Epox 8RDA3 /+ /I /Pro (nF2 U400) - tipy, triky a zkusenosti

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Pepa1 píše:Tak sorry, že jsem poslal svůj dotaz do toho tvého threadu....
Řídil jsem se názvem, kde bylo uvedeno i 8rda3i (pokud umím číst)....
Ale už bych to neřešil :=) chápu, že na svůj dotaz se zde odpovědi nedočkám :=(
O to vubec nejde ty za to nemužeš. Přjemenovali mi nazev recenze teto jedne desky a proto vznikl tento zmatek.

//edit EfineSS: promazano OT
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
f0Rr35t
Nováček
Nováček

Příspěvek od f0Rr35t »

omlouvam se za zalozeni zbytecneho threadu (jsem tu novy). Tak tedy presouvam svuj problem sem. Nejaka odpoved uz byla, ale cim vice nazoru, tim lip. Takze:

Mam Epox 8RDA3+ a 2 SATA disky Seagate ST380817AS a PC se mi vzdy po nahodne dobe kousne (zamrzne i mys), ale tak za 30 vterin se znovu rozjede. Zkousel jsem uz vymenit zdroj, RAM, grafiku, resetovat BIOS,nove sata kabely, ruzne drivery a nic nepomohlo. Jedine, co pomohlo bylo nabootovat z PATA disku a SATu vubec nepouzivat :( . Nevite, jestli je problem na desce (integrovany radic), nebo v discich?
ferrosoa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferrosoa »

... zdar ... prikoupil sem novou pamet a taq sem si rek ze potestuju tuto starou ( avsak este nak postacujici) sestavu: Epoxka rev. 3.2 (myslim, ze je to posledni) Bartak 2500+@2200 mhz pri 1.775V a FSB 220 mhz (dotedka sem jel 1 a 1/2 roku na 233*9,5 pri 1.775V s pameti A-DATA, fse stable, teplota kolem 42 v klidu ... jinak nad tuto hodnotu uz bartak nebyl stabilni ... 2250 pri 1.8 uz taky nedava ) ... pamet A-DATA DDR450 512 + tedka novy Corsair DDR400 512 value select, sypu jim 2.7 V ... no a 1 zjisteni: Corsairy jedou f poho na 440 pri 3-3-3-11- single mod dimm2 (zkousel sem i 466, windows nabehly, ale nestabilni ) ... v dualu uz to bylo horsi ... asi se moc nesnesou s A-DATA ... zkusil sem fsak Corsairy dat do slotu 1 (dimm1) misto A DATAek a widle tez padaly ... zjisteni, ze slot 1 snese nak min ... nemate nekdo s timto zkusenost ??? thx
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Epox 8RDA+ PRO

Příspěvek od Jeltík »

ahoj nevím jestli nejsem OT ale na téhle desce mi nejde vůbec žádný OC. nejsem zase taková lamka, něco už mám za sebou ale připadá mi, že nefunguje PCI/AGP lock AGP lock v BIOSu najdu hned, ale PCI jsem nedohledal. mám poslední verzi BIOSu 15/2/2005
zádný podobný thread jsem nenašel, tak píšu sem... Nějaké rady, zkusenosti... vsechno sem...
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

?

Příspěvek od Jeltík »

když jsem zkoumal tu svoji EP 8RDA+PRO, tak jsem zjistil, že přímo na MB je přelepený název EP 8RDA3I PRO. Nevím čemu mám věřit, jak zjistím co mám přesně za desku? Hledal jsem v Everestu, ale nic jsem nedohledal
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Asi bych navštívil stránky výrobce www.epox-europe.com/ a zjistil, v čem se vlastně ty dvě desky liší. A také bych se tam podíval po novějším biosu, neříkej, že ten z února 2005 je poslední.
AGP/PCI lock - frekvence PCI=AGP/2, na tom nic nezměníš
AGP lock zapneš tak, že nastavíš frekvenci AGP z "auto" na 66, možná lépe 67MHz.
drabek05
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drabek05 »

