Compaq Armada 4210T- potřebuji ovladače na winxp

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Compaq Armada 4210T- potřebuji ovladače na winxp

Příspěvek od MartinFALCON »

Ahoj všichni byl bych hrozně vděčnej, kdyby mi někdo hodil odkaz, kde k tomuhle noťasu stáhnout ovladače na xpčka. Nebo kdyby je někdo měl a poslal mě je na email tak bych byl fakt vděčnej.
Schizos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Schizos »

Tak to bude asi ťažšie:
Oficiálne ovládače na XP asi nikdy pre tento model nevyšli, ale ovládače pre iné systémy nájdete tu hľa.

Ak ide o tento notebook-
COMPAQ ARMADA 4210T:

Processor
Pentium Mobile MMX 233 MHz
RAM
64 MB
Hard Drive
3 GB
Display
12" TFT
Sound Device
ESS1878
Display Device
Chips & Technologies 68554
Printer Port
ECP
Mouse
PS/2
-tak neviem, neviem, či tam dávať XP je dobrou voľbou.
Ale kto vie? Možno niekto poradí.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

na takovou konfiguraci XP? to myslím, že nepude
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Ano,ano jedná se přesně o tento notebook, xp tam už mám nainstalovaný a jede to naprosto v pořádku, jedinej problém je, že nejsou ovladače pro grafárnu a u infraportu to taky nemůže najít ovladač.
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

pavel.minarik píše:na takovou konfiguraci XP? to myslím, že nepude
Tiez to uz mam odtestovane na podobnej zostave len procak bol 300Mhz pamat tiez 64MB, "uplna pohoda" :wink:

Takze to pude, ale to sa on nepytal, on chcel ovladace :(

Zdar................Streeeet
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
Schizos
Začátečník
Začátečník

ovladače

Příspěvek od Schizos »

Skutočne blahoželám k nainštalovaniu XP na takúto zostavu! Obdivuhodný výkon. Vyzerá to tak, že s tým nepočítali ani výrobcovia... (mám podobnú konfiguráciu v stolnom pc, a teda poviem vám, páni, trúfam si tak na W98).

1. Odporúčam, aby si do svojho obľúbeného prehliadača naťukal trebárs: "graphics driver 4210T"
2. poobzeraj sa aj tu.
3. Niečo podobného skús aj s infraportom.
4. Ak to nepôjde, skús pohľadať podľa typu jednotlivých zariadení na stránkach ich výrobcov. (Snáď infraport xp aspoň trochu rozozná a teda o aký typ sa jedná môžeš zistiť napríklad takto: start-ovládací panely-systém-hardware-správce zařízení.)
5. Ak nie, tak skús sa poobzerať na internete a ovládač stiahni z alternetívneho zdroja.
6. Keď ani to nevyjde, tak potom daj vedieť! Možno sa nájde niekto taký, kto riešil rovnaký problém. :wink:
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Tak jsem hledal ovladače všude možně, ale našel jsem buď jen na w2000 nebo pro nt na xp nic. Zkusil jsem tam hodit ty pro w2000 a skoro tu už vypadalo že to půjde, jenže pak to na konci instalace toho ovladače napsalo, že není napsán pro tento systém, ach jo...
Ten infra port taky nic...
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Na Windows XP pro tento starý model oficiálně drivery nejsou.Zkus tedy ty na Windows 2000 které by měly chodit dobře já jsme to tak taky kdysi používal u zařízení na které nebyly drivery na Xp.
nemluvě o tom že Windows XP a Windows 2000 jsou velmy obdobný systém a kolikrát nejsou drivery rozděleny pro Windows 2000 a Xp ale je pro 2000 i XP ten samý.Snad ti to půjde.
Viz oficiální drivery pro W2000:
http://h18007.www1.hp.com/support/files ... 0_919.html
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Jak jsem říkal, to jsem zkoušel, ale pak to vždy napíše, že to není pro xp a konec instalace, prostě to nějak nejede.
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Ještě jen tak mimochodem, jak se na tomhle noťasu vleze do biosu vůbec na to nemůžu přijít a ani při startu to nepíše co se má zmáčknout aby to do toho biosu vlezlo.
Schizos
Začátečník
Začátečník

bios

Příspěvek od Schizos »

MartinFALCON:

Vyzerá to tak, že treba pri štarte stláčať F10 (možno to však bude zložitejšie).

Podrobnejšie informácie ako manuál ti však málokto dá. Súdiac podľa nicku určite vládneš angličtine:
http://fx.saintjoe.edu/pub/capouch/TPM_ ... ev2_us.pdf
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Alespon by se mě hodilo,kdyby mě někdo napsal, jak u tohodle notebooku se leze do biosu,jestli má někdo ten samý typ at` mi prosím poradí
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“