Reproduktory Genius SW-5.1 Home Theater vs. SW-HF 5.1 5000

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

marcus777
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marcus777 »

EasyShare píše:Stačí vzít kabel s 1x jack a 2x cinch. Jack připojíš u tv do výstupu na sluchátka, ale kvalitnější zvuk dostaneš když koupíš kabel 2x cinch (bílý+červený) a na druhé str. 2x cinch (bílý+červený)- je prostě stejný z obou stran.
Nejde mi to nevies co stym moze byt v reprakoch to nebude :(
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EasyShare »

Zmáčknul si na subwooferu tlačítko TV?
marcus777
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marcus777 »

EasyShare píše:Zmáčknul si na subwooferu tlačítko TV?
Jasne dal som skusal som vsetky tlacitka ale nic neslo a navyse ked som mal prepnute aby mi to hralo s compu tak mi repraky uplne sustali ked som odpojil tie kable z telky tak to uz nerobilo. Absolutne neviem co stym moze byt :(
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EasyShare »

Raději se obrať na servis.
marcus777
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marcus777 »

EasyShare píše:Raději se obrať na servis.
Ale ked prepojim s radiom vsetko slape tak ako ma mozno je telka pokazena
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

marcus777 píše:
EasyShare píše:Raději se obrať na servis.
Ale ked prepojim s radiom vsetko slape tak ako ma mozno je telka pokazena
Pokud jsi mněl do repro zapojené najednou Pc a Tv , tak je to jasné , Pc má od TV opačnou zem , tak proto to děla ruchy

Zkus připojit Pc + Tv a odpojit kabelovku , pokud to přestane tak to je to co jsem psal , pokud to není ono tak to ty Repro dej na reklamaci

Pokud je to tou kabelovkou tak tady je ODKAZ
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EasyShare »

Ahoj,
Tak se mi zdá, že mi blbne na subwooferu tlačítko Stand By, tedy někdy to zmáčknu a problikne modrá dioda a napodruhé se repro zapnou, to se mi stalo i při vypnutí, ale přes ovladač je to ok. Asi tam bude špatný kontakt. Nemá někdo stejný problém???? Nevíte kde opravují Genius???
Předem díky
Pinďoureček
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pinďoureček »

Genius nikdy víc. Co mám HT 5.1, tak mi po roce začel bručet subwoofer, dle diskuzí nejsem první ani poslední.
9800X3D CO-25/PBO2 | Noctua NH-D15 ChBl | ASUS ROG B650E-F 3057 | 64GB Kingston Beast 6000 @CL30 | 2TB Samsung 990 Pro | MSI Suprim RTX 4080 0.925/2670 | Seasonic Vertex 850 | Fractal Torrent white | Legion 5 Pro i5-12500H, 16GB, RTX 3060 0.825/1800 | Logitech MX Keys | Logitech G305 | Synology DS220+ 2x4TB Evo 870 | PS5 Digital | LG OLED65C9 | OLED48CX
acid44
Nováček
Nováček

Příspěvek od acid44 »

Pinďoureček píše:Genius nikdy víc. Co mám HT 5.1, tak mi po roce začel bručet subwoofer, dle diskuzí nejsem první ani poslední.
ja mam doma dvoje geniusy HT 5.1, jendy cca rok druhe cca 4 roky a absolutne bez problemu, kamosi co je maji taky no problem, muzu tyto repra jedine doporucit za ty penize. Slysel jsem hrat uz vsechno mozne i ony slavne altec lansing a ty geniusy se rozhodne v teto konkurenci neztrati i kdyz nemaji takove vysky jako altecy, jenze vysky nejsou vse. Repra typu plastova krabička s reprackem typu "plechova miska" :-D vypadaji fakt cool ale poslouchat se to neda..... ty geniusy aspon maji objem a opravdu hrajou!
| AMD Ryzen 5 5600X + Scythe Mugen 4 PCGH Edition | ASUS Geforce RTX 4070 OC | ASUS TUF GAMING B550-PLUS | 2x16GB Kingston FURY DDR4 3200MHz CL16 Beast Black | Samsung 980 PRO 500GB + Samsung 980 1TB + WD Black 1TB | Sound Blaster Z + Sony MDR-XB700 | Seasonic Focus Plus Platinum - 550W | 27" QHD LG UltraGear 27GL850-B G-SYNC 144Hz | Logitech MX518 |
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