Ahoj, já mám 8RDA3i je to stejny jako 8RDA3+ ale mám jen 1 síťovku, nemám SATA a nemám FIRE-WIRE inak je totožná ! A mě začal před měsícem celej PC zamrzat ! je tam CPU Athlon XP 2600+ (Barton) a je taktlej na 3200+ a dva roky všechno běželo O.K Tak jsem to dal na 2800+ a taky to zamrzalo ! tak jsem to dal na 2600+ a taky !! jedu momentalně na 2500+ a taky to semtam udělá ! čím vyšší frekvence, tím častější zamrzání. Při 2500+ je teplota 45 stupňů. Při 3200+ 66 stupňů max. díky za odpovědi. . . [/i][/list]
Asus A7N8X Deluxe Rev. 2.0, Athlon XP 2600+ @ 3200+, 3x256MB/400Mhz, Geforce 7600GS, SB Audigy SE, COMBO, CD-ROM, 40GB HDD . . . LCD LG L1970HR, Genius SW-HF 5.1 5000 ;-)
drabek05
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drabek05 »

Před chvílí se mě to zas kouslo a na display na desce bylo číslo: 45 a podle manuálu to je RESERVED. Takže fakt nevim...
Asus A7N8X Deluxe Rev. 2.0, Athlon XP 2600+ @ 3200+, 3x256MB/400Mhz, Geforce 7600GS, SB Audigy SE, COMBO, CD-ROM, 40GB HDD . . . LCD LG L1970HR, Genius SW-HF 5.1 5000 ;-)
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Pokud máš spuštěné UDSM ve Win, tak kód 45 nemusí být kód ale teplota CPU.
K nestabilitě - kontola nastavení v biosu, zkus Memtest, alespoň 3 průchody, pokud OK pak ještě Prime95, tady bych doporučil tak 72 hod., znám případy, kdy se chyby projevily až po značné době.
Ještě se podívej na zatížení zdroje, jestli náhodou nejede na doraz.
A zkus se zamyslet nad lepším chlazením celého kompu a CPU - 66°C se mi zdá přespříliš. Na svém Bartonu 2500@11*200 při 1,75V mám vyzkoušeno, že při dosažení 55°C se nestabilita může projevit. Běžně na něm mám idle 35(ale to je se softcoolingem), při zátěži 47-50°C.
Hulin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hulin »

f0Rr35t píše:Mam Epox 8RDA3+ a 2 SATA disky Seagate ST380817AS a PC se mi vzdy po nahodne dobe kousne (zamrzne i mys), ale tak za 30 vterin se znovu rozjede. Zkousel jsem uz vymenit zdroj, RAM, grafiku, resetovat BIOS,nove sata kabely, ruzne drivery a nic nepomohlo. Jedine, co pomohlo bylo nabootovat z PATA disku a SATu vubec nepouzivat :( . Nevite, jestli je problem na desce (integrovany radic), nebo v discich?
Mám úplně stejnej problém...nevíte někdo co s tim? Když při tom seknutí restartuju pc tak mi to ten sata disk ani nenajde...musim vypnout pc a pak ho zapnout a zas si ho to v pohodě najede. Mám revizi 3.1
Renus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Renus »

