Používám Thermaltake TWV500 zdroj, který má kromě jiných vychytávek také digitální W-meter do 5.25" pozice. Zajímavé je, že jsem rozdělával počítač, a při novém zapojení jsem kabely dal mírně jinak, a počítač má náhle v klidu místo 165W nově odběr ze sítě jen 135W. Dost brutální rozdíl, jen jsem zapojil cosi na jinou větev. Nevím bohužel co, ale počet zařízení (X2 4400+, 2x7900GTX v SLI, 4xHDD, 2xDVD, atd.) je pořád identický.
http://www.alzasoft.cz/zdroj-thermaltak ... d61722.htm
spotřeba zdroje se mění podle zapojených větví?
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak u zdrojů s odpojitelnými kabely je to podle mě normální. Na konektorech pro připojení kabelů jsou samozřejmě nějaké odpory, což znamená, ža když by byly všechny věci teoreticky na jednom, je tam jen jeden odpor a bere to míň na jeho překonání. Naopak když bude každá komponenta na zvláštním kabelu, je tam těch odporů několikrát více, musí to překonat, a tím samozřejmě stoupne spotřeba. Je to hodně poznat na průměrných zdrojích, kde jsou ty odpory dost velké protože provedení těch odpojitelných konektorů není nic moc. Taky to samozrejme souvisi se zapojenim toho zdroje.
- Shark NX
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: spotřeba zdroje se mění podle zapojených větví?
Skus to maximalne zatazit a napis jaku ma spotreburadekhulan píše:Používám Thermaltake TWV500 zdroj, který má kromě jiných vychytávek také digitální W-meter do 5.25" pozice. Zajímavé je, že jsem rozdělával počítač, a při novém zapojení jsem kabely dal mírně jinak, a počítač má náhle v klidu místo 165W nově odběr ze sítě jen 135W. Dost brutální rozdíl, jen jsem zapojil cosi na jinou větev. Nevím bohužel co, ale počet zařízení (X2 4400+, 2x7900GTX v SLI, 4xHDD, 2xDVD, atd.) je pořád identický.
http://www.alzasoft.cz/zdroj-thermaltak ... d61722.htm
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800

- Jája
- Středně pokročilý

Ano, ale aby se na jednom přechodu ztrácelo 30W je IMHO blbostZdenekSveda píše:....
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Tj, imho tam šlo možná o to, že si disky dřív dělaly jako nový "něco bokem", k tomu ty odpory, navíc RH "svlékl" svou X2 ( = míň tepla = menší otáčky "všeho" = menší spotřeba. K tomu přihoď nějakou tu odchylku ( víme, jak přesný sou tyhle vychytávky ) a těch 30W se tam dá někde splašit.Jája píše:Ano, ale aby se na jednom přechodu ztrácelo 30W je IMHO blbostZdenekSveda píše:....
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Zeb
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: