Napajeci konektor pro PC - rozebiratelny?

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Napajeci konektor pro PC - rozebiratelny?

Příspěvek od trodas »

Mam problem. Neni kam dat pocal, a tak ho potrebuji rozbehnout na skrini :lol: :oops: No, dosti smichu :wink:

Problem je samo s napajenim - snurka k pocalu ma cca. 150cm, ani ne, a ja potrebuji tak 2,5m. Neni problem vyrobit prodluzku, ale ta samice - napajeci konektor co se strka do zdroje v PC - nevi nekdo, jestli se vubec dela rezebiraci, aby si clovek mohl napojit vlastni kabel na ni??? :?:

Vsechny PC snury co mam jsou proste zalite cerne kusy plastu. A aby se mi v pulce steny houpal konec prodluzky a v nem zastrcka, no to fakt nechci. Napajeci kabel + sitovy kabel se jeste daj schovat za skrin, tohle uz ne... :wink:

Takze, nevi nekdo?
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

http://www.gme.cz/index.php?action=deta ... pict=&jaz=

Nebo udělej takovou prasárnu, že odstřihneš vidlici co máš na té staré a napájíš tam delší kabel. :twisted:
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hmmmmmmmmm

Příspěvek od myshob »

aha tak po 10.přečtení jsem to pochopil-potřebuješ prodloužit napájení kompa abys ho moh dát na skříň(fuj na skříň).

ten rozebiraci konektor sem ještě nikdy neviděl

ŘEŠENÍ:
1-naspojovat vic prodlužek +: nejjednodušší,můžes to zas kdykoliv rozpojit a předělat -:jestli je to vidět(pověšený na stěně)vypadá to strašně
2-můžes vykuchat starej zdroj kterej má konektor na napajeni monitoru a z toho tu zastrčku vzít +:jakákoliv délka -:je to prasárna
3-ustřihnout konektor z toho kabelu a připájet to na delší šňůru +:jakakoliv délka -:je to ještě větší prasárna než to předtim
4-prodloužit vývody ze zdroje a zdroj hodit pod stůl :twisted: +:snad žádný možná víc místa ve skříni -:prasárna a to velká,složitý,zdroj by to taky nemusel utáhnou,musel bys mít šíleně silný dráty
5-udělat si prodlužovák na 230V (nebo si ho koupit) +:asi nejlepší řešení,jednoduché(jenom neotočit kontakty v zásuvce :twisted: ),jakakoliv delka -:na dva a půl metru to nmá cenu
6-kup si třímerovej napájecí kabel +:pimitivní -:cena(i když to stojí tak stovku)
7-kup si ten rozebiratelnej konektor v gme +:je to to co si chtel -:bude trvat dlouho nez ti to pride(dle me zkusenosti)

P.S.:mít kompa na skříni je KRAVINA
P.P.S.:jak to budeš zapínat? ze štaflí?
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

alebo tam daj klasicku dlhu elektricku predlzovacku, ktora dociahne az k pocitacu a napajaci kabel budes mat len tak pohodeny bokom.
najjednoduchsie riesenie... :wink:
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Oneeye_IO - whoa! Ono se to dela, no to je super! :razz: :wink:
Dik! Ted uz to jen sehnat a jsem happy :oops:

klikavec - mno, asi jsem to napsal divne, tak sorry. Nicmene tva reseni jsou nemozna, to jsem take vysvetlil proc, ne? Poveseny na stene to nikdo nechce, vypada to srasne, jak jsi sam pochopil... (navic se to ma sklon rozpojovat...)
Jak budu zaizolovavat zastrcku ze stareho zdroje mi fakt rekni :lol: :wink: A mas recht - prasarna. To uz reseni c. 3 je mensi prasarna... :wink:
Reseni c. 4 je NESMIRNE pracne, narocne a totalne nefunkcni v realite :wink:
Prodluzka neresi problem s vysenim prodluzky na stene.
3m napajeci kabel jsem nevidel prodavat, to se fakt prodava? :wink:
To by mi samo pomohlo...!
A to posledni reseni - ano, to je to, co chci! :twisted:
A mit 9-ty kompl na skrini je jedina moznost, jinam se nevleze :wink: A neni zas tak vysoka, takze na napajeci tlacitko (na iCute case umistene na spodku celniho panelu) se v pohode dosahne :wink:

Lubitel - prodluzka neni reseni, viz. vyse :wink:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: hmmmmmmmmm

Příspěvek od Trinom »

klikavec píše:P.S.:mít kompa na skříni je KRAVINA
No, pokud nemáš u stropu vyvedenej výduch teplýho vzduchu (jako já), tak by to i šlo
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

trodas píše:
Lubitel - prodluzka neni reseni, viz. vyse :wink:
???

bud ja neviem citat, alebo ty.
myslel som to tak, ze predlzovacka by isla od miesta, kde by bola zapojena do elektriny az hore na skrinu celkom k PC (takze by stacilo skrit tento kabel) a napajaci kabel PC by bol do predlzovacky zapichnuty hned pri PC, takze jeho dlzka by nezohravala ziadnu ulohu.

jasnejsie???
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Lubitel píše:jasnejsie???
jak tak koukám, tak si to každej vykládá podle svýho :lol: :lol:
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Lubitel - no, vzhledem k tomu, ze jsem napsal, ze tam prodluzku dat nemuzu, tak by te mohlo napadnout, ze k tomu jsou i nejake duvody, ne? Ty duvody jsou, ze za tim pocalem neni dost mista na zasuvky a kabely... Takze tve reseni je v me praxi nepouzitelne a navic je to presne to, ceho se snazim vyvarovat - dlat veci slozite a "latat je, jak to jde, dokud to jede". Takovy lempovsky pristup se mi doposud VZDY nevyplatil... :oops:
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od myshob »

vim ze vetsina tech reseni je na hovno a prakticky nevyuzitelnych ale napsal sem tam vsechna mozna reseni ktery me zrovna napadly

PRODLUZOVAK
abych to vysvětlil v bodu 5 sem myslel vyrobit prodluzovak na 230V-normalni zasuvky ktery mas v baraku (tezko ma dneska nekdo 110V :lol: )a do toho teprv napojit pc(přes ten černej kabel s divnou zastrckou na konci :razz: ) a lubitel to myslim myslel taky tak

nejak sem nepochopil jak to chces mit "na stene" foto by nebylo? nebo aspon podrobne vysvetleni pro blba jako jsem ja?

ten kabel nevim snad existuje ale na alzasoftu ani na czechcomputeru sem ho nenasel
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

V zhledem k tomu že tu píšeš že to nechceš dělat prasácky, s čímž já, jko osoba co s elektrikou dělá plně souhlasím, tak máš 2. řešení:

1. Přijít do nějakého kráku kde se prodávají elektrotechnické součástky (např. GM, GES...) a koupit ten konekto, všechy takové konektory co se tam prodávají jsou děleném šroubovací.

2. Koupím dlouhý napájecí kabel. http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=43290
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

wow

Příspěvek od myshob »

SS_Rambo :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: nejlepší je možnost 2 :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

No, rozebiraci konektor se - proti memu ocekavani - da bez problemu sehnat, takze... :wink: :P Udelal jsem, a spokojenost. 2,5m je proste obcas malo, no - i kdyz by to mozna pri trose optimalizace mohlo stacit, tak... radeji mam sve reseni :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“