acid44 píše:
Pinďoureček píše:Genius nikdy víc. Co mám HT 5.1, tak mi po roce začel bručet subwoofer, dle diskuzí nejsem první ani poslední.
ja mam doma dvoje geniusy HT 5.1, jendy cca rok druhe cca 4 roky a absolutne bez problemu, kamosi co je maji taky no problem, muzu tyto repra jedine doporucit za ty penize. Slysel jsem hrat uz vsechno mozne i ony slavne altec lansing a ty geniusy se rozhodne v teto konkurenci neztrati i kdyz nemaji takove vysky jako altecy, jenze vysky nejsou vse. Repra typu plastova krabička s reprackem typu "plechova miska" :-D vypadaji fakt cool ale poslouchat se to neda..... ty geniusy aspon maji objem a opravdu hrajou!
Tak genuisy mam doma a ze rici o nich ze opravdu hraji to se sice da, ale rozhodne ze hraji to co maji uz rozhodne pravda neni. Tak tupy, neprokresleny dunivy zvuk co vydavaji vsechny suby HT je neco, co me osobne docela kazi dojem z reprodukce.Ze by prskaly nebo neco podobneho rozhodne rici nemuzu, ale proste to nehraje to co ma. Stare Tesly co jsem mel ke gramofanu hraji 2x prijemneji.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
acid44
Nováček
Nováček

Příspěvek od acid44 »

Jafido píše:
acid44 píše: ja mam doma dvoje geniusy HT 5.1, jendy cca rok druhe cca 4 roky a absolutne bez problemu, kamosi co je maji taky no problem, muzu tyto repra jedine doporucit za ty penize. Slysel jsem hrat uz vsechno mozne i ony slavne altec lansing a ty geniusy se rozhodne v teto konkurenci neztrati i kdyz nemaji takove vysky jako altecy, jenze vysky nejsou vse. Repra typu plastova krabička s reprackem typu "plechova miska" :-D vypadaji fakt cool ale poslouchat se to neda..... ty geniusy aspon maji objem a opravdu hrajou!
Tak genuisy mam doma a ze rici o nich ze opravdu hraji to se sice da, ale rozhodne ze hraji to co maji uz rozhodne pravda neni. Tak tupy, neprokresleny dunivy zvuk co vydavaji vsechny suby HT je neco, co me osobne docela kazi dojem z reprodukce.Ze by prskaly nebo neco podobneho rozhodne rici nemuzu, ale proste to nehraje to co ma. Stare Tesly co jsem mel ke gramofanu hraji 2x prijemneji.
no je to porad o tom ze mluvime o sestave 5.1 za 2500kč, v teto cenove hladine si myslim nic lepsiho neni a popravde nevim co bych si mel koupit aby to hralo dobře, když se podivam co se k PC nabizi, ony drahe logitechy, creativy a kdovi co jeste, co maji maxi subwoofer a piďi satelitky - proboha to staci selsky rozum na to aby mi doslo ze to nemuze nikdy hrat vyrovnaně v celem pasmu.... a za ty penize bych to uz cekal :)

podle me jsou na hry a na filmy geniusy uplne super, co se hudby tyce, doporucuju treba ty stare Tesly :) ale urcite ne nic ze subwooferem
| AMD Ryzen 5 5600X + Scythe Mugen 4 PCGH Edition | ASUS Geforce RTX 4070 OC | ASUS TUF GAMING B550-PLUS | 2x16GB Kingston FURY DDR4 3200MHz CL16 Beast Black | Samsung 980 PRO 500GB + Samsung 980 1TB + WD Black 1TB | Sound Blaster Z + Sony MDR-XB700 | Seasonic Focus Plus Platinum - 550W | 27" QHD LG UltraGear 27GL850-B G-SYNC 144Hz | Logitech MX518 |
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Trošku OT:

Můžu jen doporučit tyto repro:

http://www.teufel.de/de/Multimedia/s_133.cfm

Má je kámoš a hrajou úplně luxusně.
whitex
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whitex »

