Myš A4tech X750F

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
prd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od prd »

F1l1p píše:Ok, tady máš adresu na testy A4Tech X750F: http://www.gamestar.de/tests/eingabegeraet/maus/32543/ , a tady je na Razer Diamondback: http://www.gamestar.de/tests/eingabegeraet/maus/21510/ - tady už fakt nevím, co k tomu dodat. Udělej si vlastní obrázek.
To, že tam je nějakých 2500 dpi mi je fakt na nic. Aby to mohl člověk využít, tak by musel mít nastavené rozlišení min. na 1600*1200, spíš ještě víc. Já využívám takových těch standartních 1600 dpi.
A to softwarové dotváření...to se asi normálně zjistit nedá, ale funguje to i bez nainstalovaných ovladačů (aby se to softwarově dotvářelo, tak by se určitě muselo něco instalovat - teda podle mého názoru), navíc např. u Logitech MX518 má být údajně (našel jsem na několika fórech) stejný optický snímač, který je na X718, takže doufám, že Logitech neklame lidi nějakým softwarovým dotvářením dpi.
stejnej senzor, jako G5 a copperhead, takze musi dochazet k interpolacim pri rozliseni 2500cpi - takze funkce tak maximalne do windows:X jinak oproti drazsim mysim by mela mit horsi dilensky zpracovani(proste neverim, ze a4tech vydrzi tolik "kliku") a mozna horsi microcontroller :wink:
btw: vyssi rozliseni vyuzijes i pri 800*600 :wink: staci abys hral na vysokou sensku:/
Naposledy upravil(a) prd dne stř 24. kvě 2006, 12:32, celkem upraveno 1 x.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Spirit píše: 1. rozdiel medzi copperhead a diamondback v snimani je velmi velmi minimalny, potvrdia ti to ludia ktory mali/maju oboje tieto mysi.
Toto je pravda, pretoze mam doma Diamondback Plasma aj Copperhead Blue - a kto si zvykne na najvyssiu senzitivitu pri Diamondbacku, prechod na Copperhead je uz v pohode. Horsie to bolo s prechodom z MX510/MX1000 na Diamondback, to som nevedel obcas trafit spravnu ikonku.
Spirit píše: 2. To ze to neporovnavas ty s copperheadom je jedna vec, ale ta mys sa prave podla specifikacii nadraduje nad copperheada, pretoze ma vraj este viac dpi.
Hehe, jedine co tuto mys nadradzuje nad Copperhead je teoreticka hodnota DPI. Ale kvalitna mys je aj o inom ako o dpi: pozlatene konektory, 1000MHz USB + 16bit prenos dat (aby to tych 2000dpi realne stihalo prenasat), upgradovatelny 32KB firmware, 1ms oneskorenie, Always-On mod, a oplati sa spomenut aj design a prevedenie.

To mas ako so scanermi, nie je vzdy najslepsi scaner s najvyssim dpi, alebo fotak s najviac MegaPixelmi.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

no tak lepsi nez copperhead urcite neni
ale hodne me zaujala jeji levnejsi (opticka verze) protoze se mi zda tvarem podobna me ie 3.0
chtel bych ji zkusit, ted se budu domlouvat s borcem co ji ma
avsak imho razer db a logitech g1 budou asi silnejsi hraci :)
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

F1l1p píše:Ok, tady máš adresu na testy A4Tech X750F: http://www.gamestar.de/tests/eingabegeraet/maus/32543/ , a tady je na Razer Diamondback: http://www.gamestar.de/tests/eingabegeraet/maus/21510/ - tady už fakt nevím, co k tomu dodat. Udělej si vlastní obrázek.
To, že tam je nějakých 2500 dpi mi je fakt na nic. Aby to mohl člověk využít, tak by musel mít nastavené rozlišení min. na 1600*1200, spíš ještě víc. Já využívám takových těch standartních 1600 dpi.
A to softwarové dotváření...to se asi normálně zjistit nedá, ale funguje to i bez nainstalovaných ovladačů (aby se to softwarově dotvářelo, tak by se určitě muselo něco instalovat - teda podle mého názoru)
Ja nehovorim ze 2500dpi ti na nieco je, ale narazam tym nato, ze ak tych 2500dpi je pravdyvych, tak je to mys s lepsim snimacom ako Copperhead, ktory je 3.5x drahsi, co ale velmi pochybujem.

