Heroes of Might and Magic 5

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

já mám anglickou verzi pro novináře ze zahraničí ... nevímzda je to na torentech od nás z koleje se na torenty nelze dostat máme zakázané porty :) ani DC ani ň .... :) stejně jsem to dneska musel vrátit :( ... já stejně už moc nehraju, ale Heroes si koupím, jako vždy ... to je další jedna z mála her, co za to stojí ...krom toho je v CZ stejně jako 3jky :) ale za ty sem platil 299,- :)
Spikus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Spikus »

taky sem mel moznost zahrat si to a musim rict ze heroes III proste nasadily latku moc vysoko... jo to byly casy, hezky celeron 300mhz, riva tnt a heroes III a jedem:))
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Tak už mám objednanou tu sběratelskou edici :) ... aspoń budem mít s kamošema co dělat o prázdinách ... u heroes 3 u jednoho PC se toho vždy nejvíce probralo :)
mr_sheen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr_sheen »

HEAD píše:Cekat tam je staci zmacknout W :) Jinak cim to hraju dyl tim se mi to zda lepsi a lepsi :)
presne presne,me se to libi moc moc,po graficke a hudebni strance ...fakt pastva pro usi a oci,jo ta lidska kampan....maturuju za chvili tak se musim ucit,ale za par hodinek jsem se bez problemu prokousal do posledni mise za lidi,pribeh taky super a hrady to je bomba:)
Sapphire Radeon NITRO RX 6800 16G OC Gaming + AMD Ryzen 7 5700X + Seagate FireCuda 530 1TB + Odyssey G50A 32 + ASUS ROG STRIX B550-A GAMING + Kingston Fury Renegade Black 32GB DDR4 3600 CL16 + Seasonic Focus GX-850 + Fractal Design Meshify 2 Compact
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Tak jsem si to objednal na Amazon.com (všude jsou na to nadšené recenze) a dnes mi to konečně DHL dodalo. Zahrál jsem si rychle první misi, a je to děsná nuda. Nikdy jsem HOMAM 3/4 nehrál, a čekal jsem od toho více, cosi jako tahový Oblivion, ale to Oblivionu nesahá ani po kotníky.

Pouze se tupě jezdí po krajině, každých pár metrů se odpočívá, poté je triviální bitva, kterou by zvládlo malé dítě, a konec.

Podle mě pro 12ti leté to je bomba hra, ale starším ji tedy nedoporučuji...
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

radekhulan ono je to prave kouzlo v tom co popisujes za nevyhodu ale nedivim ze se ti nelibi me se ta 5 taky nelibi a radsi hraju oblivion. Ale heroes 3 je skvela (az na tu predpotopni kreslenou grafiku)
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
dendroid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dendroid »

Nazdar ako je to narocne , zahrajem si to na AXP 2600+(1920 MHZ) netsakteny, 512 MB RAM a Rade3onom 9800 pro netaktenym a ak aqno na ake detaily vdaka
dendroid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dendroid »

radekhulan píše:To už tolik lidí tu hru ukradlo? Smutné... Taky se na nic moc těším, ale krást kvůli tomu...
ja ta plne chapem , viem ze na tej hre makalo spustu ludi spustu hodin ale skus sa na to pozriet z inej stranky.Ceny hier su na nase pomery prilis vysoke a nie kazdy ma na to aby si hru kupil alebo sa zaoberal problemami typu ci je lepsie GF 7800 v sli alebo Radeon x 1900 crossfire.
Keby si si chcel brutalne zahrat nejaku hru a nemal by si inu moznost chces povedat ze by si si ju nestiahol
Ale mimochodom ta cena fakt nie je velmi vysoka a hraci cas je fakt velky ale nemozem z hier od Activision za ktore pytaju 1500 SK a pri tom ich prejdes ledva za 5 hodin
izuel
Začátečník
Začátečník

plynulost

Příspěvek od izuel »

dendroid píše:Nazdar ako je to narocne , zahrajem si to na AXP 2600+(1920 MHZ) netsakteny, 512 MB RAM a Rade3onom 9800 pro netaktenym a ak aqno na ake detaily vdaka
Ahoj, no ta 512ka není nic extra,testoval jsem to konkrétně s půl a gigem paměti a je to rozdíl velikej (plynulost) po grafické stránce to nijak extra náročný není.,takže si to zahraješ,jestli si to chceš zahrát líp tak si doplň pamět na 1GB 8-)

ps:Doufam,že se trochu rozjedou s přídavkem (patch) na generátor náhodných map, jinak by mě to fakt nas.alo!!!!! ve čtyřce taky nebyl :sad:
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

radekhulan píše:Zahrál jsem si rychle první misi, a je to děsná nuda. Nikdy jsem HOMAM 3/4 nehrál, a čekal jsem od toho více, cosi jako tahový Oblivion, ale to Oblivionu nesahá ani po kotníky.

Pouze se tupě jezdí po krajině, každých pár metrů se odpočívá, poté je triviální bitva, kterou by zvládlo malé dítě, a konec.
To jsi podle první mise usoudil, že je to nuda? A s Oblivionem to jen těžko může mít něco společného, proto se to s ním IMHO nedá srovnávat :) ...Já si to koupím, až to tu 6.6. vyjde...
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

no tak hlavně HOM&M je v základu tahová strategie z fantasy prostředí, zatímco Oblivion je RPG.. Mně osobně by to taky nudilo.. jsem ryzí RPGčkář, ne stratég :).
show must go on..
Scroll
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Scroll »

Srovnavat po herni strance HoMaM a Oblivion opravdu nejde. Je to jiny styl hry a stejne jako nekomu muze prijit Oblivion nudnej a HoMaM zabava tak naopak,urcite bych ale netvrdil ze HoMaM nesaha Oblivionu ani po kotniky.
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

No, ja hral Heroes3 a de facto je (v chvilich volna) hraju dodnes. Mam mnohem radej prave onu kreslenou grafiku nez mit vse 3D - z toho duvodu me absolutne odradili AoE3 a zustal jsem u AoE2. Stejne tak me dost nechytli HoMaM 4, ale doufam, ze HoMaM 5 budou lepsi - byt 3D.

