repro 2.0

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

F1l1p píše:Nebojíš se, ale u těch repro té spodní hranice 100 Hz? Je to dost málo - můžeš skoro zapomenout na nějaké basy. Zase to záleží na tom, co posloucháš. Jinak jsem nedávno slyšel Genius 1250X - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34894 a hráli skoro tak dobře, jak vypadali (samozřejmě s ohledem na jejich cenu). Jo, jinak tomu rozsahu u Geniusů (20Hz - 20 kHz) opravdu nevěřím, aby si někdo nemyslel, ale podle mého názoru to začíná tak na 60 Hz, což je o dost lepší, než u těch M-Audio.

K tomuto se musím ozvat. Nejprve ty Geniusy, chodím okolo nich dost často v SoftComp, teda už jsem tam nějakou dobu nebyl, a zaujali mě na první pohled provedením. Bohužel, je to tipické načančané skoropapundekly, o MDF skříni, nebo dokonce DŘEVU (tak možná smrkovému:-) ) nelze hovořit. nezvládá to vůbec basy, jenom to duní. Možná jsem na to háklivý více, než je zdrávo, ale raději budu mít basů méně, zato pěkně prokreslené, než aby byly tvořeny duněním. je to můj názor, tak to berte z nadhledem. Bohužel, jsem zvyklý na to, že většin recenzentů počítačových repro vživotě pravé basy nikdy neslyšela a domnívá se, že čím mohutněji to duní, tím lepší to má basy :-(

IMHO, stačí letmý pohled na závěsy repro u Genius a třeba MX4 M-Audio. MX4 masivní komponenty s pevným a mohutným uchycením, Genius bez závěsové, našroubované přímo do lemu "dřeva". To musí rezonovat jako prase.

K info o kmitočtovém pásmu - zapomeňte na tyto údaje. Nevypovídají vubec nic o zkutečnosti, je to jen prodejní berlička u takto levných reprobeden. 40Hz čistě zahraných zvládá málokterý subwoofer pod 10-15tis. O 20Hz se můžeme bavit u kousků zvůčných jmen, starujících na 50ti tácech. Bez kvalitní aktivní vyhybky, kterou studiové monitory vesměs tradičně používají, žádná bedna dobře nezahraje. Pokud opravdu chcete dobrou hudbu z PC, nevede cesta přes tyto PC komponenty. Tím je ale nechci hanit, vím a respektuji, že 90% uživatelů by bylo velmi spokojených, kdyby je doma měli. Jsme, resp. chceme však být mezi nimi? Myslím, že tohle je hlavní otázka pro určení směru výběru.

Na závěr ještě představa o tom, jak hraje bas, který sahá dolů k 60Hz: to je třeba velmi pěkná basa, hodně nízká kytara, bicí tak nízko vůbec nejdou a td. představa o tom, že bedny, které opravdu zvládají 60Hz neumí basy, je bohužel neznalostní mýtus. Znovu k tomuto dodávám, nízké basy nejsou to hluboké dunění.
Naposledy upravil(a) aliencz dne čtv 25. kvě 2006, 07:37, celkem upraveno 1 x.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No.. tak zase at trochu upresnime samotnou subektivitu zvuku.. ver, ze ty M-Audia budou hrat o poznani lepe, nez ty geniusy.. to zase jo..
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

For All:
Malý bonus ode mě, pěkně Vám to rozezvučí Vaš bedýnky (cca 15MB track WMA variability high-quality):
http://www.verzend.be/v/8514488/03_Take_Five.wma.html
Počkejte 10s než naskočí odkaz na download. Pěkný poslech.
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

No, to je jasné, že ty M-audia budou hrát lépe. Ale mě osobně by se nechtělo dávat 3000 za bedny u kterých vím, že bych s výsledkem nebyl spokojený, to bych si radši koupil něco horšího, ale levnějšího...
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamicz »

F1l1p píše:No, to je jasné, že ty M-audia budou hrát lépe. Ale mě osobně by se nechtělo dávat 3000 za bedny u kterých vím, že bych s výsledkem nebyl spokojený, to bych si radši koupil něco horšího, ale levnějšího...
No ja bych si napred vsechny varianty dobre poslechl, jestli to ma byt na hudbu, tak CD prehravac a donest si vlastni CD, ktery dobre znas.
EDIT: Aliencz: moc pekny saxik ;)
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“