Softwareova interpolacia nemusi byt tvorena priamo ovladacmi, ved kazda mys ma svoj vlastny BIOS a ten moze to iste a este viac ako nejake ovladace, takze teoreticky je mozne urobit aj mys ktora ti bude utekat jak besna po ploche na monitory, napriek tomu ze nenainstalujes ovladace a napriek tomu ze bude mat fyzisky iba 400dpi, uz chapes?
, navíc např. u Logitech MX518 má být údajně (našel jsem na několika fórech) stejný optický snímač, který je na X718, takže doufám, že Logitech neklame lidi nějakým softwarovým dotvářením dpi.
Aha, takze MX518 ma 1600dpi a pouziva snimac ked sa nemylim ADNS-3080, ktory pouziva aj razer diamondback aj genius ergo520 a boh zna co este. Je ale velmi zaujimave, ze u geniusu, razera i logitechu je uvadzane max. rozlisenie 1600dpi a pri X718ke s udajne tym istym senzorom 2000dpi Takze o com to svedci? O tom, ze vyrobca je obycajny odrbovak.
stejnej senzor, jako G5 a copperhead, takze musi dochazet k interpolacim pri rozliseni 2500cpi
Takze aj v pripade A4Tech X750F je to odrb. Chvalia sa o 500dpi vyssou hodnotou, ako uvadza datasheet snimaca ADNS-6010 :wink:
Wuuduu píše:Ale kvalitna mys je aj o inom ako o dpi: pozlatene konektory, 1000MHz USB + 16bit prenos dat (aby to tych 2000dpi realne stihalo prenasat), upgradovatelny 32KB firmware, 1ms oneskorenie, Always-On mod, a oplati sa spomenut aj design a prevedenie.
No mne to teda vykladat nemusis, ze snimac nie je vsetko, ja len narazam nato, ze prakticky A4 Tech myskam nemozes absolutne doverovat, ked si uvadzaju hodnoty ake chcu.
Dalsia vec je, ze pozlateny konektor robi take velke hovno na funkcnosti, asi tak, ako "pozlatene" jacky zinkovou zluceninou :roll:
16bit prenos maju skoro vsetky lepsie mysi uz dnes, o always-on mode ani nehovorim, ten ma aj moj 2 rocny logitech za 400sk :wink: A pokial viem, nedokazalo sa nikde, ze stlmenie intenzity svetla ma nejaky negativny vplyv na kvalitu snimania. Preco? pretoze kazdy senzor ma velmi siroke rozmedze korektneho chodu, najcastejsie od 100mW/m2 az po niekolko tisic mW, takze tak :wink:
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Ok. Ale podle toho, co jsi mi tu napsal, a jak jsem to teda pochopil jsou interpolované: U X718...2000dpi a u X750...2500dpi a zbylé dpi by měli být normálně HW.
Jinak já tady nepíšu o "novém králi herních myší", ale píšu o dobré a levné alternativě za tyto high-end myši se skvělým poměrem cena/výkon.
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

presne tak.. imho kralem mysi pro hrace a grafiky je copperhead a G5
me jde o to jestli se to da obstojne pouzit na hrani.. abych ji neutrhnul, aby se neprotacela..kvalitou pozaduju neco jako mx310,510,ie3.0 niz teda urcite nejdu :P
fr33k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fr33k »

Cujo píše:no tak lepsi nez copperhead urcite neni
ale hodne me zaujala jeji levnejsi (opticka verze) protoze se mi zda tvarem podobna me ie 3.0
chtel bych ji zkusit, ted se budu domlouvat s borcem co ji ma
avsak imho razer db a logitech g1 budou asi silnejsi hraci :)
Tak s IE 3.0 se to neda srovnavat, tvar si z hlavy nevybavim, ale velikostne jde uplne o neco jineho!
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

je o hodne mensi?
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Cujo píše:je o hodne mensi?
Nevím, jak vypadá IE3.0, ale u té A4tech jsem na jejich stránkách objevil, že je dělají ve 2 velikostech. Ted je ale otazka, jestli se to da sehnat i u nas.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

ved ja chapem ze vy chapete... :) Ze netvrdite ze ide o noveho krala. Len mi pride od vyrobcu dost nefer zavadzat ludi falosnymi parametrami uz aj pri blbych myskach...Aj ked mam objednaneho diamondback, asi si objednam i X750F a otvorim ju, pofotim zdokumentujem a poriadne pretestujem. Uvidime, ako abstoji, pretoze mi to neda, ze mys za 550Kc s laserovym snimanim cca takym kvalitnym resp. rovnako kvalitnym ako copperhead :wink: Na tvare uz potom nezalezi, kludne si vnutornosti premiestnim do svojho Logitech Pilot :P
Obrázek
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Spirit píše:ved ja chapem ze vy chapete... :) Ze netvrdite ze ide o noveho krala. Len mi pride od vyrobcu dost nefer zavadzat ludi falosnymi parametrami uz aj pri blbych myskach...Aj ked mam objednaneho diamondback, asi si objednam i X750F a otvorim ju, pofotim zdokumentujem a poriadne pretestujem. Uvidime, ako abstoji, pretoze mi to neda, ze mys za 550Kc s laserovym snimanim cca takym kvalitnym resp. rovnako kvalitnym ako copperhead :wink: Na tvare uz potom nezalezi, kludne si vnutornosti premiestnim do svojho Logitech Pilot :P
Obrázek
No, to by bylo úplně nejlepší. To, že nás výrobci klamou...na to jsem si už zvykl.
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“