Neřešil se tady někde problém fungování integr síťové karty na 8RDA3+Pro s některými ovladači?Nemůžu si vzpomenout jak jsem to vyřešil...a celkem to teď hoří:)
IBM Thinkpad T42p
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Hulin píše:
f0Rr35t píše:Mam Epox 8RDA3+ a 2 SATA disky Seagate ST380817AS a PC se mi vzdy po nahodne dobe kousne (zamrzne i mys), ale tak za 30 vterin se znovu rozjede. Zkousel jsem uz vymenit zdroj, RAM, grafiku, resetovat BIOS,nove sata kabely, ruzne drivery a nic nepomohlo. Jedine, co pomohlo bylo nabootovat z PATA disku a SATu vubec nepouzivat :( . Nevite, jestli je problem na desce (integrovany radic), nebo v discich?
Mám úplně stejnej problém...nevíte někdo co s tim? Když při tom seknutí restartuju pc tak mi to ten sata disk ani nenajde...musim vypnout pc a pak ho zapnout a zas si ho to v pohodě najede. Mám revizi 3.1
Podobny problem sem mel pri slabém zdroji.....ale nemusí to byt vubec ono.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Renus píše:Neřešil se tady někde problém fungování integr síťové karty na 8RDA3+Pro s některými ovladači?Nemůžu si vzpomenout jak jsem to vyřešil...a celkem to teď hoří:)
Co máš za problem? Me jede vše jak má :)
Hulin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hulin »

Dzin píše:Podobny problem sem mel pri slabém zdroji.....ale nemusí to byt vubec ono.
Tak jak jsem zjistil tak mě se to nerozjede po tom seknutí už vůbec. Jenom svítí dioda hdd a je to úplně zaseklý. Zdroj mám Fortron 350W.
Naposledy upravil(a) Hulin dne pon 5. čer 2006, 15:34, celkem upraveno 1 x.
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Pokud ti běží UDSM, tak ho vypni. A v okamžiku záseku se podívej, co na desce ukazuje display. Snad se z toho dá na něco usoudit.
A dej si do podpisu, co máš za sestavu, třeba ještě někdo na něco přijde.
Hulin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hulin »

Ok pokusim se zjistit co to ukazuje...a ještě něco...dělá to hlavně při kopírování velkých souborů.
MSI K9A2 CF, A64 3800+, AC Freezer64, 2x1Gb A-Data, Powercolor Radeon X1950 pro 256Mb, Maxtor DiamondMax 10 160GB SATA, Fortron 400W, Thermaltake Matrix
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Podpis něco prozradil.
Nejsem si zcela jistý, ale SATA HDD Maxtor řady 10 mají na některých deskách potíže, nejsem si jistý, jestli je to už vyřešeno. Pokud si pamatuji, tak se to zde řešilo na Epoxu 8RDA6+Pro ale i na dalších. Hledej.
Hulin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hulin »

Tak dnes se mi to seklo dvakrát při startu windows. Zamrzlý, svítila dioda od hdd a na displeji FF. A žádný řešení sem na fóru nenašel....no ještě zkusim hledat.
MSI K9A2 CF, A64 3800+, AC Freezer64, 2x1Gb A-Data, Powercolor Radeon X1950 pro 256Mb, Maxtor DiamondMax 10 160GB SATA, Fortron 400W, Thermaltake Matrix
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

FF - post OK, hm, to nám nepomůže
K řešení problému s SATA HDD maxtor řady10 - mám obavu, že se to nevyřešilo. Nevím, zda tento disk lze přepnout na SATA150 a vyřadit NCQ.
Zkus se zamyslet nad tím, zda by nešlo vyreklamovat HDD pro nekompatibilitu s deskou. Pokud ne, pak asi použít PCI SATA300 řadič - třeba toto www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33725 , ale i tak je nutno důkladně vyzkoušet kompatibilitu. Onboard SATA řadič lze pak vypnout, pro boot z PCI řadiče by v biosu bylo třeba nastavit boot ze SCSI. Obávám se, že by bylo nutno reinstalovat Winy.
Při ev. hledání vhodného řadiče se vyhni řadičům se SiI3112 a 3114, hledej řadič, který umí SATA2 tj. SATA300.
Hulin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hulin »

tak já zkusim ještě zejtra reinstalnout win.
A tady je obrázek z hdtachu...je to jen z rychlýho testu protože při dlouhym se mi to seklo.
http://img154.imageshack.us/my.php?image=hdtach8xf.jpg
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“