Microcom ADSL DeskPorte Router 400 - zaseky, firmware

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Microcom ADSL DeskPorte Router 400 - zaseky, firmware

Příspěvek od shadow »

Mam problem s timto modemem.. nebo routerem. Obcas se mi zrejme zasekne a znicehonic nefunguje web, ftp, mail, proste nic, vyjma icq - to prochazi - zrejme diky miniaturnim paketum..Stalo se mi to uz trikrat.
Moje prvni otazka : Muze se ten modem opravdu takhle znicehonic zaseknout , nebo je to treba nejakym poslanym packetem ?
Moje druha otazka: Resim to resetem modemu a opetovnym prihlasenim. To je ale pro me docela nepohodlny reseni, protoze ho mam na docela nepristupnym miste na pude..takze jsem se rozhodl updatovat firmware, ale neuspesne ... modem ma chipset conexant..update probiha pres ftp, ale hodi mi to hlasku, ze cilovy server nemohl byt nalezen..na webu jsem jinak nikde zadnej soubor s updatovanym firmwarem nenasel, jen na ISDN Destop Router, navic nekde z roku 2002. Podpora Microcomu je opravdu uzasna..nebo Fincom International a.s - ted koukam, ze sidlej snad v Hradci a to o tom vubec nevim :oops:
Uvital bych jakekoli vase postrehy. Dik.

specifikace http://www.microcom.cz/cz/index.asp?page=28&prod=2

//edit: Tedy jak to resit, abych na pudu uz nemusel ... :sad:
show must go on..
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Pole popisu by ses mel dostat do nastaveni routeru pres HTTP rozhrani.. praddepodobne kdyz napises do exploreru http://192.168.1.1 nebo neco podobneho podle IP adresy tveho routeru. (coz najdes jako vychozi branu tveho pocitace)
tam urcite bude cudlik pro reboot routeru.

To ze se router/modem zasekava, je bohuzel mozne. Je dobre pouzivat takove modemy,ktere jsou overene a ne neco co je o kilo levnejsi, ale stoji to za prd.
Toshiba Tecra A6
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Bajgy píše:Pole popisu by ses mel dostat do nastaveni routeru pres HTTP rozhrani.. praddepodobne kdyz napises do exploreru http://192.168.1.1 nebo neco podobneho podle IP adresy tveho routeru. (coz najdes jako vychozi branu tveho pocitace)
tam urcite bude cudlik pro reboot routeru.

To ze se router/modem zasekava, je bohuzel mozne. Je dobre pouzivat takove modemy,ktere jsou overene a ne neco co je o kilo levnejsi, ale stoji to za prd.
samozrejme. HTTP rozhrani modemu, resp. chipsetu conexant/hasbani je mi zname. Tam nastavuji WAN, DNS, PPP, prihlasuju se pres nej po resetu..tam je i update firmwaru...nefunkcni ovsem :evil: .

edit - nebo funkcni, ale jinak mrtvy... :evil:
edit 2 - prave se mi nechce ten modem porad resetovat/rebootovat, a tak to snazim resit firmwarem, jaksi tady jsem ale narazil..
show must go on..
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Bohuzel Microcom je "domaci" znacka. Jedine zeme kde se tato znacka prodava je ČR a Slovensko (neco malo i v Polsku)
Vyrabi se to samozrejme na Taiwanu, ale jedina podpora, kterou dostanes je z Fincomu. Pokud chces zjistit neco vic budes tam muset zavolat. Jestli to takto tuhne, tak to reklamuj. Mas na to plne pravo.
Toshiba Tecra A6
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

jasan, dik za echo..bude nasledovat par telefonatu - fincom, ISP Cesky Bezdrat :twisted: (tehdy meli jen Microcomy, navic v akci..no asi jsem se unahlil..). Ale donedavna to jeste fachalo, az v posledni dobe to zacalo kravit, stalo si mi to vlastne 4x, z toho 2x v poslednich 10 dnech... ja jim jeste dam, co proto, spis bych to videl na zamenu za neco lepsiho u ISP, za mensi priplatecek ...snad se ukazi v dobrem svetle ..
show must go on..
Zipo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zipo »

Mam problem s AD 2655 - ADSL DeskPorte Router 400 USB:

Ako je mozne, ze tento router ma problem s komunikatormi typu ICQ, IRC, Skype ??? Router sposobuje nevysvetlitelne vypadky pri pouzivani spominanych komunikatorov.
V nastaveniach v spominanych komunikatorov problem nie je, tak isto aj v nastavaveniach (driveroch) PC, na routry su zavesne 2 PC, ktore boli otestovane na inom routry nemenovanej znacky, kde bezelo vsetko v poriadku Mozte mi odpovedat ako odstranit chybu bez toho aby som bol nuteny vypnut FIREWALL?

EDIT: Volal som na Hotline linku vyrobcu, tam mi odpovedali, ze mam vypnut firewall alebo nastavit DMZ (vnutornu IP PC, ale to teoreticky odstrani problem iba na jednom PC). Hmm asi som blbecek, ale ked som sa pytal ci to myslia vazne s disablovanim firewallu tak odpeved znela v zmysle, ze nechapem spravnemu vyznamu firewallu No nic este skusim povolit port natrvalo (UDP).
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“