Na tahovych strategiich je prave dobre to, ze vam davaji moznost nalezt "dokonalost" - tj. dokonale promyslet a propocitat vase dalsi kroky, provadet bitvu tim nejefektivnejsim zpusobem, kdy soupere rozdrtite s minimalni ztratou. Kazdy krok urcuje vasi budoucnost a moznost napravy je mala - obzlast v zacatku udelane chyby maji pak fatalni nasledky. Osobne davam prednost real-time strategiim, ale HoMaM(3) me proste chytli - jednoduchost skloubena s perfektnim systemem - coz ocekavam i od prichazejicich 5tek.

Naopak me nebavi chodit bezduse krajinout, zabijet na co prijdu a vykecavat se... kazdemu dle chuti ;-)
Scroll
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Scroll »

Wilik píše:Mam mnohem radej prave onu kreslenou grafiku nez mit vse 3D - z toho duvodu me absolutne odradili AoE3 a zustal jsem u AoE2. Stejne tak me dost nechytli HoMaM 4.
Mam uplne stejny postoj a nazor,ale musim uznat ze HoMaM V me chytli i kdyz ze zacatku mi prisla ta 3D grafika neprehledna a ne tak "kouzelna" jako v HoMaM III ale uz me presvedcila a libi se mi. Kdyz si clovek zvykne na splasenou kameru tak ma vyhrano. Stale si ale myslim ze pro hry typy HoMaM je 2D grafika dostacujici a vhodnejsi, coz dnes uz asi ale nedokaze konkurovat hram s 3D.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Wilik píše:Naopak me nebavi chodit bezduse krajinout, zabijet na co prijdu a vykecavat se... kazdemu dle chuti ;-)
Podobné zkreslené představy o RPG může mít jen člověk, který RPG nikdy nehrál ;-).

Sorry za OT, ale toto jsem musel reagovat ;-)

//edit Wilik - pokud napr. Diablo2, TES3 nejsou RPG, tak potom mas pravdu... jinak jsem nic jineho v tech hrach, krome pobihani na mape sem a tam, zabijeni + mluveni nedelal...
show must go on..
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

Taky jsem od 5 čekal víc, trošku mě to zklamalo, 4. mise a furt dokola - o ničem
Diamantovej DIABLO
ntb alzabook/rtx3070
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

radekhulan píše:Tak jsem si to objednal na Amazon.com (všude jsou na to nadšené recenze) a dnes mi to konečně DHL dodalo. Zahrál jsem si rychle první misi, a je to děsná nuda. Nikdy jsem HOMAM 3/4 nehrál, a čekal jsem od toho více, cosi jako tahový Oblivion, ale to Oblivionu nesahá ani po kotníky.

Podle mě pro 12ti leté to je bomba hra, ale starším ji tedy nedoporučuji...
rekl bych ze jelikoz si nehral nikdy Heores 3 tak newis wubec o cem mluvis....kdyby jsi to hral trosku dyl a na vyssi urovni tak by jsi zjistil ze to je velice slozita hra...

Lidi co pouzivate za drivery na ATI?me se to nejak divne kouse na X800XT a kamos má 6600GT a beha mu to daleko lip....pritom kdyz nastavim detaili na min nebo max tak to je uplne stejny..
Jeste zkusim do kompu dát X1800GTO a uvidim jestli se to nejak zmeni..
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Tak jsem dneska z prohlizeni obrazku presel na vyzkouseni vlastni hry - po pravde nevim co si myslet. HoMaM3 to neprekonava ani nahodou.

Po graficke strance me to prijde jak skrin casemoddera - vsechno se toci, sviti, blika, tisice barev a nic z toho... Nekolikrat jsem ztratil movement (ktery by se mohl ukazovat cislem a ne jen grafickou linkou), protoze neni poznat kde maji nektere veci vchod. U hrdiny neni poznat na prvni pohled jake ma vojaky. V taktickem modu se nezobrazuje s kym bojuju, takze nevim jak mam spravne rozmistit bojovniky. O te silenosti v podobe "tociciho se hradu" pri vjezdu do mesta ani nema cenu psat... no nevim, zatim jsem spis zklamany nez nadseny. A 3D grafiku vidim vic jako minus nez prinos.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Mese 5 libi :) Jeto 3jka ve 3D.Stejny jednotky atd.U 3jky si taky nevedel proti komu des bojovat a taktika byla nanic.A 3D mapa mi vubec nevadi.Nechapu co proti 5ce porad neco mate.
kaimaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaimaster »

nejúspěšnější hry jsou variabilní hry, hry které můžete hrát "do nekonečna" a HOMAM 5 do nich určite patří.

ps. Koupil bych si rohlík i za 50kč, kdyby na něm byl vytvarován nápis HOMAM 5, :twisted: uááá:)
AMD Athlon 64 X2 4400+, 2GB DDR2, NVIDIA GeForce 8600GT 256MB, 320 GB HDD, atd.....
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“