pouzit nforce a intel? + SLI

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

tak jsem riskl udelat koamosovy sestavu na desce ASUS P5ND2-SLI s nforce4 + 930 procak, muzu vam vsem rict ze to uz v zivote neudelam.
Schvalne jsem si to chtel testnout co to bude delat, hada se tam zvuk, procak se prehriva ( je tam Freezer 7pro) a pada to, potom jsem to hodil na P5WD2 a nadhera vsechno bezi teplota 42stupnu naistalovano, pohoda
....ze by to byl MELOUN
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

takovýto zkušenosti teda vůbec nemám... se zvukem sem taky řešil problém, ale to bylo způsobený funkcí CIA(Cpu Inteligent Accelerator), která asi až tak inteligentní nebyla... :lol: jinak s přehříváním zkušenost rozhodně nemám a stabilní je i na @3.5GHz(cca 55°C burn) - víc se mi ZATÍM nepodařilo, takže záleží asi na přístupu... já sem to skládal s tím, že to pojede super a taky se tak stalo.. tys to stavěl s tím, že to pojede na kkt a taky to tak jelo :-D asi to ten chipset vycítí :wink: nebo to je tou asuskou...

edit: oprava chybek
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

ICE píše:2 highlander - pokud potrebujes k zivotu SLI, jak jsi psal, tak ti stejne nic jinyho nez NF4 nezbyva...
no :lol: k zivotu to nepotrebuji ale s prichodem UT2007 mam takovej pocit ze dve karty budou potreba na slusnej vykon...ale to je jenom spekulace :roll:
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

prijdou zase novy grafiky a sli bude porad tam, kde je ted... ale stejne. vypada to, ze uz ses rozhodl. nikdo te tady premlouvat nebude, delej si co chces, ale rekni mi jediny duvod, proc si nekoupit conroe a intel chipset... :P
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

proste Intel pod Intel a je to
....ze by to byl MELOUN
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

no asi stejne pockam na DFI 975x a conroe....stejne takovej vykon zatim nepotrebuju pac UT07 jeste neni na svete a az bude tak bude snad i DFI s intel chipsetem :)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Highlander píše:no asi stejne pockam na DFI 975x a conroe....stejne takovej vykon zatim nepotrebuju pac UT07 jeste neni na svete a az bude tak bude snad i DFI s intel chipsetem :)
a
a bude je valcovat asus...
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

ICE píše:prijdou zase novy grafiky a sli bude porad tam, kde je ted... ale stejne. vypada to, ze uz ses rozhodl. nikdo te tady premlouvat nebude, delej si co chces, ale rekni mi jediny duvod, proc si nekoupit conroe a intel chipset... :P

proč nekoupit conroe a intel chipset? nejsou v prodeji? :lol: 8)

i965 a Conroe otazka 3tydnu
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Deska s čipem od nVidie ci od Intelu??? Jejich (ne)vyhody

Příspěvek od maslik »

Jaky jsou jejich vyhody, nevyhody, porovnani vykonu...a co ma vubec smysl volit pro C2D??

//edit Wilik -opraveno
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Majitelé desek s intelovskými chipsety ti určitě budou tvrdit, že pod intel jedině intel, ale podle mně to je takový kec, který nemá opodstatnění. nVidia je určitě alternativou a co se týče výkonu, tak bývá i o krapet výkonnější (jak v čem), ale to je zanedbatelné.

Osobně jsem volil asus p5n-e sli na nForce650i pro vynikající price / value ratio a možnost připojit 4 IDE zařízení. Kdybych měl poněz nazbyt, koupím si Asus Commando na intelovským p965 (ale to už je dvakrát dražší...). A nové disky...

