F1l1p píše:Ok, tady máš adresu na testy A4Tech X750F:
http://www.gamestar.de/tests/eingabegeraet/maus/32543/ , a tady je na Razer Diamondback:
http://www.gamestar.de/tests/eingabegeraet/maus/21510/ - tady už fakt nevím, co k tomu dodat. Udělej si vlastní obrázek.
To, že tam je nějakých 2500 dpi mi je fakt na nic. Aby to mohl člověk využít, tak by musel mít nastavené rozlišení min. na 1600*1200, spíš ještě víc. Já využívám takových těch standartních 1600 dpi.
A to softwarové dotváření...to se asi normálně zjistit nedá, ale funguje to i bez nainstalovaných ovladačů (aby se to softwarově dotvářelo, tak by se určitě muselo něco instalovat - teda podle mého názoru)
Ja nehovorim ze 2500dpi ti na nieco je, ale narazam tym nato, ze ak tych 2500dpi je pravdyvych, tak je to mys s lepsim snimacom ako Copperhead, ktory je 3.5x drahsi, co ale velmi pochybujem.
Softwareova interpolacia nemusi byt tvorena priamo ovladacmi, ved kazda mys ma svoj vlastny BIOS a ten moze to iste a este viac ako nejake ovladace, takze teoreticky je mozne urobit aj mys ktora ti bude utekat jak besna po ploche na monitory, napriek tomu ze nenainstalujes ovladace a napriek tomu ze bude mat fyzisky iba 400dpi, uz chapes?
, navíc např. u Logitech MX518 má být údajně (našel jsem na několika fórech) stejný optický snímač, který je na X718, takže doufám, že Logitech neklame lidi nějakým softwarovým dotvářením dpi.
Aha, takze MX518 ma 1600dpi a pouziva snimac ked sa nemylim ADNS-3080, ktory pouziva aj razer diamondback aj genius ergo520 a boh zna co este. Je ale velmi zaujimave, ze u geniusu, razera i logitechu je uvadzane max. rozlisenie 1600dpi a pri
X718ke s udajne tym istym senzorom 2000dpi Takze o com to svedci? O tom, ze vyrobca je obycajny odrbovak.
stejnej senzor, jako G5 a copperhead, takze musi dochazet k interpolacim pri rozliseni 2500cpi
Takze aj v pripade A4Tech X750F je to odrb. Chvalia sa o 500dpi vyssou hodnotou, ako uvadza datasheet snimaca ADNS-6010
Wuuduu píše:Ale kvalitna mys je aj o inom ako o dpi: pozlatene konektory, 1000MHz USB + 16bit prenos dat (aby to tych 2000dpi realne stihalo prenasat), upgradovatelny 32KB firmware, 1ms oneskorenie, Always-On mod, a oplati sa spomenut aj design a prevedenie.
No mne to teda vykladat nemusis, ze snimac nie je vsetko, ja len narazam nato, ze prakticky A4 Tech myskam nemozes absolutne doverovat, ked si uvadzaju hodnoty ake chcu.
Dalsia vec je, ze pozlateny konektor robi take velke hovno na funkcnosti, asi tak, ako "pozlatene" jacky zinkovou zluceninou
16bit prenos maju skoro vsetky lepsie mysi uz dnes, o always-on mode ani nehovorim, ten ma aj moj 2 rocny logitech za 400sk

A pokial viem, nedokazalo sa nikde, ze stlmenie intenzity svetla ma nejaky negativny vplyv na kvalitu snimania. Preco? pretoze kazdy senzor ma velmi siroke rozmedze korektneho chodu, najcastejsie od 100mW/m2 az po niekolko tisic mW, takze tak