Genius SW-5.1 Home Theater: nefunguje subwoofer a center
Moderátor: CageJ
- Screak
- Nováček

-
Genius SW-5.1 Home Theater: nefunguje subwoofer a center
Ahoj, včera jsem si koupil tyto repráky. Nějak se mi ale nepodařilo je rozchodit na 100%. Četl jsem na tuhle sestavu pár recenzí, kde psali, že by v balení mělo být nějaké CD, ale žádné jsem nenašel, nevěděl by někdo, kde bych mohl obsah toho CD stáhnou, nebo jestli by se tu nenašla nějaká spřízněná duše, která by mi to poskytla. Hrajou mi přední a zadní repráky, woofer a center nehrajou. Napadlo mě, jestli to nemůže být starými ovladači a tak jsem si stáhl alternativní ovladače kX, na které jsem tady narazil. Woofer se rozjel, ale zase přestaly hrát zadní a center byl pořád mrtvý. Vzhledem ktomu, že jsem nějak nedokázal nastavit funkčnost mikrofonu v těch ovladačích, tak jsem zase naistaloval zpět originální staré ovladače od Creative. Nenašel by se tedy někdo, kdo by vyřešil můj problem? Potřeboval bych tedy obsah CD, které by mělo být v balení a nové ovladače na kartu SB Live 5.1. Díky moc za každou radu.
- Misoo9005
- Nováček

Musíš si zaškrtnuť voľbu "Enable CMSS 3d" v nastaveniach zvukovej karty(EAX Console) mal som ten isty problem a mam integrovanu zvukovku na MSI K8N Sli Platinum(SB 24 Live!)
PC: Intel Core i7 920@3,2GHz, Asus P6T-SE, 12GB DDR3 Kingstone 1600MHz, Zotac Geforce GTX285 AMP!, LG GH22 DVD/RW, Samsung 850 Pro 1TB SSD + WD 2TB + WD 1TB, Corsair HX620W, Dell 24" U2412M
NTB: IBM Thinkpad T60
NTB: IBM Thinkpad T60
- whitex
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Tady se hlási zpřízněná duše... Mám stjenou zvukovku i repro...
Ze začátku jsem měl naprosto stejný problém, ale přes noc jsem to vyřešil....
Woofer ti nejde zřejmě proto, protože musíš v programu ke SB Live - Creativ Surroun Mixer, tam kde nastavuješ počet repro stisknout "Settings" a potom zaškrtnout "Bass redirection" a potom jezdcem "Crossover Frequency" nastavit vstupní frekvenci pro woofer - čím větší frekvence - tím více duní.... Doporučená je ale kolem 100Hz...
Co se týče centeru - nad tím jsem dumal dlouho a po několika hodinách an netu jsem vyčetl, že center u SW-5.1 HT nehraje vždy!!! resp. nehraje u hudby!!! Ptal jsem se proč a je to naprosto cílená a dobrá vlastnost... U hudby by ti totiž center, resp. 5 reproduktor ve středu narušoval zvuk sterea... Stereo je založeno na rozdílech tónů, které jdou k tobě z prava a z leva a středí reproduktor právě proto NESMÍ hrát - ikdyž u různých jiných sestav domácího kina zázračně funguje tzv. stereo i an centru, heh.
Center by ti teda měl hrát jen u filmů - jdou ti z něj dialogy.... A u her - např. zvuk motoru pod kapotou auta ti jde převážně z centeru.... Ikdyž SB Live má u hodně her problém s kompatibilitou....
Kdybys ještě něco potřeboval, klidně se ozvi...
Ze začátku jsem měl naprosto stejný problém, ale přes noc jsem to vyřešil....
Woofer ti nejde zřejmě proto, protože musíš v programu ke SB Live - Creativ Surroun Mixer, tam kde nastavuješ počet repro stisknout "Settings" a potom zaškrtnout "Bass redirection" a potom jezdcem "Crossover Frequency" nastavit vstupní frekvenci pro woofer - čím větší frekvence - tím více duní.... Doporučená je ale kolem 100Hz...
Co se týče centeru - nad tím jsem dumal dlouho a po několika hodinách an netu jsem vyčetl, že center u SW-5.1 HT nehraje vždy!!! resp. nehraje u hudby!!! Ptal jsem se proč a je to naprosto cílená a dobrá vlastnost... U hudby by ti totiž center, resp. 5 reproduktor ve středu narušoval zvuk sterea... Stereo je založeno na rozdílech tónů, které jdou k tobě z prava a z leva a středí reproduktor právě proto NESMÍ hrát - ikdyž u různých jiných sestav domácího kina zázračně funguje tzv. stereo i an centru, heh.
Center by ti teda měl hrát jen u filmů - jdou ti z něj dialogy.... A u her - např. zvuk motoru pod kapotou auta ti jde převážně z centeru.... Ikdyž SB Live má u hodně her problém s kompatibilitou....
Kdybys ještě něco potřeboval, klidně se ozvi...
- Lamicz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem myslel, ze stereo jsou dva repraky... BTW jj, to bude uzasny stereo vjem - 4 satelity ktery zahrajou tak vyssi stredy, to je spis bordel nez stereo. me rekni, jak napr. udelas stereo vjem z el. kytary, ktera ma hodne siroky spektrum...
Neblbni prosim te tady lidem hlavu
Neblbni prosim te tady lidem hlavu
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
- crashPC
- Mírně pokročilý