Lidi hej........no jako nemám slov.... tupý dunivý zvuk co vydávají woofery HT.... :lol: :lol: :lol:
ad A. Právě proto si je lidi kupujou!
ad B. Kdo chce woofer, který hraje čurácké basy? - To ma dělat ostatních pět repráků - woofer má dělat ty nejspodnější tony u kterých už lidské ucho nepozná odkud jsou - proto se i staví bokem...
ad C. Pokud se stále někomu zdá, že woofer moc duní, je tam takový poťák s nápisem woofer - pokud ho trotli mají na max. tak se nedivím - je to taky výkon spíš do baru a ne do pokojíčku 2mx2m...
ad D. Vsytupní frekvence pro woofer má být okolo 100Hz, ale dá se nastavit i podstatně větší... Takže pokud trotli maj nastavený třeba 200Hz - tzn. max. např. u SB Live 5.1 - tak se taky nemůžou divit, že jim to duní....
ad D. Pokud máte v PC místo zvukovky prázdný PCI slot a všechno ženete přes integrovanou sračku - tak čemu se divíte... Třeba Vám vy hvězdy chrastí ta zvukovka a ne to repro... - svěho času i můj problém...
ad E. A co kabely? Pokud taková výkon ženete přes dvoujlinku jako od volkmena z tržnice, nebo přes zvonkovej drátek, tak se nedivte, že máte zvuk zkreslený, heh...

Já HT kupoval pro výkon, kvylitu zvuku, hodně vstrupních kanálů a super cenu.... Já je třeba asi před rokem koupil nový za 2600Kč - za ty prachy nemáte šanci koupit nic lepšího... Jediné co se mi na naich nelíbí jsou ty jednopásmovky vzadu... Ale u většiny repra za tyto peníze by nebyly dvoupásmovky ani vepředu....
Jak se tady někdo úškleboval nad tím, že jsou dřevěný.... - No každý zvukař vám řekne, že dřevo je to nejlepší... HT sice nejsou ze dřeva, nýbrž z lamina, ale pochybuju, že místní tzv. PC-odborníci poznaj rozdíl... Každopádně i lamino, který má nějaký objem a jeden reprák (mluvím o zadních) bude mít podstatně lepší zvuk, než plastikový rezonující krabičky... Nechápu, jak někdo může zaplatit za plastový repro... A věřte že vím o čem mluvím, jednou jsem dal ty samý peníze jako za HT, za pouze stereo2.0 repro - plastový - a nikdy více...

Další věc - strejdův koníček svého času byla hudba a tak postavil za svůj život nesčetně reprobeden a zesilovačů... A když repro, tak repro - např. objem okolo 1m3 - žádná vyjímka.... 3-4 pásma.... A když slyšel HT tak nechápal tu kvalitu zvuku za ty peníze....

Kámoš - fanoušek autihifi... V autě má jen radio za desítku, heh. + repro
HT má jeho bratránek a je z nich tak nadšenej, že je chce koupit taky...

Myslete si každý co chcete, ale do tří litrů neseženete žádnýho plasťáka co by měl takový zvuk jako HT...

HT zdar, heh....
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

to máš pravdu. HT hučej zatim nejvíc :lol: ... nebudu radši dál komentovat. za ty prachy pro "hluchý lidi" fajn, jinak bych je nevzal...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
whitex
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whitex »

crashPC píše:to máš pravdu. HT hučej zatim nejvíc :lol: ... nebudu radši dál komentovat. za ty prachy pro "hluchý lidi" fajn, jinak bych je nevzal...
No prostě, to že hučí, se zdá lidem, co za A. nemaj sluch a za B. neví si rady s nastavením.... Přiznám se, že mi trvalo dost dlouho než jsem to vyladil, ale teď když vím kam šáhnout... - no parádička... Je mi jasný, že ti to asi nevysvětlím - ale to že tzv. "hučí" - je prostě cílený a žádnoucí efekt... Ale pokud nechceš tzv. "hučení" mám tady někde na půdě třicet let starý tranďák s repráčekm průměru 3cm - ten rozhodně "hučet" nebude a proč člověka s tvým názorem, hádám bude dostačující...
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

