Problem s AMD SEMPRON 3200+

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
DarkProphet
Nováček
Nováček

Problem s AMD SEMPRON 3200+

Příspěvek od DarkProphet »

Zdravim Vas.

Mam problem s procesorom AMD Sempron 3200+, ma mat frekvenciu 1800Mhz, ale ide len na 1000Mhz. Vraj je to nejakou funkciou, ktora ma setrit bateriu. Ale tato frekvencia je nizka aj ked mam notebook napojeny do elektrickej siete.

Ako mozem nastavit frekvenciu na 1800Mhz??? Pomozte prosim.

Diky
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

RightMark CPU clock utility a muzes si manualne hybat nasobicem CPU = muze ti bezet 1000/1200/1400/1600/1800 mhz zalezi na tobe. Samozrejme tento program umi regulovat vykon CPU automaticky. Muzes si nastavit aby se program choval jinak pri napajeni ze site nebo na baterie...

stahuj treba tady:
http://cpu.rightmark.org/products/rmclock.shtml (info, anglicky)
http://cpu.rightmark.org/download.shtml

dalsi moznost je(jednodussi nemusis nic stahovat) ve windows v moznostech napajeni nastavit furt online. I kdyz pochubuji ze se tam dostanes. Vetsina novych NB ma utilitu od vyrobce("rizeni spotreby TOSHIBA","prednastavene napajeci schemata ACER") ktera tuto slozku v nastaveni windows zakaze(=neotevres ji) a musis nastavovat prave v techto dodavanych baliccich.

jo a uvedom si ,ze pokud ti pojede CPU v NB neustale na sve max. Bude mit vyssi spotrebu,vydavane teplo a hlavne hrozi nebezpeci ohrati nekterych organu :roll:

//Ano tato funkce je naprosto bezna. CnQ automaticky ti ale zrychluje CPU podle zateze. Pokud neni vytizen tak bezi 1000mhz pokud je tak 1800.
DarkProphet
Nováček
Nováček

Příspěvek od DarkProphet »

No stiahol som (rigthmark CPU Clock Utility), nastavil som AC power profile na Maximum Performance a stale to iste... , ... co teraz ???

- a vo Windows mam nastavene na ALways On a stale ide len na 1000MHz
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

někde v biosu si nastav správnou frekvenci sběrnice...
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

no počkej... on ti jako někdo prodal notebook s procesorem kterej prostě nefunguje tak jak má? proč to řešíš tady a ne u prodejce? =))

Sorry, ale to je tak prosté...
Predator1880
Nováček
Nováček

Re: Problem s AMD SEMPRON 3200+

Příspěvek od Predator1880 »

DarkProphet píše:Zdravim Vas.

Mam problem s procesorom AMD Sempron 3200+, ma mat frekvenciu 1800Mhz, ale ide len na 1000Mhz. Vraj je to nejakou funkciou, ktora ma setrit bateriu. Ale tato frekvencia je nizka aj ked mam notebook napojeny do elektrickej siete.

Ako mozem nastavit frekvenciu na 1800Mhz??? Pomozte prosim.

Diky
Treba v BIOSe alebo v nejakom dodanom programe k notebooku nastavit spravanie sa notebooku pri chode zo siete a na bateriu. Mozno to pojde aj v BIOSe.

P.S. Napis presny typ notebooku.
AMD Athlon64 754 3000+ Venice, 1024MB RAM V-Data 400MHz CL3, ASUS K8N-E, Seagate 160GB SATA, Seagate 200GB 8MB P-ATA, LG GSA-4167B, Pioneer DVD-119, PowerColor Sapphire Radeon X800GT 256MB AGP 8pip 475/490, MSI TV@nywhere Master, Pinnacle Firewire 1394, 3Com 3C905b-TX, modem Microcom DeskPorte56K, FDD, Enermax EG-375AX-EV(W)(24P)
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“