Lamicz ???? je pravda že tyhle repro jaksi nejsou ideální ale ty satelity hrajou docela slušný středy a stereo basy stejně NEPOZNÁŠ protože u basů neni poznat odkud dou!!!! jasně že konkrétně u těchhle pepro se trochu to stereo znehodnotí ale vzhledem ke kvalitě repráků samotnejch je to uplně jedno. stereo to určo pohraje dobře!!!!
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- whitex
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Lamicz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo, jenomze ty repraky nehrajou basycrashPC píše:Lamicz ???? je pravda že tyhle repro jaksi nejsou ideální ale ty satelity hrajou docela slušný středy a stereo basy stejně NEPOZNÁŠ protože u basů neni poznat odkud dou!!!! jasně že konkrétně u těchhle pepro se trochu to stereo znehodnotí ale vzhledem ke kvalitě repráků samotnejch je to uplně jedno. stereo to určo pohraje dobře!!!!
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
- crashPC
- Mírně pokročilý

no dyk!!! není potřeba! protože když u basů neni poznat odkud jdou, můžou jít všechny z jednoho bodu. BTW když nezapojíš signál pro sub ale jen pro satelity a poslechneš ten zvuk tak mam dojem že satelity hrajou docela dost nízko. oproti konkurenci asi nejníž co sem slyšel (neslyšel sem ještě redstar a modecomy...). a stereo u nich funguje poměrně slušně.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
- whitex
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Mareček
- Nováček

-
Chceš - li aby hrál při hudbě a dalších pouze stereo signálech centr a ostatní repro spolu pak: spusť Creative Play Center (po instalaci by měl být vlevo v liště), vedle tlačítka EAX je jakoby šipka a ta rozevře ovládací panel, dole vlevo v černé části je CMSS na něj klikni a dej ON - mělo by to být OK.
Jinak taky aby byl bas jak má být udělej v tom Suround Mixeru tem Bas Redir... a nezapomeň nastavit v Windows a Creativu 5.1 repro, nevím proč, ale mě nespolupracujou a musím je sjednotit ručně.
Snad to pomůže.
Jinak taky aby byl bas jak má být udělej v tom Suround Mixeru tem Bas Redir... a nezapomeň nastavit v Windows a Creativu 5.1 repro, nevím proč, ale mě nespolupracujou a musím je sjednotit ručně.
Snad to pomůže.