whitex píše: Myslete si každý co chcete, ale do tří litrů neseženete žádnýho plasťáka co by měl takový zvuk jako HT...
HTcka mam moc dobre naposlouchane, ma je soused na kolejich. Sub je ale opravdu hoodne spatny, na hudbu se nehodi ani nahodou. Nedokaze zahrat zadny pevny bas, jen rozplizle huhnani.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Aspon píše:
whitex píše: Myslete si každý co chcete, ale do tří litrů neseženete žádnýho plasťáka co by měl takový zvuk jako HT...
HTcka mam moc dobre naposlouchane, ma je soused na kolejich. Sub je ale opravdu hoodne spatny, na hudbu se nehodi ani nahodou. Nedokaze zahrat zadny pevny bas, jen rozplizle huhnani.
Souhlas.
Genius nedela a nikdy nedelal kvalitni repro. Genius HT jsou velmi dobre prodavane repro. Clovek si to koupi a ma pocit dobre investovanych penez za vykonne repro ve dreve. Drevo se ale v tomhle pripade nerovna kvalita. Basy naprd, signal od sumu naprd, nekvalitni zpracovani vnitrku beden. Ale naproste vetsine lidi to proste nevadi. Budou tyhle 5.1 "bedny" obhajovat porad a tvrdit, jak nadherny zvuk se z techto super levnych 5.1 a navic ve dreve repro nese. Pokud nekdo chce kvalitu v ramci PC repro, tak jedine Logitech.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamicz »

2 whitex: nevim, co tvuj strycek stavel za bedny, jako nechci ho podcenovat, ale musela to byt dost hruza kdyz jsi mu pustil HTcka a koukal...
Nicmene, pristoupim k veci:
A) souhlas
B) ten woofer nema basy, u mne to hraje stredak
C) ne, to je tak na hajzl v tom baru
D) SB Live neni zvukova karta, repraky maji hrat dobre bez softwaru
E) jo, na tech deskach jsou vesmes slusny zvukarny (narozdil od SB Live), nic me nesumi
F) ja nevim, ale ta sestava ma kebalez, jestli myslis od zvukovky, tak tam mam tu klasickou stinenou snuru jako na sluchatka, ono to na tech cca par mW by to mohlo stacit, ty stary zvukarny se zesem maji tak 10W...
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

pokud je cílenej efekt hučení tak prosim. to že se to hodí nebo že se to někomu líbí - přeju mu to moc! že je rád... ale neznamená to že to hraje dobře. neboj se, já mam hudební i normální sluch docela dost dobrej.
záleží opravdu komu se co líbí ale krátký pevný basy, to je SPRÁVNEJ zvuk. i když někdy neni lepší než upravenej.
Jak už tu bylo řečeno, repráky by měly hrát dobře už v základu. Dál mě taky dojímá argument že to neumim nastavit aby to nehučelo. proseděl sem u těch repráků u kámoše hodiny abych z nich vylovil něco slušnýho. satelity hrály dobře brzo ale ze subu sem dostal jen jemnej decentní podkres dosti chudej na basy, a nebo hukot jak prase. Viděli ste někdo takovou reklamu jak sedí týpek u stolu s notebookem a najednou z minitoru vyletí nějaký bláto nebo zvratky nebo co to bylo? tak takhle přesně sem si připadal - když ten sub neutišíte, tak na vás bleje nehorázný ho*na.... aby ne. tisíckráte se tu to rozebíralo - kvalita všech součástek mizerná tak proč to asi nehraje dobře... ale jak řikám každýmu se líbí něco jinýho a neni ostuda že se mu líbí něco ne za 10k.... kdybych měl doma domácí kino, tak o nich taky uvažuju! ale že nemam a mam jen starou dobrou hifinu SONY se sloupákama a PC, přemejšlim o stereo zvuku. na pařby tipu soldat to stačí - výbuchy sou mocný jak prase.... mimochodem nehučící repro může bejt i s 38cm koláčem. akorát to víc stojí no...

btw to lamicz: kdes viděl zvukovku (starou) s 2X10W zesilovačem?!!! chciiiii!! :lol: já viděl jen asi 2X2W když sem měl PI z devadesátýho šestýho...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
whitex
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whitex »

No jako hoši, vidím, že tzady každý kecá podle sebe naprosto zprávný a uvědomělý hovna... :lol: :lol: :lol:

Co mě dostalo hodně, tak to ta zvukovka se zesilovačem 2x10W :lol: a co mě dostalo ještě víc tak to že SB Live není zvukovka a že na deskách jsou integrované lepší.... - S tím kdo tohle tvrdí se opravdu nemáme o čem bavit.... - Týpkovi se HT zdají šroťáky ale za integrovanou zvukovku by položil život.... - No výmaz!!! :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“