Desek od nVidie pro socket LGA775 bude postupem času čím dál tím víc..
Naposledy upravil(a) shadow dne pát 9. bře 2007, 17:18, celkem upraveno 1 x.
show must go on..
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

NV uz never more po zkusenostech s NF4 :) ale vazne..uprime je to asi fuk...kazdej bude hajit to svy...sam ma DS4 a pohoda...1xIDE me neva..uz kvuli tomu ze mam only sata+dvd..
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

já bych si zase nikdy nekoupil desku od Gigabyte, i když nezpochybňuji, že tato je kvalitní :)
show must go on..
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Podle mě jsou takové ty fámy o nestabilitě NF680 a NF650 jen kec. Spíš z počtu stížností na desky je NF problematičtější co se celkové funkčnosti tyče, dost jich je reklamovanejch. Ale výkonově a technologicky jsou na tom Intel a NV v podstatě stejně.

Já bych dnes volil stejně jistotu v podobě ASUS/Gigabyte/Abit + Intel P965

// těmi reklamovanými/problematickými deskami s NF chipsetem jsem měl namysli zejména NF680, NF650 je opravdu vynikající a výkonný chipset
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Nevidím důvod proč pod Intel cpát nForce, pokud nejde o integrovanou grafiku. Leží mi tady DS3 (čekám na procesor, RAM a grafárnu) a myslím že o moc lépe jsem pořídit nemohl a už vůbec ne od nVidie. Netvrdím, že čipsety od jiných výrobců než je Intel jsou špatné, ale P965 je prostě sázka na jistotu pokud chce člověk taktovat...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

muj osobni nazor je, ze Intel je stabilita, i kdyz treba nepodporuje nove funkce jako nVidia... Vykon podle testu je srovnatelny, ale asi bych se bal jt na intel + nVidie, aby to nedopadlo jako v minulosti s chipsety VIA...
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

nerikam ze je nVidia spatna to ne,ale muzu rict ze sem pod intel jich slozil asi vice jak mnozi z vas,ale porad me tam neco nesedelo, hlavne s nastavovanim coz se me u intel chipsetu nestalo.
Je to jen muj nazor, tam me nekamenujte
....ze by to byl MELOUN
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

maslik píše:muj osobni nazor je, ze Intel je stabilita, i kdyz treba nepodporuje nove funkce jako nVidia... Vykon podle testu je srovnatelny, ale asi bych se bal jt na intel + nVidie, aby to nedopadlo jako v minulosti s chipsety VIA...
Nevím jak to bylo s čipsety VIA v minulosti, ale jsem toho názoru, že záleží spíš na desce než na čipsetu. Problém VIA je že se montuje jen do nejlevnějších desek a podle toho to pak vypadá.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

maslik píše:muj osobni nazor je, ze Intel je stabilita, i kdyz treba nepodporuje nove funkce jako nVidia...
Intel většinou nový fce podporuje a narozdíl od nVidie nemívá problémy.

Toť můj případný důvod pro koupi desky na intel chipsetu.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

No, pod Intel CPU bych volil Intel - pokud bych chtel vykon, bezproblemovy chod, podporu novych funkci, stabilitu a kvalitni ovladace. Nove cipsety podporuji i ATI Crossfire, takze se z nich stala dobre volba i pro vicegraficke reseni od ATI. Bohuzel obvykle nemaji takovou podporu pro starsi technologie.

nVidia cipset bych koupil jen a pouze pokud bych chtel SLI. Cipsety maji problemove ovladace, hure resene diskove operace, mnohem horsi kompatibilitu, vyssi teploty a nepodavaji takovy vykon - byt o jednotky procent.

ATI cipset bych koupil pokud bych chtel integrovanou grafiku a nebo alternativni reseni pro Crossfire. Vykon je dobry, netopi tolik, kompatibilita ok a s novym SB velice dobre.

Zadny jiny cipset (VIA/SiS) dneska nema smysl... po desitkach provedenych testu vnimam jako nejhorsi variantu 3kombinace vyrobcu, kdy se pod Intel CPU kupuje ATI/nVidia deska a nVidia/ATI grafika - asi neni nekompatibilnejsi reseni.
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

Takze to muzeme chapat tak, ze C2D + I965 + Ati graf ci nVidia nebo C2D + nVidia + nVidia graf... Je nejlepsi volba?
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“