Kč včetně DPH (jedna 7900GTX stojí 15.000Kč), očekával jsem osobně cenu kolem 30.000 Kč.

Dost cenová (a výkonová) bomba. Samozřejmě dvě tyto dvojkarty jdou zapojit do quad-SLI.

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37972

Je to výborná alternativa i pro Intel chipsety, pokud člověk chce Conroe (který je 2x výkonnější než AMD) a NVIDIA SLI, toto by dle mých informací mělo fungovat, protože to potřebuje jen jeden PCIe slot (x8 nebo x16).

// Edit: tak ta cena je pravdivá, AlzaSoft.cz má tuto dvojkartu za 17.850 Kč!!

http://www.alzasoft.cz/sli-graficka-kar ... d62683.htm

Neuvěřitelné, 2x7900GTX-512 za 17.850

Oproti single 7900GTX-512 jsou tam jen Samsung 1,4 ns DDR3 paměti, ale to nebude významná brzda, rozhodně ne ospravedlňující investici 30.000 Kč do dvou 7900GTX-512. Navíc to jde zapojit to QuadSLI, a to za cenu 35.000 Kč.
Podle taktů je to spíše 7900GT než GTX
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Radim Štěpanec píše:Podle taktů je to spíše 7900GT než GTX
O to bych se nebál, karta půjde přetaktovat, jádro je identické 7900GTX, včetně počtu PS. Jediný podstatný rozdíl jsou 1.4ns DDR3 paměti.
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim Štěpanec »

radekhulan píše:
O to bych se nebál, karta půjde přetaktovat, jádro je identické 7900GTX, včetně počtu PS. Jediný podstatný rozdíl jsou 1.4ns DDR3 paměti.
Jde mi spíše o to schované jádro druhé karty, tam si myslím bude potíž. Nepůjde moc chladit :(
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Radim Štěpanec píše:Jde mi spíše o to schované jádro druhé karty, tam si myslím bude potíž. Nepůjde moc chladit :(
Na to obvykle stačí skříň, která má místo na větrák na bočnici, a nechat jej foukat kolmo na tu kartu, teploty poté "zázračně" poklesnou... nebo se ten tichý 12cm větrák dá uchytit kolmo přímo na ty karty samotné.

Za cenu 17.850 Kč se dá ještě 200 Kč do větráku investovat a taktovat :)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

radekhulan píše:
Ale 7900GT má přeci taky stejné jádro a nijak nadstandardně (pokud nepočítám v-mody nebo výměnu regulátorů za kvalitnější) taktovat nejde.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Sou to to opravdu jen 2 GTcka cena tomu odpovida a frekvence taky :( Ted jeste,jestli pude taktovat jadro pres 600Mhz.Jestli jo potom bude vykon skoro stejnej jak 2x 7900GTX v SLI.A jestli ne potom budete mit vlastne stejnej vykon jak 2x7800gtx/gt.
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

HEAD píše:Sou to to opravdu jen 2 GTcka cena tomu odpovida a frekvence taky :( Ted jeste,jestli pude taktovat jadro pres 600Mhz.Jestli jo potom bude vykon skoro stejnej jak 2x 7900GTX v SLI.A jestli ne potom budete mit vlastne stejnej vykon jak 2x7800gtx/gt.
Záleží, jak to bereš.. Podle počtu PS je to jednoznačně plné jádro 7900GTX, podle frekvence je to zase 7900GT. Ale frekvence by měla jít nahoru snadno, i 7900GT jde taktovat o +100Mhz jádro, bez Vmodu. Fakt je ten, že overclock 7950GX2 je zatím ve hvězdách, nikdo neví, jak je na tom napájení..
Pavelll
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavelll »

No ono to bude neco mezi GT a GTX takty +- GT ale ma to 2*512RAM coz odpovida GTX.
Neboli muzeto byt klidne 7900GT ale s 512 RAM :D
Asi si chvili pockame a pak se uvidi.
Tak i tak je cena na novinku dost dobra.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Flegy píše:ja myslim ze je o co stat...tedy podle toho s cim vylezou u 8mickovy rady gpu...
je to sice halda penez ale do grafickejch studii THE BEST :wink:
do grafickych studii? tohle nikdy nepouzijou , tyhle cipy jsou naprosto nepouzitelne. pouzivaji uplne jineho vyrobce a kdyz uz tak kompozitory a pokud na to nemaji tak v zadnem pripade ne karty od NV ani ATI , ale Wildcaty a jim podobne, v grafickych studiich se tyhle karty nikdy nevyskytnou
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

