Kam umístit větrák

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

wector píše:Podívej se, zkus ty větráky vymontovat, pak vem nějakej plech nebo umělou hmotu a zkus je zakrýt zhruba tak, jak jsou v tý bedně. Pak zkus porovnání s jednim nezakrytym větrákem a uvidíš, že proud vzduchu bude o něčem jinym.
Věřím že to bude poznat, teď jde o to jak moc, když jsem dal pracku dovnitřku před ně, tak mi připadalo že funí dostatečně studený vzduch, každopádně tam pravděpodobě zůstane asi jen ten spodní když nemůžu pořádně vyřezat i ten horní.
Kam teda s tím druhým :idea:
ntb alzabook/rtx3070
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Přehlídl sem to nebo si nepsal, co přesně máš za case? Když se ti nechce řezat předek, tak buď do bočnice ( jestli je tam místo, případně řezat tam ), viděl sem i do místa, kde bejvaj 3,5" mechaniky ( jestli tam máš místo, umělá hmota se upravuje v klidu ).
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

wector píše:Přehlídl sem to nebo si nepsal, co přesně máš za case? Když se ti nechce řezat předek, tak buď do bočnice ( jestli je tam místo, případně řezat tam ), viděl sem i do místa, kde bejvaj 3,5" mechaniky ( jestli tam máš místo, umělá hmota se upravuje v klidu ).
AOpen H700C, ten plech šel pěkně ztuha. Umělá hmota je jen kryt ten rozhodně řezat nebudu, disketovku jsem dal už pryč a nad ní už moc místa není, foto-první post
ntb alzabook/rtx3070
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Nejdřív zkus uděla pořádnej otvor alespoň pro jeden intake větrák, případně otestuj ten otvor v bočnici, pak se uvidí.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

zkusil bych oddelat ty 2 spodni zaslepky a pridat 1 vetrak dopredu...

kdyz to nepomuze, tak dole nariznout bocnici....

jinak me se ty teploty tak kriticky nezdaji... 83°C na grafice je imho normalka...
@Mirek
Nováček
Nováček

Chlazení skříně

Příspěvek od @Mirek »

Když jsme u úprav bočnice tak mám také řešení - levou bočnici jsem nakonec vůbec nepoužil. Všude mám tiché větráky a úplná spokojenost. PC je pod stolem takže vzhledově to také nevadí. CPU má v klidu 34 stupňů, chipset 39 stupňů... Co víc chtít? 8)
Opteron 144, DFI nF4 Ultra-D, 2x512MB G.Skill FC, RAID Seagate 2x80GB NCQ, 500W PWS
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

Hodil sem do pc nV 6600 256MB (500/600), stock chladič, stejný podmínky jako u GTO2, cpu a fany taky, prostě vše stejné.
Zatížil sem:
rthdribl 40 min - VGA 75 C, CPU 43/42.
V klidu vga 49 cpu 35

FEAR 110 min - VGA 77 C, CPU 44/43

Takže už to neřeším, protože je vidět že teplotu, i cpu, ovlivňovala GTO2.
ntb alzabook/rtx3070
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“