Mossad píše:mozna se uplne pletu, ale tusim ze netburst mel fpu na 2x freq jadra..? ... vykon fpu u p4 byl vcelku solidni a o to prave pri vypoctu pi de ne? nelze tedy podle jednoho testu fpu jasat nebo propadat panice ;], kazdopadne pokud alespon prvni serie conroe bude jako prvni serie opt144 tak by to docela slo, jenom jaky ze to ma tdp na base freq?
U Netburstu pracoji na 2x vyssi frekvenci ALU jednotky ne FPU, naopak Netburst byl v programech psanych hlavne pro vypocty v x87 kodu (hlavne vyuziti FPU) na stejne frekvenci o dost slabsi nez AMD nebo PIII. Osobne pouzivam jednu vypocetne narocnou aplikaci se zapnutou dvojitou presnosti a p4 na 1,7 GHz ma stejny vykon jak stary Thundebird AMD na 1,2 GHz.
Conroe ma v tomhle rezrvu, pokud zatezuje 1 jadro a software se pritom nevejde do sdilene 4 MB cache. Intel ma moznost v budoucnu pridat ke 2 jeste 3. FPU jednotku. Mozna Conroe 2 L
![Very Happy :-D](./images/smilies/biggrin.gif)
, jako odpoved na K8L, kde ma byt navysen vykon v plovouci radove carce, ale to jsou zatim dohady.
Momentalne ted vyidim jak AMD blbne z hladu. Pro HRACE!!! navrhuji komp s 2x FX dvoujadroivymi procesory, ktere se ani za 2 roky ve hrach naplno nevyuziji, hlavne, ze AMD placa prezentaci, jak je vicejader nepotreba. A pak navrhnou desktop!!! se 4 jadry dohromady a jeste na hry.... Kdyby to bylo cileno do serveru, tak mlcim.