radekhulan píše:
HEAD píše:Sou to to opravdu jen 2 GTcka cena tomu odpovida a frekvence taky :( Ted jeste,jestli pude taktovat jadro pres 600Mhz.Jestli jo potom bude vykon skoro stejnej jak 2x 7900GTX v SLI.A jestli ne potom budete mit vlastne stejnej vykon jak 2x7800gtx/gt.
Záleží, jak to bereš.. Podle počtu PS je to jednoznačně plné jádro 7900GTX, podle frekvence je to zase 7900GT. Ale frekvence by měla jít nahoru snadno, i 7900GT jde taktovat o +100Mhz jádro, bez Vmodu. Fakt je ten, že overclock 7950GX2 je zatím ve hvězdách, nikdo neví, jak je na tom napájení..
???
7900GT i GTX mají obě 24 aktivních pixel pipelines a 8 vertex pipelines. Liší se pouze frekvencí. Takže při své omezenosti chudého závistivého teenagera mi zřejmě uniká vyšší význam vyznačené věty. Mohl by ses trochu snížit na úroveň lamy (jako jsem já) a ozřejmit mi to?
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

snazi se tim asi rict ze i kdyby to byla GT tak ma 24 bordelu na palube a pokud by teda, ze jako ze sla pretaktovat tak mas vlastne GTX protoze freq to nazenes... to je tak co se jader tyce... jaxou na tom pameti netusim, ale ty taky delaji rozdil mezi gt a gtx... proste to vypada jako zajimavejsi reseni nez 2x7900GTX z hlediska cena/wykon? tot asi fse co nam radek chtel zdelit...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nevíte někdo jistě, zda 7950GX2 pojede na desce s Intel i975X chipsetem? Je to sice zapojené jen do jednoho PCIe 16x slotu, ale fyzicky to jsou dvě karty a Forceware s tím bude muset pracovat jako se dvěma kartama, včetně podpory pro AFR/AFR2/SFR.

Chci prodat svůj X2 4400+ a jít do Intelu, zatím D930, později Conroe, ale nechci přijít o SLI a rovněž nechci ani vidět NVIDIA chipset...

Nutno říci, že NVIDIA mě hodně s.re s tím, že nenabízí softwarovou podporu SLI pro Intel chipsety, i když technicky jí v tom nic nebrání. 7950GX2 by snad ale mohla být výjimkou...

EDIT
no-X píše:???
7900GT i GTX mají obě 24 aktivních pixel pipelines a 8 vertex pipelines. Liší se pouze frekvencí. Takže při své omezenosti chudého závistivého teenagera mi zřejmě uniká vyšší význam vyznačené věty. Mohl by ses trochu snížit na úroveň lamy (jako jsem já) a ozřejmit mi to?
Máš pravdu, nevím proč, ale moje paměť mi říkala, že 7900GT má jen 20 PS, což je blbost..

//edit Thellwin - sloučen dvojpost
xaero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero »

By nVidia byla hodne blba kdyby to umoznovala ... dyt by prichazela o prachy ty bys to asi udelal taky.

Jinak k tematu .. nejsou uz nejake benchmarky kolik tak myslite ze bude narust vykonu oproti 2x 7900GTX? ja myslim tak 30-50% ale jinak to vypada celkem brutalne .... i kdyz to vypadaji (pro me) i 2x 7800GTX :)
CPU: AMD Athlon 64 3000+ (2480Mhz Venice) MB: DFI LP UT NF4 Ultra-D RAM: 768 MB (333Mhz :( ) HDD: Maxtor DiamondMax 10 200GB GFX: Sapphire ATI Radeon X800GTO Fireblade 256MB (400/490@520/600) Klávesnice: Genius Comfy KB-21e Scroll Myš: Logitech MX 1000
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

muhehe

Příspěvek od Hijacker933 »

no co je na 4 grafickych kartach spatnyho? Silicon Graphics to ve svych kyslikach,indigech,imapctech atd pouziva uz dost dlouho, bude radost az budeme mit za cas doma compy podbny konstrukci SGI .Ted je to predrazeny, ale to woodoo byla taky ve svy dobe :)
Bravo, PCT se uz dostal na uroven bulvaru Well done, diky omezenosti nekterych modu a adminu, co se mi nelibi to smazu, na argumentech nezalezi... to je ráj pro idioty :blee:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“