Chvieftec 410W nestiha asi

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Rodeo65
Začátečník
Začátečník

Chvieftec 410W nestiha asi

Příspěvek od Rodeo65 »

mam sestavu presne to co mam v podpisu a zda se mi ze muj zdroj nejak nestiha, teda tak tak protoze uz jede na plnej kotel a ja bych chtel neco tizsiho. Chcu investovat max 3000 s DPH ...... co by bylonejlepsi???
PC Desktop Intel i9 | Laptop M2 Pro | PS5 | Xbox Series X | Switch hacked | retro 2x 3DS XL | QNAP 60TB NAS
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

jo, tak tvou sestavu uz stihat nemusi :-D kup treba 600W fortron epsilon...
Rodeo65
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rodeo65 »

ICE píše:jo, tak tvou sestavu uz stihat nemusi :-D kup treba 600W fortron epsilon...
ja mel vyhlidlej ENERMAX LIBERITY 500W nebo TAGAN 520W .....jsou ty fortrony tak dobry?? koukal jsem ze jsou i levny...nebo CHILL INOVATION da se?? :-D
PC Desktop Intel i9 | Laptop M2 Pro | PS5 | Xbox Series X | Switch hacked | retro 2x 3DS XL | QNAP 60TB NAS
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

tegan i ener jsou v pohode, ale fortrony maj vyssi ucinnost a epsilony povazuju za nej volbu pro nenazrany sestavy. na chill zapomen.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

To musí chieftec 410W utáhnout s přehledem. Mám podobnou konfiguraci jako ty, pouze mám jeden disk, ale 2GB ram a 350W forttron PNF jede tak říkajíc na půl plynu.
Podle čeho usuzuješ že "jede na plnej kotel" ?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Rodeo65
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rodeo65 »

ICE píše:tegan i ener jsou v pohode, ale fortrony maj vyssi ucinnost a epsilony povazuju za nej volbu pro nenazrany sestavy. na chill zapomen.
Tak to je super, s hlucnosti to je jak ?? urcite mas dobry zkusenosti....
Rodeo65
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rodeo65 »

Jája píše:To musí chieftec 410W utáhnout s přehledem. Mám podobnou konfiguraci jako ty, pouze mám jeden disk, ale 2GB ram a 350W forttron PNF jede tak říkajíc na půl plynu.
Podle čeho usuzuješ že "jede na plnej kotel" ?
tusim ze valina plnej kotel ....protoze kdyz sem jen na jinou GK (S3 do PCI) tak nebyl slyset a ted huci jak letadlo a vali z nej dost horkej vzduch :(
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

A máš dostatečně větranou case i přes nějakej další větráček, nebo ti to všechno valí přes zdroj?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Rodeo65
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rodeo65 »

Jája píše:A máš dostatečně větranou case i přes nějakej další větráček, nebo ti to všechno valí přes zdroj?
mam ninju na CPU chadic smerovanej ven , tam mam jeste xilence na gk zalmana.....nic nema vic jak 35°C
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Tak asi průchod vzduchu zdrojem není ideální, ale tu tvoji sestavu by měl utáhnout vpohodě. 7900GT není žádnej velkej žrout, má naopak ze současnej near highend karet nejnižší spotřebu, něco kolem 60W
http://www.vr-zone.com/?i=3335&s=8
http://www.xbitlabs.com/articles/video/ ... 0gt_4.html
Rodeo65
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rodeo65 »

Jája píše:Tak asi průchod vzduchu zdrojem není ideální, ale tu tvoji sestavu by měl utáhnout vpohodě. 7900GT není žádnej velkej žrout, má naopak ze současnej near highend karet nejnižší spotřebu, něco kolem 60W
neco na tom bude....ja kdyz jsem si pocital na nejaky strance wattaz tak to bylo kolem 400W coz neni malo to zdroj asi nema takovou ucinnost :(( zkusim jak budu doma vypojit GK jestli se uroven hluku ze zdroje a jeho teplota snizi tak asi nestiha chudak....nevim jak to jinac zjistit
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Spotřeba 400W u takové sestavy je blbost, já bych odhadoval že v praxi se jen stěží dostaneš přes 220W. mrkni sem http://www.xbitlabs.com/articles/other/ ... orm_3.html
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

Rodeo65 píše:
Jája píše:Tak asi průchod vzduchu zdrojem není ideální, ale tu tvoji sestavu by měl utáhnout vpohodě. 7900GT není žádnej velkej žrout, má naopak ze současnej near highend karet nejnižší spotřebu, něco kolem 60W
neco na tom bude....ja kdyz jsem si pocital na nejaky strance wattaz tak to bylo kolem 400W coz neni malo to zdroj asi nema takovou ucinnost :(( zkusim jak budu doma vypojit GK jestli se uroven hluku ze zdroje a jeho teplota snizi tak asi nestiha chudak....nevim jak to jinac zjistit
Pokud ti vali ze zdroje horky vzduch a nemas v case pridavny ventilator ktery ti fouka ven, tak se nelze divit. Ale pro jistotu si pridelej na zdroj teplomer a zmer si tu teplotu. (ja jsem to udelal tak, ze jsem do kartonu vystrihnul diru, tou jsem protahl teplomer a karton jsem polozil navrch case)
O ucinnost zdroje bych se nebal. Jeste si vyzkousej jakou vystupni teplotu ze zdroje bude mit vzduch, kdyz otevres bocnici.
Rodeo65
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rodeo65 »

JAJA: fakt jsem to pres nejakou www sajtu pocital a vyhodilo to kolem 400W.....nevim jak to pocitalo ale snad je to blbost.....tak proc ten zdroj tak huci najednou je to 2xhorsi nez kdyz tam ta grafika nebyla...

LGA: jak dojedu dom tak zkusim zmerit rozdil teplot a dam vedet , diky za radu

PS: tak pres tento vytvor ( http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp ) mi to hlasi 371W kdyz dole nenastavim zadne hodnoty Surge Compensation a Capacitor Aging....pochybuju ze chudak zdroj to dava v pohode..
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“