pavel.minarik píše:proboha, kup si ADSL modem s routerem a APčkem a vše vyřeš jediným zařízením, to co popisuješ je šílená změť a paskvil
hmmmmm, sice chytree, ale pre mna velmi financne narocne riesenie, nemyslis???
Tym ADSL zariadenim co popisujes sa mi ale do notebooku WiFi nenainstaluje predpokladam
Skusim este raz
Mam ADSL(USB) modem dodany zdarma zriadovatelom pripojenia (T-COM-om)
Mam AP Ovislink(11Mbit) pomocou ktoreho mame vytvorenu s kamosmi siet, oni maju rovnake zariadenia(sme styria + moj brat), ale brat je k nam pripojeny vlastne cez PC konektor na AP, cize somnou komunikuje cez akoby switch 100Mbit a z ostatnymi tak ako ja cez WiFi.
Vsetko mi funguje ako ma a ako presne aj chcem, jedine co este chcem je,mat v ramci domu internet na Notebooku (bezdrotovy podotykam), pretoze drotovo ho mozem mat hocikedy, kedze mam pri AP este aj switch Signamax 8-portovy.
Prosim este raz o navrhy, rady popripade ako to mate doma osetrene vy
2Pavel_Minarik : Riesenie ako si navrhol ty, je si ce fakt zaujimave a urcite aj najpraktickejsie, ALE je financne najnarocnejsie, pretoze by som musel vsetko kupovat, takto potrebujem iba nieco do NB a nieco do svojho PC este zrejme, pretoze signal zo smerovej anteny ktora je na streche len tazko nieco vo vnutri domu zachytim, keby ano bolo by to super
Este ma napada jedna vec v suvislosti s tym ADSL routerom, bolo by super keby mal dva vstupy pre antenu, preto aby som mohol pomocou malej antenky na nom zasobit signalom dom, druha by naopak sluzila na spojenie ako doteraz(na streche).Hmmmm, to by bolo super, ale nasiel som ADSL router z WiFi a len jednym vstupom pre antenu
To je asi vsetko, dakujem este raz za akukolvek pomoc