Vyber zvukovky

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Megin
Nováček
Nováček

Vyber zvukovky

Příspěvek od Megin »

Momentalne vyuzivam integrovany kodek na zakladnej doske MSI s NForce3 chipsetom. Zvukovy vystup mam zapojeny cez hi-fi stereo zosik Technics na reprobedne Jamo Studio 180 (upravene, vytlmene). To mi zostalo po upgrade hi-fi zostavi. Pri hrani hier je vsetko ok. Ale pri pozerani DivX a XviD filmov musim pootocit pri vacsine ovladac hlasitosti na zosiku cca do polky rozsahu stupnice aby som mal rovnaku uroven hlasitosti ako pri hrach respektive pripadne trocha vacsiu. Pri tom uz je pocut neprijemny sum pri tichych pasazach filmu alebo ked jednoducho este ani nejde ziadny zvukovy signal. Proste repraky sumia. Aku zvukovnku si mam zaobstarat aby som sa tohoto javu zbavil?
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

no.. a ses si jistej, ze to neni shitoidnim zesikem..? btw: ..divX byva casto hodne potichu..
Megin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Megin »

Ten zosik bol v predoslej hi-fi zostave a je na 100 percent OK. Ma 2x50W pri 4 Ohm. Kez cez neho zapojim CD prehravac alebo diskman z MP3kami tak je vsetko vporiadku. Jednoducho DivX su prilis potichu a pri vyssom vybudeni zvukovka dodava do zvuku prilis vacsi sum. Preto chcem kupit dajaku lepsiu zvukovnku. Mozno by bola najlepsia externa nebude ju rusit napajanie v bedne. Budem ju vyuzivat len na DivXy.
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

No, teoreticky by jsi tam měl mít zvukovku s čipem ALC 655, to bych určitě tak či tak doporučoval nějakou jinou, ale jestli to budeš používat jen na filmy, tak se mi zdá externí zvukovka zbytečně drahá - měla by ti stačit normální SB Audigy SE - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34569. Ale stejně to máš nějaké divné s tím zvukem...zkoušel jsi nastavit kodeky na zvuk?
Megin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Megin »

Skusal som aj stary soundblaster PCI 128 a pri velkom vybudeni sa to spravalo tak isto. Este mi ma kamos pozicat SoundBlaster Live 5.1 tak uvidim ako to bude s nim. Ale vravel - on ma zvuk z neho cez vezu Onkyo ze tak isto pri vacsom vybudeni sumi. Ale mozno menej. To prave uvidim. Aj ked on nie je az tak citlivy na kvalitu zvuku ako ja. Uz nikoho z kvalitnejsou zvukovkou nepoznam, tak to nemam ako testnut.
Megin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Megin »

s kodekmi bude vsetko Ok. Pretoze pri hrach sa vsetko sprava normalne - tam je ovsem hlasitost na zosiku na stvrtine stupnice ale pri DivXoch uz musim dat do polky. Klasicke pocitacove plastove repraciky tiez pri divxoch a pri tichych usekoch filmou sumia ale len trochu. Hold su to len take sunky, kdezto ten zosik+repro uz je hifi, t.j. je to citlivejsie a odhali to sebemensiu nekvalitu signalu.
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Jo, ale pokud si otevřeš v kodecích nastavení AC3, tak se tam dá ještě trochu zvýšit hlasitost - mohlo by to pak být aspoň o trochu lepší.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No.. ja to myslel spise tak, aby jsi odpojil zesik od PC a pak ho vybudil "naprazdno" tak, jak je u DivX potreba..
..pokud totiz nenastavaj mezi zvukovkama zmeny, tak je to urcite v zesiku.. ..to, ze funguje a ma 50W je vcelku jedno.. proste sumi.. to je klidne mozny..
..u CD to treba neni poznat, protoze ho nemusis tolik hulit..
Megin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Megin »

Takze co pomohlo. Pomohlo zvysenie urovne hlasitosti na max (+20db) v AC3 kodeku, v nadstaveniach. Vyskusal som kamosovu SB Live 5.1 a ta ma cca o 15-20 percent silnejsi vystupny signal. Preto nemusim zosik az tak moc vybudit. Touto kombinaciou dosiahnem pozadovane vystupneho zosilenie signalu zo zvukovky. Este zohnat ojazdenu Live-ku a problem vyrieseny.
marabod
Nováček
Nováček

zvuk z PC přes věž..

Příspěvek od marabod »

Ahoj všici,co tomu rozumíte.Tady ta největší lama na světě.Mám problém se zvukem.Vysvětlím Vám to svými slovy,snad to pochopíte.Nejde mi z ničeho nic přehrát zvuk z počítače přes věž.Stalo se mi to v krátké době už podruhé.Poprvé jsem nainstaloval znovu windows a všechno v pohodě,dneska,když jsem zapnul PC,tak to zase nejde.Z CD jsem normálně po instalaci Windows nahrál ten program na audio,co u toho má být (SoundMAX Digital integrated audio),ale už jsem to nezprovoznil jako předtím.Když zkouším pustit hudbu přes winamp,napíše mi to v angličtině,že mám koupit zvukovku nebo nainstalovat "proper drivers".A potom v češtině "bylo použito ID zařízení,které je mimo rozsah systému".A potom ještě,když chci otevřít z lišty ovladač hlasitosti,napíše mi můj rozkošnej počítač.."Nejsou k dispozici zařízení pro aktivní směšování zvuku.Budu Vám moc vděčnej za radu.Jenom mi neříkejte,že mi odešla zvuková karta.Díky..
Carper
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carper »

marabod píše:...
Zvukova karta ti neodesla, jen jsou spatne nainstalovane (nebo spatne) ovladace. Doporucuju stahnout posledni verzi a zkusit znova.
nefotim... digitalizuju :oops:
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“